LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pitanje je koja je cijena lrh za preuzimanje

Nije sigurno da će uopće biti bilo kakve ponude za LRH, jer zakon omogućava da se ista jednostavno ignorira i to bez ikakvih posljedica za obveznika ponude.

"Hanfa nikoga ne može natjerati na objavu javne ponude za preuzimanje
…Hanfa je sama priznala da Zakonom o preuzimanja trgovačkih društava nisu predviđeni nikakvi dodatni mehanizmi kojima bi se moglo natjerati zajedničare na objavljivanje ponude za preuzimanje. Doduše, isti zakon propisuje kaznu zbog neobjavljivanja ponude za preuzimanje do milijun kuna, no u Zakonu o preuzimanju trgovačkih društava nigdje ne piše u kojem se roku zahtjev mora podnijeti, pa zato nema ni odgovarajućih sankcija. Stoga svi prekršitelji mogu mirno spavati ako kupnjom dionica potpadnu pod zakonske norme koje propisuju obveznu objavu o preuzimanju.
Ulagači mogu preko nadležnog trgovačkog suda zahtijevati sklapanje ugovora o prodaji dionica, po uvjetima pod kojima je morala biti objavljena ponuda….
Naime, malim dioničarima preostaje samo sudska tužba za ostvarenje njihovih prava.
Samo se mali broj njih odlučuje na to jer već legendarna sporost hrvatskog pravosuđa brzo ohladi takve pokušaje…."

Izvor: http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Hanfa-nikoga-ne-moze-natjerati-na-objavu-javne-ponude-za-preuzimanje?homesrclink=carousel

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

pitanje je koja je cijena lrh za preuzimanje

Nije sigurno da će uopće biti bilo kakve ponude za LRH, jer zakon omogućava da se ista jednostavno ignorira i to bez ikakvih posljedica za obveznika ponude.

"Hanfa nikoga ne može natjerati na objavu javne ponude za preuzimanje
…Hanfa je sama priznala da Zakonom o preuzimanja trgovačkih društava nisu predviđeni nikakvi dodatni mehanizmi kojima bi se moglo natjerati zajedničare na objavljivanje ponude za preuzimanje. Doduše, isti zakon propisuje kaznu zbog neobjavljivanja ponude za preuzimanje do milijun kuna, no u Zakonu o preuzimanju trgovačkih društava nigdje ne piše u kojem se roku zahtjev mora podnijeti, pa zato nema ni odgovarajućih sankcija. Stoga svi prekršitelji mogu mirno spavati ako kupnjom dionica potpadnu pod zakonske norme koje propisuju obveznu objavu o preuzimanju.
Ulagači mogu preko nadležnog trgovačkog suda zahtijevati sklapanje ugovora o prodaji dionica, po uvjetima pod kojima je morala biti objavljena ponuda….
Naime, malim dioničarima preostaje samo sudska tužba za ostvarenje njihovih prava.
Samo se mali broj njih odlučuje na to jer već legendarna sporost hrvatskog pravosuđa brzo ohladi takve pokušaje…."

Izvor: http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Hanfa-nikoga-ne-moze-natjerati-na-objavu-javne-ponude-za-preuzimanje?homesrclink=carousel

[/quote]

Stvarno je neupitno onda postojanje organizacija kao HANFA…to nalaže zdrava logika. Osim ako su opet apanaže u pitanju…

ali postoji zato trgovački sud pa kamate pa naplata
pa delboy care javi se
odavno smo graničari stari čuvli smo granicu na savi

Al se udara po asku.

