LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo malo pozitive:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Kronike/opatiji-prijeti-bankrot.aspx

1. ponuda mora ići po 5995 kuna a ne 5990 kolega funky
2. ovom gore – pa trguje se temeljem špekulacija ali i fundamenata pobogu. pa govorimo o LRH koja je najmanje zadužena turistička firma na zdravim temeljima koja se trži danas na skoro pola booka – kad informacija bude potvrđena kasno je za kupovinu – cijena leti gore
3. bit će sporazuma, ja očekujem negdje oko 4000 kuna, ali to opet ne anulira obvezu na otkup ostalih dionica po 5995 kuna od grada ili 5800 kuna od SNHO-a jer ih je po toj cijeni stekao
4. dakle, LRH po 2000 je poklon.

...povijest se ponavlja...

bok ekipa
evo ovog gore 🙂
slazem se i s Vama kolega Delboy..
naravno da i fundament i rade svoje posao ..da se tako izrazim..
hvala..

[thumbsup] [thumbsup]

2. ovom gore – pa trguje se temeljem špekulacija ali i fundamenata pobogu. pa govorimo o LRH koja je najmanje zadužena turistička firma na zdravim temeljima koja se trži danas na skoro pola booka – kad informacija bude potvrđena kasno je za kupovinu – cijena leti gore
3. bit će sporazuma, ja očekujem negdje oko 4000 kuna, ali to opet ne anulira obvezu na otkup ostalih dionica po 5995 kuna od grada ili 5800 kuna od SNHO-a jer ih je po toj cijeni stekao

Sumnjam u to, jer u Hrvatskoj zakoni ne vrijede.
U protivnom Opatija bi već dala ponudu i ovaj cirkus bi bio gotov, ali kao što rekoh, u ovoj zemlji zakoni ne vrijede više od papira na kojem su napisani.
O ovoj temi neprestano se trkelja od 2006. godine (vidi: prvu poruku na temi SNHO od 03.02.2006. godine, citat: "trenutno u stagnaciji nakon storniranja dogovora s vladom u vezi Liburnija hotela. za očekivati je pronalaženje rješenja oko dugovanja prema SNHO-u u dogledno vrijeme.") i dalje bez ikakvog rješenja, čiji epilog ni Harry Potter ne bi mogao iščarobirati.
Zašto bismo bili pravna država kad možemo biti kokošinjac, u kojemu ćemo “forumizirati” 4 ili 10 godina o jednim te istim stvarima za koje, gle čuda, već postoji zakonsko rješenje, ali se isto ne primjenjuje u praksi, već se ljudima sugerira da svoja potraživanja ostvare tužbama.
I to je kao svima normalno !?
Kad smo već kod tih tužbi, molim da nam se javi netko tko je uspio utužiti Opatiju za iznos koji, sukladno HANFA rješenju, grad treba isplatiti po jednoj dionici LRH ili barem onaj tko je pokrenuo takvu parnicu, iako mislim da će biti odugovlačenja do zastare, pa onda možeš u Strazbur(eku) tražiti pravdu.
Prvi PIGS (posprdni naziv MMF-a za Portugal, Irsku, Grčku i Španjolsku) je na izdisaju (Grčka), kad zaista rikne (bankrotira) što misliš kako će to utjecati na globalno tržište dionica i LRH ili misliš da je to već uključeno u cijenu pa ne može niže ?
Što ako uskoro i ostatak PIGS-a krene utabanim grčkim stopama ?
Dakle, moglo bi doći do novog globalno-brutalnog pada cijena dionica.
Osim toga ove naše krvopije se ionako bave antirecesijskim mjerama (yeah, wright !), promjenom ustava itd., tako da mi se čini kako cijela ova priča ponovno biva bačena u zapećak do daljnjega.
Kamate ? – briga njih za kamate, oni ionako (saborskim) zakonom imaju zagarantirane na desetke tisuća kuna visoke mjesečne plaće i fućka im se što će svjetina plaćati ceh njihovoj gluposti, jer za svoje plaće uvijek mogu poslati Šukera da nekome uvali državne obveznice, a "´rvatskom svom narodu dragom" na leđa natovari još veći dug.
Ali čekaj, možda Josipović osnuje još jedan tim savjetnika samo za temu LRH-SNHO-HFP-BAN-DO-BAN-DIT-SKA, nakon čega nas može, onako uljuđen i fin, narednih pet godina redovito izvještavati o zaključcima brojnih debata i analiza, na svojim redovitim, sada već legendarnim, novinskim konferencijama.
Kad bi se barem te novinske konferencije mogle patentirati i prodati svijetu – wow, bili bismo bogataši, a pečeni pilići bi nam padali s neba – ravno u usta.
Samo zineš.
I progutaš.

