jedva čekam da uposlim jednog poznatog odvjetnika da zapaprimo borcima za Pravnu državu i onima što mantraju Nek institucije rade svoj posao
mislim da će se na ovom slučaju lomiti koplja ako ne i nešto drugo jer je Eu pred vratima i sve ono što je ekipa mogla prodavati muda pod bubrege neće bit moguće kad se uđe u Uniju
FUNKY
Bez uvrede ali tebi ni osnove nisu poznate,a ja nemam vremena da ti iz temelja sve objašnjavam.Ako delboy bude raspoložen neka ti objasni cijeli proces.
FUNKY
Bez uvrede ali tebi ni osnove nisu poznate,a ja nemam vremena da ti iz temelja sve objašnjavam.Ako delboy bude raspoložen neka ti objasni cijeli proces.
Osnove vjerojatno nisu (doktorirao sam na jednom drugom području) ali logiku imam, čak bih se usudio reći nadprosječnu.
A ako se pravo (koje ti spominješ) BAŠ NIGDJE ne temelji na logici onda zanemarite sve napisano jer je onda sve moguće (u onom djelu koji se dotiče failovera jedne presude na drugu).
Lp
FUNKY
I još nešto da pogledaš postove od prije (išao sam 6 mjesecui unazad) tvrnje su išle od -5 do +5 od A do Ž i nazad!
I ispada da je sve moguće i ništa nije moguće (kao u Alisi u zemlji čudesa) … a oprostite na izrazu mi "koji nismo pravnici" niti fiškali isto bi htjelo malo shvatiti ovo što se događa…
Ne moramo valjda ako se bavimo dionicama svi biti položeni brokeri ili fiškali.
Slično bih ja pitao tebe : Da li razumiješ osnove računala kada koristiš Word? Ne treba ti ali ipak očekuješ poštovanje elementarnih principa logike i vjerodostojnosti….da bi napisao jedan “mejl” ili dopis…Kaj ne?
ema i bisakovi, iliti jedna te ista osoba. postovi su vam bljak. vidi se da spadate u kafanske borce za pravdu. mi pravnici malo bolje poznajemo tematiku. pravosuđe je učinkovito , doduše malo sporije ali potpuno u skladu sa mogućnostima , u svakom slučaju je bolje od talijanskog, grčkog, francuskog i španjolskog a i to je već nešto. pustite vi emicu neka priča i objašnjava ali ja sam već sve objasnio. tko sada tuži, za godinu-dvije dobit će presudu, a pošto se radi o sudu u rijeci, možda i prije jer oni rade jako brzo pošto nemaju toliko zaostataka. dakle, nakon presude ide ovrha i eto vam para. no ja očekujem rasplet na burzi u roku par mjeseci tako da nisam tužio. ako bude potrebe, tužit ću jer vjerujem u našu državu budući da živim ovdje. da ne vjerujem, odselio bih. a pustimo mi te kataklizmičare neka laprdaju i dalje. sad kad su prodali dionice sve im je odjednom crno. baš čudno. trebalo bi biti obratno jer dobili su novac, a riješili se smeća od dionica….eh;) kužimo mi takve. čuvajte LRH, uskoro će vrijediti 4000 pa 6000 kuna. Tko je prodao, žalit će vrlo brzo. što se mog objašnjvanja tiče, eno imate pravni faks pa ga završite. moji savjeti koštaju.
delboy kako gliser?
I ja bi jedan…
delboy kako gliser?
I ja bi jedan…
eno ga u ičićima. bio sam danas jedan đir i uživao sam. to je prava stvar. na njemu ću dočekati svjetsku kataklizmu i propast svijeta kojeg neki ovdje očekuju u bunkeru. mora ova LRH na barem 4500 kn da prodam dio i da mogu kupiti još benzina jer guta ko mutav. ali, prije da ću se lišiti kruha nego dionica LRH. evo, smanjio sam i prehranu samo da mogu glisirati. ionako je previše hrane nezdravo.
Ako ima netko stručan da čujem mišljenje, da li postoji mogućnost da se eventualnom nagodbom Opatija oslobodi obveze za preuzimanje, pa da se kaže npr. tko je do danas tužio Opatiju isplatit će ga Opatija, a tko nije kasno je za to.
Dakle, da li ja nakon svega, ako ne budem zadovoljan nagodbom mogu tužiti Opatiju a da mi ne kažu sad je kasno trebao si tužiti prije nagodbe?
Izvrsno pitanje.
Osobno me jako zanima kad će Upravni sud odlučiti o zahtjevu grada Opatije da se stjecanje dionica LRH u njihovu vlasništvu (za sada samo "papirnato", jer temeljem istih grad Opatija ne ostvaruju nikakva prava) proglasi – izvornim.
http://www.novilist.hr/2010/04/29/opatiji-prijeti-bankrot.aspx
"Ovakav razvoj situacije izbio je još jednog aduta iz ruke Grada Opatije, a preostaje im još samo nada da će Upravni sud uvažiti njihove argumente da su dionice LRH u gradskom vlasništvu izvorno stečene, što bi značilo da je preuzimanje čitavog poduzeća nepotrebno."
Dakle, ukoliko Upravni sud presudi u korist grada Opatije i potvrdi izvorno stjecanje, ima li smisla nakon takve presude pokretati tužbu protiv Opatije na isplatu iznosa određenog od strane HANFA-e, te što se tada događa sa ostalim tužbama pokrenutim prije donošenja takve odluke Upravnog suda ?
Hoće li nakon svega SNHO izaći s javnom ponudom za otkup dionica LRH ili ne, tj. što ako takva ponuda bude znatno niža od one koju je odredila HANFA temeljem važećih zakona ?
Hoće li Opatija nadoplatiti razliku u cijeni ili će ovaj slučaj biti još jedan dokaz klimavog HANFA-inog, kao i svekolikog pravnog, kredibiliteta ove zemlje ?
Zaključak: Da je ovo doista pravna država, Opatija bi već dala ponudu za otkup sukladno HANFA-inoj odluci, te sada ne bismo morali razbijati glave nebrojenim opcijama daljnjeg razvoja situacije.
Ako Upravni sud presudom odluči da je Opatija izvorno stekla dionice(što neće jer nema temelja) ni on nije finalna instanca,i protiv njegove presude je moguća žalba Vrhovnom sudu.
Vidim da velike nade polažete u upravni sud.Znate li vi kako upravni sud sudi?
Znate li vi kako upravni sud sudi ?
Nazove ih "barba" i kaže "dečki, saćemo ovako…" ?