Korkyra

neznam ali čini se da valjda ima vatre u svemu ovom
nama bi bilo najbolje da ide na tko da više

uopće se ne zamaram sa ovim jalnušima kojima je krivo što cijena nije pala da dokupe pa ovamo postaju postove priglupih novinara koji ništa ne shvaćaju. kao prvo, kako bi to hanfa mogla prisiliti nekoga da nešto napravi. prisiliti te može jedino sud i to presudom, pa ako ne postupiš onda slijedi ovrha. dakle, za ovrhu je potreban ovršni naslov a to je u našem slučaju presuda. dakle, sud ima mehanizme prisile a te priče da sudovi dugo traju mogu oni prodavati kome hoće. traje postupak koliko si ti vješt i umješan , dakle uz pravog odvjetnika predmet ne bi trebao trajati dulje od 2 godine, a to nije puno obzirom na opterećenost naših sudova. tko ima znanje, ne boji se novinskih članaka.
nego, opasno se danas tuče po ask-u. pa nećete valjda reći da mali kupuju a veliki prodaju? nema toliko malih na ZSE koji bi kupili LRH…to kupuju veliki, a prodaju i veliki i mali. mali nemaju mehanizma niti hrabrosti pokrenuti ovakvo dizanje cijene. očito je sporazum vrlo vrlo blizu, dakle – ne prodavati još. A čini mi se da ostoja kupuje preko skrbničkog da smanji obujam ponude. Kladim se da je tako.;)

...povijest se ponavlja...

…. dakle, sud ima mehanizme prisile a te priče da sudovi dugo traju mogu oni prodavati kome hoće. traje postupak koliko si ti vješt i umješan, dakle uz pravog odvjetnika predmet ne bi trebao trajati dulje od 2 godine,…

U pravu si, ne traje dvije, rastegne se to i na 8 godina.

"…Zasad je poznato sedam takvih slučajeva koji već godinama čekaju ponudu za preuzimanjem. Riječ je o poduzećima Magma, TOZ, Laguna, Jadran TMN, Industrogradnja, Elektropromet i Kamensko.
Business.hr je prije nekoliko dana donio priču o Jadrankamenu, u kojoj je objašnjeno kako je obveza ponude za preuzimanje Jadrankamena od strane Orbis holdinga u vlasništvu Brune Orešara nastala još 2002. godine. Do današnjeg dana Orbis holding nije našao shodno objaviti javnu ponudu za preuzimanjem.
To ni ne čudi, budući da za suvlasnike takva ponuda stvara prilično velik financijski izdatak, a ne postoji nikakva sankcija koja bi ih natjerala da se pokore odlukama Hanfe…."

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

…. dakle, sud ima mehanizme prisile a te priče da sudovi dugo traju mogu oni prodavati kome hoće. traje postupak koliko si ti vješt i umješan, dakle uz pravog odvjetnika predmet ne bi trebao trajati dulje od 2 godine,…

"…Zasad je poznato sedam takvih slučajeva koji već godinama čekaju ponudu za preuzimanjem. Riječ je o poduzećima Magma, TOZ, Laguna, Jadran TMN, Industrogradnja, Elektropromet i Kamensko.
Business.hr je prije nekoliko dana donio priču o Jadrankamenu, u kojoj je objašnjeno kako je obveza ponude za preuzimanje Jadrankamena od strane Orbis holdinga u vlasništvu Brune Orešara nastala još 2002. godine. Do današnjeg dana Orbis holding nije našao shodno objaviti javnu ponudu za preuzimanjem.
To ni ne čudi, budući da za suvlasnike takva ponuda stvara prilično velik financijski izdatak, a ne postoji nikakva sankcija koja bi ih natjerala da se pokore odlukama Hanfe…."

[/quote]

što reći o osobi koja citira imbecilne navode novinara koji nemaju nikakav faks, a kamoli pravni. kao prvo, glavna je sankcija to što nemaju pravo glasa s dionicama, što u slučaju LRH ili JDKM, a vjerojatno i ostalih može biti kobno jer se može odlučiti o smjeni uprave, dividendi, prodaji imovine i slično. to je najbolnija sankcija.
iduća je novčana kazna do 1000000 kuna. to je za primjerice kamensko jako puno novaca.
najgora je kazna naša tužba i ovrha na nekretninama, dionicama, vozilima i sličnome, ali bogme i na računima ako imaju love. dakle, to su sankcije.
prosječni postupak pred sudom u RH traje 2,5 godine, a prosječna ovrha na računu 4 mjeseca. ima i duljih dakle, ali ima i kraćih postupaka, a tijekom postupaka teku zatezne kamate koje su sada 15%. Dakle, o čemu ti bulazniš dječače, tj. djevojčice? Orbis holding nije ni znao da mora dati ponudu pa ga je hanfa na to obvezala, a novinari business-a kao i uvijek pojma o ničem nemaju, no glavno da se piše, makar totalne gluposti. pa ti fino radi kako ti kaže novinar, a ja ću kako mi kaže vlastita pamet i zakon. mislim da ću ja bolje proći, jer novinari koji ovako pišu su dno našeg novinarstva. znam da te boli što je prošo voz pa probaj iza uskrsa nešto ušićariti ako uopće bude više vremena.