Ema, 28.04.2010. u 22:08

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

jedno je sasvim sigurno:

svakim danom riješenje je sve bliže 😉

nego vidim da kod agram-brokera daju margin i na lrh 9,5% na fiksni (,5% odobrenje) i 11% na revolving

trguje li tko preko njih? iskustva?

Kad smo već kod tih tužbi, molim da nam se javi netko tko je uspio utužiti Opatiju za iznos koji, …
[/quote]

Ema post ti je 200%!

Ali kako mi je rekao kolega odvjetnik (kojem vjerujem i koji je onaj real odvjetnik koji ti iskreneo veli optimum parnice), i da postoji netko tko je uspio utužiti, sigurno nije donesena presuda već je stvar sporazumno prekinuta uz obvezu da tužitelj ne smije objaviti detalje oko nagodbe dok je Opatija isplatila 100% zahtjeva tužitelju.
Slična muljaža je bila oko jedne vrijednosnice gdje je unatoč odluci HANFE i iznosu javne obveze bilo ljudi koji su uspjeli dobiti više u nagodbi …ali zvanično NITKO!
Dakla, kada bi bila donesena i jedna presuda u korist tužitelja u sporu s općinom Opatija onda sve ostale idu automatizmom. Tako je i Americi kojoj se mi želimo nažalost jako približiti…

Kad smo već kod tih tužbi, molim da nam se javi netko tko je uspio utužiti Opatiju za iznos koji, …
[/quote]

Ema post ti je 200%!

Ali kako mi je rekao kolega odvjetnik (kojem vjerujem i koji je onaj real odvjetnik koji ti iskreneo veli optimum parnice), i da postoji netko tko je uspio utužiti, sigurno nije donesena presuda već je stvar sporazumno prekinuta uz obvezu da tužitelj ne smije objaviti detalje oko nagodbe dok je Opatija isplatila 100% zahtjeva tužitelju.
Slična muljaža je bila oko jedne vrijednosnice gdje je unatoč odluci HANFE i iznosu javne obveze bilo ljudi koji su uspjeli dobiti više u nagodbi …ali zvanično NITKO!
Dakla, kada bi bila donesena i jedna presuda u korist tužitelja u sporu s općinom Opatija onda sve ostale idu automatizmom. Tako je i Americi kojoj se mi želimo nažalost jako približiti…
[/quote]

Ne ide automatizmom jer Sad i kontinentalna Europa imaju poptuno dva drugačija pravna sustava.Jedino ako Vrhovni sud donese odluku u korist malog dioničara ostali tužitelji mogu očekivati da će sudovi nižeg stupnja prihvatiti mišljenje Vrhovnog suda iako ih isto ne obvezuje.
EMA
Mali ljudi dobivaju sporove protiv gradova i općina,kao i protiv HEP-a,HAC-a,Hž i drugih,nije to ništa neuobičajno.

Ako ima netko stručan da čujem mišljenje, da li postoji mogućnost da se eventualnom nagodbom Opatija oslobodi obveze za preuzimanje, pa da se kaže npr. tko je do danas tužio Opatiju isplatit će ga Opatija, a tko nije kasno je za to. Dakle, da li ja nakon svega, ako ne budem zadovoljan nagodbom mogu tužiti Opatiju a da mi ne kažu sad je kasno trebao si tužiti prije nagodbe?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

"Josipović: »Država treba riješiti problem LRH-a«

U Opatiji su se predsjednik i župan sastali s načelnicima Mošćeničke Drage, Matulja i Lovrana te gradonačelnikom Opatije kako bi raspravili o mogućim rješenjima problema s dionicama Liburnia Riviera Hotela, a Josipović je izrazio podršku nastojanjima lokalne samouprave da stekne puna upravljačka prava nad trenutačno "zamrznutim" vrijednosnim papirima.

