LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@kolega kliring
Kolega nemojte se uzbuđivati,ponuda vjerovatno ne može ići ispod 3200,a ako je točno obrazloženje
odluke Vlade da SNHO stupa u obvezu Opatije i dr. prema dioničarima, to znači daleko veću ponudu.
Mislim da možemo mirno,sretno i opušteno čekati ponedjeljak.
Pesimisti i katastrofičari mogu tada bez problema prodati svoje dionice.
Kupnje neće manjkati.
Pozdrav

Kolege, ovaj trenutak smo čekali godinama. Bilo ponude ili ne, vlasnički odnosi su definirani. A o ponudi i obvezi ovoga ili onoga, popričat ću s advokatom. Mislim da možemo biti zadovoljni, možda još malo, malo počekati i onda poentirati. Kukavice će u ponedjeljak prodavati, pametni će kupovati….

Kamelija, simbol Opatije!

moje mišljenje je da smo svi mi dioničari lrh i snho-a izigrani, no treba sačekati da vijesti budu potvrđene. Naravno cijena će rasti, samo to neće biti pošteno obeštećenje. Pitam se koliko je ostoja dobio za ovaj posao

@kolega kliring
Kolega nemojte se uzbuđivati,ponuda vjerovatno ne može ići ispod 3200,a ako je točno obrazloženje
odluke Vlade da SNHO stupa u obvezu Opatije i dr. prema dioničarima, to znači daleko veću ponudu.
Kupnje neće manjkati.
Pozdrav

Zašto ponuda ne može ići ispod te cifre? Ponuda će biti tromjesečni prosijek jer bi cijena već davno bila napucana bar na 2500-2800. O ovoj akciji i vrabci na granama sve su znali danima unaprijed pa nije bila navala preko sadašnje cijene baš zbog toga. Sad još slijedi onaj završni dribling tj. ko zadnji magarac. Ima tu ljudi koji su to i skuplje plaćali pa vjerojatno neće prodavati, a tako mogu napraviti i oni koji misle da će za npr. 3 godine vrijediti 10 000kn. Da su investitori imali financijske snage smazati Ostojine igrače koji su štopali cijenu priča bi bila drugačija. Tko svemu tome baš i ne vjeruje pretjerano neka si prouči šta je bilo na Belišću. Ostoja je dobio manje nego što je teoretski mogao i sad bi još trebao častiti male dioničare koji su u cijeloj stvari nevažni. Zato i ima što je častio svakog koga je stigao…

who dares, wins

"odnosno da SN Holding preuzima sve moguće obveze prema malim dioničarima koje bi mogle proizići iz sporazuma o prijenosu 25 posto plus jedne dionice gradu Opatije i mogućoj obvezi objavljivanja ponude za preuzimanje"

E sad, ako bi obveza mogla proizići iz sporazuma prema Opatiji, kako ona može biti manja od 5995 kolika je bila po tom sporazumu? Ili neće proizići ili će biti 5995
Zanima me još jedna stvar, da je kojim slučajem Ostoja preuzeo Opatijinu obvezu kako smo se nadali, da li bi se tad netko treći mogao uključiti svojom ponudom?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Dva puta ti je napisano moguće obaveze. Naglasak je na moguće. Ovaj slučaj je presedan u HR pa eventualni Sud može odlučiti kako god želi tj. u korist države i jačih. Za 6000 bi mu i Opatija dala svoje. Prvo se treba osvrnuti na to gdje živimo pa onda nekakve zaključke izvlačiti. Npr. neki dan je iscurila nafta iz janafovih rezervoara pa mu je cijena skočila. Jel to normalno? Nije ali kod nas je to sasvim u redu. Tako je i Ostoja rezonirao jer da nije išao bi sa sudom do kraja. Bolje mu je bilo uzeti ovo nego čekati Linića koji bi mogao i dva mandata da davi.

who dares, wins

Dva puta ti je napisano moguće obaveze. Naglasak je na moguće. Ovaj slučaj je presedan u HR pa eventualni Sud može odlučiti kako god želi tj. u korist države i jačih. Za 6000 bi mu i Opatija dala svoje. Prvo se treba osvrnuti na to gdje živimo pa onda nekakve zaključke izvlačiti. Npr. neki dan je iscurila nafta iz janafovih rezervoara pa mu je cijena skočila. Jel to normalno? Nije ali kod nas je to sasvim u redu. Tako je i Ostoja rezonirao jer da nije išao bi sa sudom do kraja. Bolje mu je bilo uzeti ovo nego čekati Linića koji bi mogao i dva mandata da davi.

BOLJE MRŠAVA NAGODBA NEGO DEBELA PARNICA!

Uvijek. Jer život je kratak, a pravda spora.

who dares, wins

Nevjerojatno je u svemu ovom se da u svim dosad objavljenim člancima niti jedan novinar nije dublje osvrnuo na prava malih dioničara…..
Sve u svemu, situacija oko ponude(a) za preuzimanje ostaje nejasna do daljnjega i to je svakako velika mana ovog sporazuma što i dalje ostavlja puno mjesta za špekulacije na tržištu.
Ipak, mislim da će se uskoro u igru uključiti veći igrači koji se svojim nalozima jasno izložiti stav o tome što misle koliko u novonastaloj situaciji vrijedi dionica LRH……

@kolega kliring
Kupnje neće manjkati.
Pozdrav

Zašto ponuda ne može ići ispod te cifre? Ponuda će biti tromjesečni prosijek jer bi cijena već davno bila napucana bar na 2500-2800. O ovoj akciji i vrabci na granama sve su znali danima unaprijed pa nije bila navala preko sadašnje cijene baš zbog toga. Sad još slijedi onaj završni dribling tj. ko zadnji magarac. Ima tu ljudi koji su to i skuplje plaćali pa vjerojatno neće prodavati, a tako mogu napraviti i oni koji misle da će za npr. 3 godine vrijediti 10 000kn. Da su investitori imali financijske snage smazati Ostojine igrače koji su štopali cijenu priča bi bila drugačija. Tko svemu tome baš i ne vjeruje pretjerano neka si prouči šta je bilo na Belišću. Ostoja je dobio manje nego što je teoretski mogao i sad bi još trebao častiti male dioničare koji su u cijeloj stvari nevažni. Zato i ima što je častio svakog koga je stigao…
[/quote]
—-100% ste u pravu kolega verdi…zato mislim da če se u ponedjeljak tući po bidu, ako ga bude….opet smo navučeni…da nisu stopirali u četvrtak dalo bi se lijepi izaći na vrijeme

Kune nisu problem, kuna nema

Kolega veliki igrači su već rekli šta misle o ovome samim time što se nisu uključili u ovo kad je bilo vrijeme. Zašto se to nije desio pojma nemam ali vjerojatno je na djelu neki prešutan dogovor u kombinaciji sa besparicom. Ne mislite valjda da smo mi mali bolje informirani od njih samih?
http://www.vecernji.hr/vijesti/slucaj-liburnia-riviera-hoteli-kompromis-ostoje-drzave-clanak-171313

who dares, wins

BOLJE MRŠAVA NAGODBA NEGO DEBELA PARNICA!

Za državu da, ali za SNHO je ovo čista pušiona jer država priznaje da bi SNHO dobio na sudu,a s kamatama je SNHO trebao dobiti čak 1,8 milijardi kuna, a ovako je dobio niti 30% tog iznosa. Uz to uvjeren sam da ako bude javna ponuda neće biti iznad tromjesečnog prosjeka na burzi.
Znači prevareni su dioničari i SNHO-a i LRH-a!!! [angry]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

New Report

Close