Kupnje: LRH-R-A
Cijena Količina
2.000,01 4
2.000,00 30
1.980,11 10
Pojavio se je ovaj kaj tuda dribla sa tim 30kama.
šeta li ga šeta, ali je uvijek među prvima na bid-u što znači da se ne bi bunio da mu netko uvali 30 komada po 2000 kuna a to je jako dobro jer danas naći investitora spremnog da kupi čak i 30 komada LRH je zaista sretna okolnost za budućnost ove dionice. Ipak je kriza….;)
Još malo o vladinim mjerama:
"smanjenje, odnosno uklanjanje neporeznih davanja (prioriteti: vodni doprinos, doprinos za Hrvatske šume, doprinos HTZ-a (Hrvatske turističke zajednice), spomenicka renta, uz davanje preporuke lokalnoj samoupravi za umanjenje neporeznih davanja iz njezine nadležnosti)"; ovo je planirano do kraja 2010.
"O kolikim je nametima riječ, govori podatak da porečka Rivijera na ime spomeničke rente godišnje plaća 800.000 kuna, dok opatijski Liburnija rivijera hoteli plaćaju gotovo 4,7 milijuna kuna." (Vaš link)
Kolega drazenni je spomenuo da se plan privatizacije tvrtki u kojima država ima preko 25% udjela planira izraditi do kraja 2010. Dodao bih još samo da se taj plan planira pokrenuti/provesti do ulaska u EU. (strana 16 Programa gospodarskog oporavka).
Što se pravosuđa tiče spomenuo bih slijedeće mjere:
"rješavanje problema postupaka koji traju duže od tri godine"; planirano do kraja 2010.
"odvracanje stranaka od dugotrajnog trgovackog sudovanja, te promoviranje mirnog rješavanja sporova"
I vezano uz naše mirovince:
"priprema za uvodenje promjena u sustav mirovinskog osiguranja
postupni porast doprinosa za drugi stup mirovinskog osiguranja
smanjenje naknada za upravljanje u drugom stupu mirovinskog osiguranja", planirano do kraja 2010.
Danas bi možda mogli vidjeti tko je to prebacivao one 30-tice prošli tjedan
možda, iako sumnjam. nešto su kupili KD banka i njeni kompanjoni, ali ja sumnjam da je glavninu kupio SNHO preko raznih skrbničkih računa strogo pazeći da ne dospiju u prvih 10. Naravno, to nam niti jedan broker neće potvrditi, ali jedino oni imaju snage, volje i novaca takvo što raditi, a samim time smanjuju si opseg obveze kad ista postane aktualna jer bolje je kupovati sada po 2000 kuna nego kasnije otkupljivati po 5800 (ukoliko SNHO bude obveznik ponude), odnosno 5995 kuna (ukoliko SNHO preuzme od Opatije i općina obvezu preuzimanja prema malim dioničarima). Sve u svemu, taj koji kupuje očigledno ima više informacija od nas i jeftino mu je sada na ovim razinama iznad 2000 kuna.
ja uopće ne sumnjam da ćemo mi zaraditi fine pare. samo je pitanje hoćemo li puno ili malo manje. treba malo biti strpljiv i propatiti da bi se dočekao rezultat, ali našem čekanju uskoro bi mogao doći kraj.
Malo je polupao igrače ali nema veze, mi ovdje znamo na kog je mislio 😉
Sada je jasno da se oko LRH-a neki pokušavaju nagoditi i sebi priskrbiti znatno veću imovinsku vrijednost nego im pripada. Iza takvih pokušaja stoje neki s utjecajem Ive Sanadera i Jadranke Kosor, po svemu sudeći Darko Ostoja i DOM fond, a zbivanja oko objavljivanja nagodbe to potvrđuju – komentirao je Luka Denona
Smiju li mirovinci kupovati liburniju?
evo za arhivu:
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 177.273 58,58 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. NOVA LIBURNIJA D.O.O. 75.661 25,00 Osnovni račun OPATIJA, HRVATSKA
3. SN HOLDING D.D. 7.732 2,55 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 1.891 0,62 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. CROATIA OSIGURANJE D.D. 1.659 0,55 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6. ABANKA D.D. 1.477 0,49 Osnovni račun LJUBLJANA, SLOVENIJA
7. VABA D.D. BANKA VARAŽDIN 1.246 0,41 Skrb. račun VARAŽDIN, HRVATSKA
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 1.182 0,39 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. KD BANKA D.D. 1.159 0,38 Osnovni račun LJUBLJANA, SLOVENIJA
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 814 0,27 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 89,25
Smiju li mirovinci kupovati liburniju?
smiju i ja sumnjam da su nešto malo i kupili onda na cca 1500 kuna, ali još nemam potvrde o tome, no kad saznam napisat ću.
Malo je polupao igrače ali nema veze, mi ovdje znamo na kog je mislio 😉
Sada je jasno da se oko LRH-a neki pokušavaju nagoditi i sebi priskrbiti znatno veću imovinsku vrijednost nego im pripada. Iza takvih pokušaja stoje neki s utjecajem Ive Sanadera i Jadranke Kosor, po svemu sudeći Darko Ostoja i DOM fond, a zbivanja oko objavljivanja nagodbe to potvrđuju – komentirao je Luka Denona
Kolega, molio bih kopiju cijelog teksta, link ne radi.