Ponovno imenovani glavni državni odvjetnik Mladen Bajić prisegnuo je danas pred predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem.
http://www.seebiz.eu/hr/karijere/bajic-rezultati-ce-biti-jos-bolji,75322.html
jel nam se to već suši tinta na papiru [wink]
Niz sudionika foruma bazirao je svoje "tvrdnje" o "nagodbi" HFP-a i SNHO-a koja je "gotova stvar",
na dogovoru SDP-a i vladajućih po kojem će se izglasati izmjena Zakona o preuzimanju dioničkih društava
po predlogu SDP-a u Saboru na način da Opatija i dr. ne moraju dati javnu ponudu za LRH.
Za uzvrat bi SDP trebao podržati nagodbu sa "Ostojom" koji bi onda dao javnu ponudu?!
Sada ja jasno da nikakvog dogovora između SDP-a i HDZ-a nema.
Također,Vlada uvodi vrlo stroge antirecesijske mjere koje pogađaju i invalide i branitelje,namještenike
i radnike.
Mislim da sada nema "šanse" za zaključenje "nagodbe s Ostojom".Tko bi se to usudio učiniti!!!
Mislim i vjerujem da se "pravna trakavica" nastavlja i da je spor(sporovi) Države i SNHO-a daleko
od okončanja.
Pozdrav
Ja očekujem da će Sabor odbiti zahtjev SDP jer kud bi došli da svaka šuša dobije 25% udjela u firmi i još bez obveze preuzimanja. Kao prvo štite se od pohlepnih lokalaca širom Hrvatske. Kao drugo retroaktivni zakoni su upitni s obzirom na pregovore s EU jer to nije vladavina prava nego politike. SDP predlaganjem zakona pokazuje da pokušava pomoći Opatiji, a HDZ će nakon što odbije zakon predložiti nagodbu koja će spasiti Opatiju, a izgledat će da na tome ne inzistira Vlada nego da se pomaže Opatiji. U tu priču bi se idealno poklopila visoka cijena preuzimanja za SN HOLDING jer bi protivnih glasova bilo još manje. Nisam siguran u visoku cijenu, ali sam siguran da su neku priču dogovorili SDP i HDZ. Stvar je sigurno osjetljiva i teško je predvidjeti koliko će komplikacija biti, ali nešto se odigrava.
Zasad ide po mojim pretpostavkama, činjenica da je čitava priča u saboru obavljena bez puno buke dodatno me uvjerava da su se o nečem dogovorili. I ponavljam stvar je osjetljiva, ali se nešto odigrava
Antirecesijska mjera upravo je nagodba sa snho jer će na taj način uštediti hrpetinu para državnom proračunu. To će se svatko usuditi napraviti i predstaviti to kao izniman uspjeh jer je uštedio par stotina milijuna kuna.
dok su držali dionice hvalili su je i prodavali. sada kad su krivo procjenili i prodali nadajući se jeftinom dokupu kritiziraju one koji su govorili svoje viđenje stvari. sjetite se mojih postova. ja od početka govorim da ovakav prijedlog sdp-a nije imao šansi da prođe, dok su me drugi pljuvali. naravno, opet sam bio u pravu jer znanje mi ne može nitko oduzeti. što se tiče sporazuma snho i države, na tomu se intenzivno radi i ja očekujem da će do njega doći i to na način da će SNHO umjesto opatije dati ponudu ili će dati protuponudu, na što imaju pravo prema Zakonu o preuzimanju d.d.-a. dakle, i dalje je situacija ista, jedino što mi dioničari imamo ipak malo veću sigurnost u pogledu naplate od dužnika a to je opatija i općine koje su nam dužne po dionici platiti 5995 kuna. ako to ne učine, svatko ima pravo na tužbu na sklapanje kupoprodajnog ugovora i utjerati si može te novce ovrhom na razne načine. ja čekam jer mislim da je nagodba blizu i SNHO bi mogao ući umjesto opatije tj. mogao bi opatiji osigurati novce za ponudu, a onda od grada otkupiti sve osim 25% koje bi ostalo gradu i općinama. eto, zato cijena ne pada. zato jer u saboru očito ima znalaca koji su shvatili pokušaj sdp-a.
Ne kuzim kaj ovaj SDP pokreće ustane tužbe kada u isto vrijem traži protuustavne stvari …
[/quote]
To ti i ja kažem da su svi ovi u Saboru ne uračunjivi i nikad ne znaš šta će im na pamet pasti i tu leži najveća opasnost za TK. Mi bi trebali lagano poći putem Italije. Neka političari lupaju gluposti jer smo na to već navikli ali ekonomiju nek puste na miru koliko god je to moguće.
[/quote]
a tek da nam je Berni ovdje
al bi to bilo cirkusa i prevrata
Viva mafia viva coruptia
LRH ide u ruke SNH 🙂
Stvarno je malo čudno da nakon onakve odluke Sabora koja zapravo daje pravo malim dioničarima i potvrđuje obvezu Opatije te da ako ništa drugo dioničari utuženjem prodaju dionice Opatiji nema nikakvog teksta po medijima??? A bogami ni po forumima ništa!
Dok na "neslužbenu" vijest iz "navodno" povijerljivih i "navodno" bliskih izvora Đukanović "navodno i neslužbeno" pitao "a da vratimo Hrvte u igru?" IGH otišao gore 10% ;)))
Izvješće Odbora za financije i državni proračun
Veliki igrači su duboko u IGHu pa ne čudi da nastoje iskoristiti svaku moguću glasinu kako bi popravili krvnu sliku. Vidiš kako je prošao ovaj Horvat iz FIME; tko zna koliko još ima takvih slučajeva s dionicama koje su date kao garancija pa se sada koristi svaka slamka ne bi li se cijena malo digla. Da nije cijena Podravke roknula ovako kako je roknula, ništa se ne bi znalo ni za FIMA AMI ni za Polančeca, MOL,….. Mislim da ti tu leži odgovor zašto LRH miruje, a IGH npr. leti u nebo. Velike lopine nisu u LRH, osim naravno najvećeg koji bi ovo mukte:))
http://www.zse.hr/default.aspx?id=29925
malo lokalčića nek se nađe
Izvješće Odbora za financije i državni proračun
E kada je to potpisao "doc. dr. sc.Goran Marić" onda je to to!