@gazda joza
Bravo.
Samo nešto si zaboravio: ako Opatija i proda sve dionice koje ima u vlasništvu OBAVEZA ZA PONUDU ZA PREUZIMANJE Ne PRESTANE i to po onoj cjeni, koja od prilike snosi nekih 6k kuna.
analiza
posebno za mog prijatelja 101 odnosno sad već 205
najpesimističnija varijanta
SNHO dobiva 58,58% ili 177 273 kom za dug od 560 mil – 162 koje traži nazad
kamate mu se opraštaju, ostaje otvoreno pitanje obveze za Opatiju
398 000 000 / 177 273 = 2245 kn
ili država uzima Opatiji dionice (prestaje obveza preuzimanja)
daje 84% Ostoji koji poklanja 25% Opatiji
560 000 000 / 252934 kom = 2214 kn
ovo je POKLON Ostoji pa sumnjam da je Bajić ovo mogao blagosloviti
osim toga kako bi Jadranka objasnila da je za ovu cijenu prodala LRH
malo bolja varijanta
560 000 000 / 177 273 = 3150 kn
to je blizu nominale što bi u ovim teškim vremenima bilo moguće opravdati
još bolje i možda najrealnije
da se priznaju i kamate SNHO
dobije 84% i pokloni opatiji 25%
1 300 000 000 – 162 000 000 = 1 138 000 000/252934 = 4499 kn
ovo je sad već i dobra premija na trenutno realnu cijenu koja je po mom mišljenju oko 3500 kn kada se usporedi sa drugim turističkim kompanijama u HR pa bi ovo kao i Jadranka mogla pravdati
najpravednija tj. tzv. UTOPIJA varijanta
SNHO dobiva 58,58 % za 1 300 000 000 vrate mu 162 000 000
dakle 1 138 000 000/177 273 = 6419 kn
SNHO preuzima obvezu ponude za 13,87 % LRH-a po toj cijeni (oko 270 000 000)
Opatija se oslobodi obveze jer postoji bolja ponuda
Jadranka slavodobitno objavi da je dobro utopila LRH
Ostoja dobije LRH za manje od 1000 EUR koliko mu je vrijedila kad je tražio naknadu
a i ja u ovom slučaju mogu obećati Jadranki da neću koristiti institut osobnog bankrota dok sam živ
i za kraj što bi reko pokojni Spajić : Živio rođo! [rolleyes]
ne volim kad se netko ovako razbacuje. jaca uzme opatiji dionice i slično…kako je moguće da vi tako razmišljate. kako ne shvaćate da je to nemoguće. obveza grada i dalje ostaje i ne može im nitko oduzeti dionice. kako bi to bilo moguće napraviti? uzeti u pravu ne postoji, imamo kupoprodaju, darovanje a oduzimanje je bilo u socijalizmu. o kakvim vi scenarijima govorite? kakve 2200 kuna? pa što nas briga po kojoj će cijeni država dati ostoji dionice kad imamo važeću obvezu ponude od strane grada i općina? može ona njemu dati i po 400 kuna po dionici ali obveza i dalje stoji i iznosi 5995 kuna po dionici LRH, što daje premiju od skoro 3x na ovu cijenu. ta me priča jedina zanima.
ajde dečki ne razbijajte glavu bez veze. bit će šta bude, i tako je sve gotovo do ponedjeljka tj. do objave riješenja koliko se meni čini. ko je kupio kupio, ko nije ni neće.
aj svi na pivu.i tako će riješenje biti neko sasvim peto i neočekivano kao i uvijek kod nas
u potpunosti se slažem sa kolegom delboyom
on je dobra macena ovog foruma
šteta što dividenda od ht nije secovala
a vlada ko valda pitanje je samo koliko ima
dionica kod nas malih dioničara ja računam oko 10 000-15000
sa slovencima 60milja-90 i opatija je tvoja kakvih 300
pa nije ostoja travu paso apordavao je po 6000
ante hvala ti
Neobično je u cijeloj priči što Linić u svojem izlajavanju spominje "medijske špekulacije o potpisivanju nagodbe do kraja tjedna". Kako to da ovaj put, za razliku od svih drugih (objavljeni članci), mi uopće nemamo uvid u nikakve medijske špekulacije? Ili se sve ipak zadržalo u saborskim kuloarima?
