obveza opatije ostaje i dalje. u tome i jest problem grada. ostoja ima dvije mogućnosti: 1. preuzeti ponudu od opatije na način da osigura gradu novac za otkup dionica, a grad onda po otkupu od nas proda ili preda te dionice ostoji , a zadrži 25%+1 komad ili
2. dati protuponudu, u kom slučaju ćemo igrati kao na plivi sa islanđanima i barr-om – tko da više, a u tom slučaju tu se mogu uključiti i treći ponuđači poput štroka i nekog finog lanca poput kempinskog koji gleda LRH sa velikim apetitima – dakle, puno opcija, a sve su u našu korist .
Čak i da ničega ne bude, nećete mi reći da firma koja u doba najjače krize posluje sa solidnom dobiti i zadužena je tek 14% (ostali turisti preko 60 do čak 110%) ne vrijedi više od 1,5 booka, dakle 4900 kuna (po sadašnjim izračunima u koje nije uračunat rast vrijednosti kvadrata u opatiji unatrag 10 godina!!!). Sve to pokazuje da ovo vrijedi puno puno više i da će ona kupac koji je dobije po 6000 kuna po dionici biti jako sretan čovjek odnosno firma. zato ovo ne dajem ispod 5995 kuna, a možda ni tad. vi ostali kako znate.
zato ovo ne dajem ispod 5995 kuna, a možda ni tad. vi ostali kako znate.
Ja nisam tako odvažan kao ti.
Dat ću je i za 5990
Polagno,tek se zagrijavamo.Dobar je dan danas za imaoce lrh sn i lkpc.Davno sam dao mišljenje da trenutno treba imati neke od državnih poduzeća u svom portfoliu jer dok traje ova letargija na burzi fine pare se mogu okrenuti na privatizacijama,dokapitalizacijama i nagodbama. [thumbsup]
Linić spominje da bi po njegovu mišljenju SNHO trebao dobiti 560 milijuna vrijednosti dionica na ime duga. Ako taj iznos podijelimo s nominalom eto nas taman na nekih 175000 dionica koliko HFP i ima u svom portfelju. Meni se čini da će tako i biti obzirom da je SNHO već prihvatio činjenicu da Opatija ima svojih 25%+1. Znat ćemo uskoro.
Ako Sporazum ide po nominali, onda i javna ponuda ide najmanje po nominali od 3200 kn [thumbsup]
[/quote]
opet se javljaju ovi koji hoće sve po 3200!
Kakve veze ima nagodba u odnosu na datum obveze!???
Pa mogla je RH dati LRH po 1 Kn…svejedno bi obveza bila na dan kada je ona nastala a to nema veze s nagodbom. WTH???
Ili ja opet nemam dovoljno logike za pravne stvari?
Hvala
[/quote]
Ovaj put logika štima [thumbsup]
2. dati protuponudu, u kom slučaju ćemo igrati kao na plivi sa islanđanima i barr-om – tko da više, a u tom slučaju tu se mogu uključiti i treći ponuđači poput štroka i nekog finog lanca poput kempinskog koji gleda LRH sa velikim apetitima – dakle, puno opcija, a sve su u našu korist .
Mislim da ovu stavku možete zaboraviti jer bi to značilo da država mora dug SNH-u u vrijednosti od 1.300.000 platiti u kešu ili u nekim drugim nekretninama za što sumnjam da će se dogoditi – slučaj plive je diametralno suprotan ovom moj dragi delboy – plivu su mogli prodavati kako su htjeli (najboljem ponuđaču) a ovdje se mora vratiti dug države koji bi lako mogao završiti na sudu u Strasbour-u a onda bi država morala platiti i zatezne kamate koje bi bile astronomske….naravno vi se možete složiti sa mnom i ne morate ali to nije ni bitno – bitno je da dionica raste i da će biti zarade 😉
2. dati protuponudu,
To je jedna od opcija jer tada Opatija može povući svoju ponudu. Kada se da kontra ponuda onaj koji je dao prvu ponudu može svoju povući. Pisali smo o tome prije dva – tri mjeseca.
zašto. pa lijepo sam objasnio. to što novinari ne shvaćaju što je realno , to je druga stvar. svakome je drugo realno, a ja radim usporedbe sa sličnim dionicama na sličnim destinacijama i te usporedbe kažu da LRH mora vrijediti cca 9000 kuna po dionici, a isto misli i ostoja (prelistati malo forum na tu temu). Dakle, nekome ovo vrijedi 2500, drugome 12000 kuna, ali realno je ono što se dobije usporedbom sa tradicionalnim tržištima kapitala, a to je oko 2,5-3 booka za ovakvog hotelijera na fancy-destinaciji. naravno, sve je relativno ali tu smo negdje.
[/quote]
da ponovimo vježbu… realno je ono, što je netko spreman za dionicu platiti. sve drugo su nijanse
bit je samo u tome po koliko će država i ostoja računati vrijednost dionice LRH u sporazumu. Opatija će izgleda zadržati svojih 25%, a obzirom na visinu duga koji se spominje (oko 1 mlrd. kuna), jasno je da će dionice LRH računati po dosta visokoj cijeni da bi se sva potraživanja SNHO-a mogla zatvoriti s preostalim brojem dionica koje ima država. to onda znači da će javna ponuda također ići po dosta višoj cijeni od trenutne, a mislim da će to svakako biti iznad nominale (3200 kn). sada nam ostaje samo slatko iščekivanje cifre koju će ponuditi.
Ako je dug države 1,3 milijarde kuna, a planiraju ga platiti slobodnim dionicama LRH kojih država ima još 177.273, znači da bi to iznosilo oko 7300 kn po dionici. Ako je dug 1 milijardu kuna, a plate ga s 177.273 dionice LRH, znači da bi to bilo oko 5600 kn po dionici LRH. Javna ponuda analogno tome mogla bi biti između 5600-7300 kn.
Ovo je moje razmišljanje pa slobodno dajte vaše varijante….U svakom slučaju i u svim varijacijama, cijena od 2000 kn za dionicu LRH je smijurija
Nema više rasprodaje, novi nalozi ne dolaze na prodaju, uglavnom se čiste stari nalozi koje su ulagači zaboravili povući
Sad je samo 163 komada ostalo na prodaji, a na kupnji je čak 386 komada. očito je sad svima jasno da je nagodba i javna ponuda vrlo blizu [thumbsup]
Nema više rasprodaje, novi nalozi ne dolaze na prodaju, uglavnom se čiste stari nalozi koje su ulagači zaboravili povući
Sad je samo 163 komada ostalo na prodaji, a na kupnji je čak 386 komada. očito je sad svima jasno da je nagodba i javna ponuda vrlo blizu [thumbsup]
Ma to ti je sve relativno i lako se okrene, pa vidis da je isti igrac sa obje strane, salta kako mu pase i pritom pazi da ne ode u blokadu. Ali ne zamjeram mu jer mi smjer odgovara, a nagodba je izgleda stvarno blizu.