Pri zadnjem dogovoru cijena je bila oko 2100-2200, a SNHO je dao ponudu na 3200, tj premiju od oko 50% na tržišnu cijenu.
Ti zaboravljaš da je to bilo prije ove gadne krize kad je crobex bio na puno višim razinama??
Ja javnu ponudu vidim na ovim cijenama koje su na burzi, znači 1800-2000 kn.
Po mizernoj kupnji jasno je da 95% ulagača to vidi na isti način i ne očekuje premiju na ove cijene.
[/quote]
smiješan si riječanine – pa nije cilj ponude samo da se objavi ponuda nego je cilj ponude prikupiti dionice. ako ih želiš prikupiti što više, a SNHO to vjerojatno želi zbog kredita koje će dobiti na temelju vlasništva nad što većim brojem dionica, onda ćeš dati ponudu koja nije previsoka za tebe, a opet da ju što više ljudi prihvati , dakle morat će dati preko 3200 kuna, a i tada barem 50% dioničara neće prihvatiti nego će čekati da SNHO digne LRH iz pepela. Koji bi bio smisao davanja ponude po 1800 kuna kad danas svoje dionice možeš prodati za skuplje. A ako SNHO da malu ponudu, što naravno ne treba isključiti kao nemoguć scenarij, onda bi to značilo da im je dosta 55% dionica, što de facto i jest dovoljno za vlast, i da cijenu prepuštaju burzi jer – malo će ih prihvatiti mali iznos novaca zbog visokih očekivanja. Slovenci neće dati ispod 4500 kn, a oni drže priličan broj dionica, a ni mali neće davati budzašto dionice kad svi znamo koliko će vrijediti LRH nakon ciklusa investiranja koje će novi vlasnik morati provesti. Dakle, win-win za strpljive, a za ostale me briga.
znači ipak postoji bojazan da će biti preuzimanje po 2000
a ovo da slovenci neće prodat nemoraju pa da i hoće izašli bi oni iz svega
po nekim cijenama
A mene zanima, Delboye, tko su ovi Slovenci iz tvoje priče o 4500…?
pa velik broj onih iz top 10: kd banka, a-banka i još nekoliko njih privatno iz top 25. oni ne daju ovo jeftino tako da uz malenu cijenu iz ponude neće dobiti puno dionica.
po nekim cijenama
čovječe oladi više….ne postoji nikakva bojazan, ali pravo je SNHO-a da stavi ponudu koju želi , a ti to ne moraš prihvatiti. Tko te može prisiliti na prihvat ponude? Ja sam rekao da je to mogućnost a ne vjerojatnost niti bojazan. ti pretjeruješ sa svojom panikom.
primjetio sam da mnogi od vas brkaju squeez-out i preuzimanje jer mi se mnogi javljaju sa istom shemom i pitaju što ako ponuda bude niska. pa eto, nećeš ju prihvatiti i gotova priča. ljudi, morate poraditi na edukaciji jer neznanje je zavladalo forumom. ponašate se kao naši novinari i političari – komentirate sve, a o ničemu nemate znanja.
uz sve navedeno, predlažem da skoknete do teme SNHO i pročitate tekst iz slobodne dalmacije o tome kako će biti usvojen zakon koji je predložio SDP. Tamo lijepo piše da takvo usvajanje zakona nije moguće zbog Europskih konvencija i stoga se NE OČEKUJE PRIHVAĆANJE SDP-OVIH DOPUNA ZAKONA. Slušajte vi mene djeco a ne kojekakve novinarčiće pa ćete daleko dogurati. Tata zna bolje od većine – to je činjenica. Pa neće ulazak u EU biti odgođen zbog SDP-ove vlasti u Opatiji….hahhaahhahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahhahahahaahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhahahahahahhahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. sućut onima koji su prodavali ovih dana.
po nekim cijenama
ne ta bojazan ne postoji, bar za one koji znaju zašto kupuju koju dionicu…
a drugi dio tvoga posta je vjerojatno razumljiv samo tebi:))
…
Po mizernoj kupnji jasno je da 95% ulagača to vidi na isti način i ne očekuje premiju na ove cijene.
da, i poznato je , da 95% ulagača većinom ne griješi, a onih 5% bogatih nema pojam o ničemu:))
kaj ste neurozni pa vas štiti zakon eu mora
da će ponuda biti 1825 hahahahaha
nisi to dobro shvatio, ako ne postoji bojazan, ne postoji ni nervoza, ajde sada preispitaj i sebe na taj način:))
Pri zadnjem dogovoru cijena je bila oko 2100-2200, a SNHO je dao ponudu na 3200, tj premiju od oko 50% na tržišnu cijenu.
Ti zaboravljaš da je to bilo prije ove gadne krize kad je crobex bio na puno višim razinama??
[/quote]
Da to je bilo prije krize 🙂
No kolega ja ne mogu ispravljati nečiji naćin gledanja na stvari koliko god svaki svoj post potrkeplivao činjenicama i podacima.
Sporazum je sklopljen u kolovozu 2005. U periodu 15.7- 15.8 2005 CROBEX je bio na 1770 – 1880 što će reći 10-15% niže nego danas!!!
Cijena LRH u tom periodu je bila oko 2150 -2250, a tad se već uveliko šuškalo o sporazumu. U sječnju 2005 LRH je bio na oko 1500-1600 kn.
E sad vi iz tih podataka sami izvlačite vlastite zaključke!!!