ne volim kad se netko ovako razbacuje. jaca uzme opatiji dionice i slično…kako je moguće da vi tako razmišljate. kako ne shvaćate da je to nemoguće. obveza grada i dalje ostaje i ne može im nitko oduzeti dionice. kako bi to bilo moguće napraviti? uzeti u pravu ne postoji, imamo kupoprodaju, darovanje a oduzimanje je bilo u socijalizmu. o kakvim vi scenarijima govorite? kakve 2200 kuna? pa što nas briga po kojoj će cijeni država dati ostoji dionice kad imamo važeću obvezu ponude od strane grada i općina? može ona njemu dati i po 400 kuna po dionici ali obveza i dalje stoji i iznosi 5995 kuna po dionici LRH, što daje premiju od skoro 3x na ovu cijenu. ta me priča jedina zanima.
kako se oduzimaju dionice
pitaj Bebića sa Hvara [bye]
ja bi isto 6000 al u psihi naših političara/menadžera je da ostvare nešto i onda to pokušavaju objasniti svojim tumačenjem zakona kroz rupe koje ostavljaju
ona zadnja "pravedna tj UTOPIJA" varijanta se u potpunosti slaže i s tvojim i s mojim gledištima samo sam se toliko puta opekao da pušem i na hladno
misliš da Jadranka može prirodno i pravedno ovo riješit i promijeniti moju sliku o političarima[pray]
Živio rođo! [thumbsup]
pa kod sn su svi mirni, jer su neke stvari neminovne. Tek kad bude objava onda će ići blokada svaki dan
Novosti – Vijesti: <<< Natrag
Nagodba Ostoje s državom oko LRH pitanje dana
ZAGREB – Vijest da je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u utorak u kasnim poslijepdonevnim satima obustavila trgovanje dionicama opatijskih Liburnia Riviera hotela (LRH) znak je da su pregovori između vlasnika SN Holdinga Darka Ostoje i države oko vlasništva nad ovom hotelskom kućom ušli u samo finale. S obzirom da je Hanfa zabranila trgovanje dionicama Liburnije na samo tri dana, govori se o tome da bi SN Holding i HFP, koji je trenutno većinski vlasnik Liburnije, mogli nagodbu potpisati već do kraja tjedna. Kako neslužbeno doznajemo, konačna verzija dogovora između Ostoje i države u srijedu je bila na mišljenju u Državnom odvjetništvu, nakon čega bi trebala biti konačno i usvojena u HFP-u. Hanfa je trgovanje zabranila zbog naglog skoka volumena i cijene protrgovanih dionica te kompanije, o čemu je zbog sumnje o postojanju povlaštenih informacija zatražila očitovanje HFP-a, Grada Opatije i Uprave LRH.
– Ne znamo koji su razlozi obustave trgovanjem dionica. Mi smo zaprimili rješenje Hanfe u kojem traže da se očitujemo, što ćemo i učiniti kad razmotrimo sve okolnosti, rekao nam je predsjednik Uprave LRH Kristijan Staničić.
D. J.
—dosta kratko danas u Novom listu…u ponedjeljak ili pukovnik ili pokojnik…
Očigledno je da je nagodba tu,sad je jedino pitanje ostalo po koliko je Ostoja dobio Lrh,ali u svakom slučaju bit će lijepa premija na sadašnju cijenu,a ako ispadne kako se svi nadamo možemo odmah i u penziju [thumbsup]
"Očigledno je da je nagodba tu,sad je jedino pitanje ostalo po koliko je Ostoja dobio Lrh,ali u svakom slučaju bit će lijepa premija na sadašnju cijenu,a ako ispadne kako se svi nadamo možemo odmah i u penziju"
Kolega, pozlatile Ti se riječi!
Očigledno je da je nagodba tu,sad je jedino pitanje ostalo po koliko je Ostoja dobio Lrh,ali u svakom slučaju bit će lijepa premija na sadašnju cijenu,a ako ispadne kako se svi nadamo možemo odmah i u penziju [thumbsup]
Nadam se da nećemo u invalidsku penziju [pray]