J esam li lijepo prije napisao da će izvisiti mali dioničari LRH, zašto bi SN preuzimao njihove dionice, dobio je dosta od države…moći ćemo mu prodavati po koliko ponudi, ako ištabude nudio….
Kolega a kako vi to mislite da netko preuzme 58% nekog dioničkog društva bez obveze ponude za preuzimanjem?
J esam li lijepo prije napisao da će izvisiti mali dioničari LRH, zašto bi SN preuzimao njihove dionice, dobio je dosta od države…moći ćemo mu prodavati po koliko ponudi, ako ištabude nudio….
Zato jer mora!!!
Svatko tko u Hrvatskoj stekne 25+1 dionicu mora dati javnu ponudu.
Ova će biti velikaaaaa u odnosu na tržišnu cijenu.
Isto kao što je i Vaša zavist velikaaaaa!!!
Pozdrav
[/quote]
—-zašto zavist…pa ja sam kupovao dinice po 1700-1800….slušao sam priče o preuzimanju na 6000….ali nema nikakve potvrde o tome iz dosadašnjeg odvijanja slučaja…da nisu jučer blokirali trgovanje možda bi na špekulacijama cijena narasla za prihvatljivu prodaju, o tome govorim
bisakovi
Jeste vi kolega čuli za Fižulića i njegovu ponudu???
Jel znate da postoji mogućnost da se ogluše i da za to budu kažnjeni koja bi im vjerovatno 2000% bila jeftinija, a budući da znamo u kakvoj Državi živimo.
Nemam dionice pa me baš i nije briga ali bih volio da dobro prođete.
@YakoFuko
vjerojatno je mislio na iznos ponude…pitanje je da li je ostoja dužan podnijeti ponudu po "opatijskoj" cijeni, ili po cijeni stjecanja današnjom nagodbom
@barbastari
Cijenim Vašu "brigu" za nas dioničare,ali da Vas umirim uvijek postoji mogućnost tužbe u takvom slučaju!!
Moj kolega već vodi spor protiv Opatije i dr. i isti dobro ide te je na jesen najavljena presuda s kamatama i troškovima.
Osim toga ako SNHO ne da ponudu ne može preuzeti upravljačka prava!!!
Sigurno će dati ponudu!!!
Pozdrav
Ma znate što, da ne bude nikakve ponude, da je bude i da bude mala, to nebi bilo dobro, ali ovo rješavanje vlasničke strukture je bitno i dionica lrh će vrijediti puno više. Dakle da bude najgora moguća kombinacija opet smo u boljoj poziciji nego jučer. Ali najveća vjerovatnost je da će doći do dobre ponude. Toliko od sokolića koji ako prođe ponuda od 6000 mijenja nick i postaje orao.
Ako je istinito ovo sto je Mantos napisao, 1,85 miljardi potraživanja, ponuda bi trebala iznositi oko 10000 KN
…,predobro da bi bilo istinito?
@barbastari
Cijenim Vašu "brigu" za nas dioničare,ali da Vas umirim uvijek postoji mogućnost tužbe u takvom slučaju!!
Moj kolega već vodi spor protiv Opatije i dr. i isti dobro ide te je na jesen najavljena presuda s kamatama i troškovima.
Osim toga ako SNHO ne da ponudu ne može preuzeti upravljačka prava!!!
Sigurno će dati ponudu!!!
Pozdrav
Može komentar kolega.
Podsjetio je i da je Vlada prenijela 25 posto plus jednu dionicu LRH na grad Opatiju, a prema sporazumu sa SN Holdingom taj će se sporazum smatrati ništetnim, ali gradu te dionice ostaju u vlasništvu. Sporazum o prijenosu 25 posto plus jednu dionicu LRH gradu Opatiji smatrat će se ništetnim i grad nije više u obvezi javne ponude za preuzimanje LRH, ali mu te dionice ostaju, jer SN Holding priznaje vlasništvo nad tim dionicama tvrtki Nova Liburnia d.o.o čiji je vlasnik grad Opatija, objasnio je Čobanković.
Ističe i da HFP nema nikakvih obveza prema malim dioničarima i trećim osobama, odnosno da SN Holding preuzima sve moguće obveze prema malim dioničarima koje bi mogle proizići iz sporazuma o prijenosu 25 posto plus jedne dionice gradu Opatije i mogućoj obvezi objavljivanja ponude za preuzimanje.
U svakom slučaju dobro za dioničare jer će se konačno znati vlasnik i onaj tko će upravljati sa imovinom, a drukeri kao bisakovi uvale dionice bedacima, promjene nik i to je to .
Barbastari, tu piše da sn holding preuzima sve moguće obveze prema malim dioničarima koje bi mogle proizići iz sporazuma na Opatiju. Ne kaže da će biti obveza niti da neće. Ali ako bude proizašla iz sporazuma o prijenosu na Opatiju nebi trebala ni mogla biti manja od obveze Opatije.