Pa na temelju mišljenja u tom izvješću Sabor je odbacio prijedlog z izmjenu!! (tko god da ga je potpisao)
Važno za dioničare LRH (radi se o retroaktivnoj primjeni izmjene zakona kojom bi se zapravo poništila obveza Opatije da objavi ponudu):
"…Osim toga neprihvatljiv je i prijedlog (članak 2.) da se postupci za preuzimanje društava koji su započeti po važećem Zakonu o preuzimanju dioničkih društava nastave po ovom Prijedlogu zakona, iz razloga što bi prouzročio pravnu nesigurnost za sve sudionike na tržištu kapitala koji su postupali s povjerenjem u važeće zakonske odredbe, te dionice ciljnih društava stjecali ili otpuštali pod uvjetima propisanim ranije važećim Zakonom o preuzimanju dioničkih društava….."
Pa na temelju mišljenja u tom izvješću Sabor je odbacio prijedlog z izmjenu!! (tko god da ga je potpisao)
Važno za dioničare LRH (radi se o retroaktivnoj primjeni izmjene zakona kojom bi se zapravo poništila obveza Opatije da objavi ponudu):
"…Osim toga neprihvatljiv je i prijedlog (članak 2.) da se postupci za preuzimanje društava koji su započeti po važećem Zakonu o preuzimanju dioničkih društava nastave po ovom Prijedlogu zakona, iz razloga što bi prouzročio pravnu nesigurnost za sve sudionike na tržištu kapitala koji su postupali s povjerenjem u važeće zakonske odredbe, te dionice ciljnih društava stjecali ili otpuštali pod uvjetima propisanim ranije važećim Zakonom o preuzimanju dioničkih društava….."
Ma sve 5!
Htio sam samo htio reći dokle je došao NHL sudac i oko sokolovo "Marić".
Naglo ga krenulo kada je upisan u jednu stranku i došel u sabor!
😉
ma ovdje se zaista više ne brinem nimalo za nas i naše dionice. naime, sabor je učinio jedinu pravu stvar i donio je jedinu moguću odluku a to je zato što tamo očito sjede znalci poput gore potpisanog gospodina , za razliku od SDP-a koji bi zakone prekrajao kako im trenutno paše. sjećam se niza njihovih izmjena zakona koje su prošle na žalost, dok su bili na vlasti koje sabor sada mora mijenjati zbog ulaska u EU. ja sam i govorio da to neće proći, a neki su me tada napali da ja pojma nemam. eto, ipak sam imao pojma i znao sam da protuustavan prijedlog ne može proći. što se LRH tiče, opatija je solidno popunjena, obveza opatije prema nama ostaje, tu je darko ostoja, book je 3200 kuna, nominala također – dakle nema niti jednog jedinog razloga da cijena malo jače ne krene prema 3000 kuna. LRH je najmanje zadužena turistička firma u RH i ima najvrednije nekretnine u RH. Mislim da su ove cijene doista smiješne.
osim rješavanja vlasničke strukture koja bi se nakon ovog SDPovog debakla mogla napokon razrješiti, nadam se da će se odigrati i još jedan važan događaj, smanjivanje ili ukidanje spomeničke rente, koje hotelijere košta popriličnu svotu novaca na godišnjoj razini… ako se to dogodi, biti će to značajan + u LRH bilanci, a naravno sukadno tome i za nas dioničare
NOVINA U SLUČAJU LRH NAKON NEPROLASKA DOPUNE ZAKONA O PREUZIMANJU DIONIČKIH DRUŠTAVA
Opatiji prijeti bankrot
OPATIJA – Propao je SDP-ov prijedlog takozvanog »zakona o LRH«, službeno znan kao »Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o preuzimanju dioničkih društava« čija je osnovna ideja bila da se jedinicama lokalne samouprave omogući pribavljanje kontrolnog paketa dionica poduzeća od javnog interesa za te gradove i općine, bez obaveze prikupljanja …
novi list
E da nam je jedan Todorić u turizmu … 🙂
Izgleda da ce ipak ovaj mali vlakic provozati i mene na ciljnih +12%,a onda do nove prilike odoh vanka. Zovite kad opet bude vožnjica…
kak nam se rugaju ovi sn ovci zbog preuzimanja
lrh po 2 milje samo da im se nebi obilo o glavu pa todo kupi sve
a oni nek se tužu ajoj očekujem kritike