...povijest se ponavlja...

[/quote]

što reći o osobi koja citira imbecilne navode novinara koji nemaju nikakav faks, a kamoli pravni. kao prvo, glavna je sankcija to što nemaju pravo glasa s dionicama, što u slučaju LRH ili JDKM, a vjerojatno i ostalih može biti kobno jer se može odlučiti o smjeni uprave, dividendi, prodaji imovine i slično. to je najbolnija sankcija.
iduća je novčana kazna do 1000000 kuna. to je za primjerice kamensko jako puno novaca.
najgora je kazna naša tužba i ovrha na nekretninama, dionicama, vozilima i sličnome, ali bogme i na računima ako imaju love. dakle, to su sankcije.
prosječni postupak pred sudom u RH traje 2,5 godine, a prosječna ovrha na računu 4 mjeseca. ima i duljih dakle, ali ima i kraćih postupaka, a tijekom postupaka teku zatezne kamate koje su sada 15%. Dakle, o čemu ti bulazniš dječače, tj. djevojčice? Orbis holding nije ni znao da mora dati ponudu pa ga je hanfa na to obvezala, a novinari business-a kao i uvijek pojma o ničem nemaju, no glavno da se piše, makar totalne gluposti. pa ti fino radi kako ti kaže novinar, a ja ću kako mi kaže vlastita pamet i zakon. mislim da ću ja bolje proći, jer novinari koji ovako pišu su dno našeg novinarstva. znam da te boli što je prošo voz pa probaj iza uskrsa nešto ušićariti ako uopće bude više vremena.
[/quote]

Delboy
prvo da znas da drzim tvoju stranu…
Ali ovo s gubitkom prava glasa u slučaju Elektroprometa nije istina jer je borac glasao a nije imao pravo i … opet ništa-novi pravni spor jer je izglasan NO koji je njemu bio podložan. Sudbina Elektroprometa je jasna danas …. nažalost neki su tu imali svoje novce…

Znam da mi mali nemamo ama baš nikakvu zaštitu ali jedino nam ostaje sud … pa bio to i ovakava kakavje sada u hr…
Lp svima koji čuvate LRH i živite za dan dobrih vijesti!

P.S.
ide mi opet kulja ali me to bas zabavlja…

kao prvo, glavna je sankcija to što nemaju pravo glasa s dionicama, što u slučaju LRH ili JDKM, a vjerojatno i ostalih može biti kobno jer se može odlučiti o smjeni uprave, dividendi, prodaji imovine i slično. to je najbolnija sankcija.

Možeš mislit da će netko biti kažnjen s milju kuna ili će izgubit pravo glasa zbog mojih, "čak", stotinjak dionica LRH !?
Kad bi bilo sloge i pameti da svi, ili barem većina, malih dioničara podignu zajedničku tužbu i traže da se ispoštuje tj. isplati cijena utvrđena (od strane HANFA-e) u obvezi javne ponude grada Opatije, tada bi po meni imalo smisla ići u (zajednički) dugotrajni sudski spor.
Sve ostalo je "whisful thinking".

pa Delboy je pravnik ako se ne varam, da je samo dio truda uloženog u prepisku na forumu uložio u prepisku sa TS Rijeka puno stvari bilo bi jasnije, ovako nadam se da bar dobro trejda [thumbsup]

A ovo!!

http://www.liburnija.net/ekskluzivno-%E2%80%93-novi-kupac-lrh/

Novi kupac?!

Ili prvoaprilska šala??

New Report

Close