Ti zaboravljaš da je to bilo prije ove gadne krize kad je crobex bio na puno višim razinama??
Ja javnu ponudu vidim na ovim cijenama koje su na burzi, znači 1800-2000 kn.
Po mizernoj kupnji jasno je da 95% ulagača to vidi na isti način i ne očekuje premiju na ove cijene.
[/quote]
Da to je bilo prije krize 🙂
No kolega ja ne mogu ispravljati nečiji naćin gledanja na stvari koliko god svaki svoj post potrkeplivao činjenicama i podacima.
Sporazum je sklopljen u kolovozu 2005. U periodu 15.7- 15.8 2005 CROBEX je bio na 1770 – 1880 što će reći 10-15% niže nego danas!!!
Cijena LRH u tom periodu je bila oko 2150 -2250, a tad se već uveliko šuškalo o sporazumu. U sječnju 2005 LRH je bio na oko 1500-1600 kn.
E sad vi iz tih podataka sami izvlačite vlastite zaključke!!!
[/quote]
zaključak je da je u odnosu na crobex LRH fino podcijenjena, bez obzira na sporazume, a budući da smo blizu sporazumu još je više podcijenjena. eto to sam zaključio ja.
…
Da to je bilo prije krize 🙂
No kolega ja ne mogu ispravljati nečiji naćin gledanja na stvari koliko god svaki svoj post potrkeplivao činjenicama i podacima.
Sporazum je sklopljen u kolovozu 2005. U periodu 15.7- 15.8 2005 CROBEX je bio na 1770 – 1880 što će reći 10-15% niže nego danas!!!
Cijena LRH u tom periodu je bila oko 2150 -2250, a tad se već uveliko šuškalo o sporazumu. U sječnju 2005 LRH je bio na oko 1500-1600 kn.
E sad vi iz tih podataka sami izvlačite vlastite zaključke!!!
umjesto zaključaka sigurno ćeš dobiti koju jedinicu i opomenu "žalosnih sova" kao je ionako sve u k…:))
činjenice ljude jednostavno previše nerviraju, naročito one koji nemaju hrabrosti, da kupe dionice a strašno jim idu na živce oni koji služe sa dionicama – bar je tako kod nas…:)
i da ne bude da samo pišem, ja sam i sam dokupio još 60 komada…
eto vidiš sam si sebe "nadrukao" slično kao i ja sebe…šalim se.
problem lrh nije koliko…, jer je i iz aviona jasno, da je podcijenjen. problem lrh je kada… – a to je velik problem, jer (o tome konkretnom primjeru) odlučuje politika, a ne ekonomija.
pa sada nadajmo se, kad se je već digla tolika hajka po medijima, da i postoji razlog za to.
O, š`a ima kojote ?
Hajde da se provozamo – ja ću traktorom, a ti vlakom [wink] http://www.youtube.com/watch?v=STeVTzWelns&feature=related
Slobodan Mikac, bivši ravnatelj Agencije za poticanje izvoza i ulaganja, kaže da će Hrvatska s takvom odlukom svakako ispasti neozbiljna.
– Ne možete privući strane investitore ako kao mi mijenjate, dopunjavate ili ukidate zakone svaka tri mjeseca, a kamoli ako revidirate kompletne ulagačke procese – kaže Mikac.
http://www.jutarnji.hr/kod-nas-najvise-ulazu-spekulanti-i-lovci-na-profit/661720/
Da, on je bivsi ravnatelj, sto najbolje govori o tome sto se kod nas moze a sto ne. A da smo toga svi itekako svjesni, dokazuje i cinjenica da danas nije skinut jos niti jedan komad sa pisljivih 1870kn, iako je samo na ovom forumu bar 10 ljudi koji se kunu u preuzimanje po 5800 i zatrpavaju nas postovima.
U ovoj nasoj maloj zemljici je SVE moguce! Zato i jesmo tu gdje jesmo, pravo nam i budi!
[/quote]
Bivši ili ne bivši Mikac ima iza sebe rezultate i naivno je upao u ovu baruštinu jer je vjerojatno imao neke dobre namjere ili ideje ali kad je vidio s kim ima posla odustao je. Rumeni je za njega 2× prekrižena nula.
Slobodan Mikac, bivši ravnatelj Agencije za poticanje izvoza i ulaganja, kaže da će Hrvatska s takvom odlukom svakako ispasti neozbiljna.
– Ne možete privući strane investitore ako kao mi mijenjate, dopunjavate ili ukidate zakone svaka tri mjeseca, a kamoli ako revidirate kompletne ulagačke procese – kaže Mikac.
http://www.jutarnji.hr/kod-nas-najvise-ulazu-spekulanti-i-lovci-na-profit/661720/
Da, on je bivsi ravnatelj, sto najbolje govori o tome sto se kod nas moze a sto ne. A da smo toga svi itekako svjesni, dokazuje i cinjenica da danas nije skinut jos niti jedan komad sa pisljivih 1870kn, iako je samo na ovom forumu bar 10 ljudi koji se kunu u preuzimanje po 5800 i zatrpavaju nas postovima.
U ovoj nasoj maloj zemljici je SVE moguce! Zato i jesmo tu gdje jesmo, pravo nam i budi!
[/quote]
Bivši ili ne bivši Mikac ima iza sebe rezultate i naivno je upao u ovu baruštinu jer je vjerojatno imao neke dobre namjere ili ideje ali kad je vidio s kim ima posla odustao je. Rumeni je za njega 2× prekrižena nula.
[/quote]
Puno je dvije nule!
Jedna je sasvim dosta-onda na školjki…
[pray] 5800
opa [thumbsup]