– Županija ne može ništa više učiniti po pitanju Liburnije i bilo bi krajnje vrijeme da se s pozicije države riješi ova situacija, definiraju vlasnički odnosi i pozicija lokalne samouprave. Imamo hotele koji propadaju i gubimo radna mjesta, a moglo bi se poslovati s dobitkom, pa pozivam nadležne da riješe ovaj problem, rekao je Josipović."

Vaš link

Dok se politika bude "miješala" i "tražila puna upravljačka prava" za Opatiju i dr. mimo rješenja
Hanfe,prava drugih dioničara biti će ugrožena.
Mislim da je "EMA" ispravno detektirala problem,a to je sporo i neučinkovito pravosuđe.
Sada kad su Vlada i "javnost" zauzeti antirecesijskim mjerama,mislim da se nitko neće "baviti LRH".
Ja definitivno više ne vjerujem u mogućnost nagodbe HFP-SNHO-a u bilo kom obliku vezano za LRH.
Nadao sam se donedavno ipak u žurno rješavanje spora pred Trgovačkim sudom u Rijeci i donošenju
presude na koju bi doduše SNHO mogao uložiti žalbu.
Sada i u to sumnjam.
Mislim da smo nažalost daleko od rješenja.
Iako je LRH kvalitetno turističko dioničko društvo sa solidnim fundamentima,zadnji rast se ipak
više bazirao na senzacionalizmu i spekulaciji.
Pozdrav

Dok se politika bude "miješala" i "tražila puna upravljačka prava" za Opatiju i dr. mimo rješenja
Hanfe,prava drugih dioničara biti će ugrožena.
Mislim da je "EMA" ispravno detektirala problem,a to je sporo i neučinkovito pravosuđe.
Sada kad su Vlada i "javnost" zauzeti antirecesijskim mjerama,mislim da se nitko neće "baviti LRH".
Ja definitivno više ne vjerujem u mogućnost nagodbe HFP-SNHO-a u bilo kom obliku vezano za LRH.
Nadao sam se donedavno ipak u žurno rješavanje spora pred Trgovačkim sudom u Rijeci i donošenju
presude na koju bi doduše SNHO mogao uložiti žalbu.
Sada i u to sumnjam.
Mislim da smo nažalost daleko od rješenja.
Iako je LRH kvalitetno turističko dioničko društvo sa solidnim fundamentima,zadnji rast se ipak
više bazirao na senzacionalizmu i spekulaciji.
Pozdrav

Mislim da je ovaj pasos najbitniji:

– Županija ne može ništa više učiniti po pitanju Liburnije i bilo bi krajnje vrijeme da se s pozicije države riješi ova situacija, definiraju vlasnički odnosi i pozicija lokalne samouprave. Imamo hotele koji propadaju i gubimo radna mjesta, a moglo bi se poslovati s dobitkom, pa pozivam nadležne da riješe ovaj problem, rekao je Josipović.

….to bi u prijevodu značilo da SNHO dobiva LRH samo to treba što prije riješiti.
A to što Josipović njih "podržava u nastojanjima" to možete objesiti mačku o rep.
Za mene kao dioničara SNH je ovo odlična vijest !

[/quote]

Ema post ti je 200%!

[/quote]

Ne ide automatizmom jer Sad i kontinentalna Europa imaju poptuno dva drugačija pravna sustava.Jedino ako Vrhovni sud donese odluku u korist malog dioničara ostali tužitelji mogu očekivati da će sudovi nižeg stupnja prihvatiti mišljenje Vrhovnog suda iako ih isto ne obvezuje.
EMA
Mali ljudi dobivaju sporove protiv gradova i općina,kao i protiv HEP-a,HAC-a,Hž i drugih,nije to ništa neuobičajno.
[/quote]

Ajde mi reci koji sud bi drugačije presudio ako je već prije jedan sud donio PRAVOMOĆNU presudu (dakle potvrđenu odluku na drugom stupnju) drugačije od ovog….
Ako imaš primejr super i moj frend bi to htio ćuti. U prilog ovoj mojoj tvrdnji ima dosta primjera u RH.
Lp

New Report

Close