To ocjenjuje jedan te isti lik. Neki kompleksi su u pitanju koji u opće nemaju veze sa novcom.Više sa zdravljem. Mentalnim ili fizičkim pojma nemam.
Poštovani "PeroS" ako se taj Zakon donese to nikako ne može biti dobra vijest za dioničare.
Kako je dobra vijest ukinuti izvršno rješenje Hanfe donešeno u interesu dioničara???
Što se tiče obveze prema "Ostoji" vezano za LRH,ona trenutno ne postoji i zato se i vodi spor.
Država je već dobila spor na Upravnom sudu.
Što se tiče visine potraživanja SNHO-a i ona je upitna.
Namira ,ako do nje uopće dođe će biti rezultat kompromisa.
Ako Država tako brani interese lokalne samouprave što mislite kako će braniti svoje???
Njima je cilj da "Ostoja" ništa ne dobije.
Ako u tome ne uspiju dat će mu nagodbom što manje.
Nagodba je također vrlo riskantna za vlast.
Bojim se da Vaš optimizam nema osnova.
Ja se nadam da Zakon neće biti donešen jer je to u interesu dioničara LRH.
Pozdrav
Slažem se da je izglasavanje ovakove izmjene Zakona loše. Iako po meni sama obaveza preuzimanja Opatije nema nekog smisla, jer kao prvo niti je moguće i ja osobno ne želim da većinski vlasnik LRH bude Opatija.. to nebi vodilo nigdje. Ali apsolutno loše je da se zakoni mjenjaju retroaktivno. Opatija je tražila i dobila mišljenje da će morati dati ponudu prije nego je dobila dionice. Zašto se tad nije prvo po hitnom postupku promijenio zakon pa joj se tek onda dodijelile dionice. Tada nitko nebi bio oštećen. Ovako ljudi (ja osbno nisam) koji su na objavu HANFA-inog riješenja kupili dionice po 2500 kn su oštećeni. To nije u redu i mislim da bi oni imali elementa za neku naknadu štete.
Što se tiće gubitka spora na Upravnom sudu, treba napisati kakav su spor izgubili.!! SNHO se žalio na oduzimanje dionica koje su dobili po sporazumu. Proćitajte odluku Upravnog suda. To je samo dobro za dioničare LRH. Sad su stvari recimo na poćetku. Dug države prema SNHO postoji. To ne mora imati nikakve veze sa LRH, no ja vjerujem da će ipak imati.
http://www.jutarnji.hr/seksov-zakon–crveni-kriz-bavit-ce-se-turizmom-i-ugostiteljstvom/649721/
Evo vam jednog primjera šeksovog zakona. Tko me je ono neki dan uvjeravao da su njegovi zakoni idealni? Neda mi se sad tražiti pa da repliciram. Ovaj čovjek je nanio toliko štete pravosuđu da je to prosto neshvatljivo. U povjesti je teško naći sličan primjer.
Ovako ljudi (ja osbno nisam) koji su na objavu HANFA-inog riješenja kupili dionice po 2500 kn su oštećeni. To nije u redu i mislim da bi oni imali elementa za neku naknadu štete.
Dajte se otrijeznite i shvatite gdje i s kim živite !
U društvu kojim upravlja mafija, naknadu štete možeš dobiti samo ako imaš svog "barbu" na pravom mjestu.
Ovako ljudi (ja osbno nisam) koji su na objavu HANFA-inog riješenja kupili dionice po 2500 kn su oštećeni. To nije u redu i mislim da bi oni imali elementa za neku naknadu štete.
Dajte se otrijeznite i shvatite gdje i s kim živite !
U društvu kojim upravlja mafija, naknadu štete možeš dobiti samo ako imaš svog "barbu" na pravom mjestu.
[/quote]
tko ti je to rekao? novinari? daj odrasti. jedino te sud može zaštititi, a ako ne sud domaći onda onaj u strassbourgu. valjda barba nema tamo utjecaja. ne vjerujte novinarčićima, oni pišu što im se kaže. sad su na tapeti sudovi, jučer su bile bolnice a sutra će biti tko zna tko kriv za naše probleme. naravno da imaju pravo na obeštećenje ako će zakon djelovati retroaktivno. to je jasno i laiku, a kamoli ne pravniku. kao što svatko tko je kupio nakon rješenja HANFA-e ima pravo na obeštećenje po 5990 kuna, no ako zakon prođe to ide na račun države a ne više grada i općina. zato će debelo razmisliti hoće li prihvatiti ovaj zakon. a u stvari, oni uopće ne misle kad je potrebno.
očekivati javnu ponudu od općine Opatije -dok istovremeno gradonačelnik u tisku izjavljuje da je stijecanje dionica 25% +1 dionica -samo virtualno ,je malo previše u ovom trenutku.
očekivati javnu ponudu od općine Opatije -dok istovremeno gradonačelnik u tisku izjavljuje da je stijecanje dionica 25% +1 dionica -samo virtualno ,je malo previše u ovom trenutku.
Mislim da nitko realan nije ni očekivao ponudu Opatije, ali zbog činjenice da nisu dali javnu ponudu, njima dionice i jesu samo virutalne. Ne mogu s njima ništa, nemaju pravo sudjelovanja u upravljanju, ne odlučuju o ničemu….to će biti tako dok se ovo ne raspetlja. Zbog toga je vjerovatno i došlo do nagodbe HDZ-SDP glede izmjena zakona, vidjet ćemo uskoro. Ja očekujem rasplet u travnju po slijedećem rasporedu:
1. izmjena zakona
2. pozitivno mišljenje DORHa na sporazum s SNHO
3. sporazum HFP-SNHO, povlačenje svih tužbi
4. javna ponuda od strane SNHOa.
Što će biti s cijenom dionice u razdoblju 1…4 možemo samo nagađati. Očito je da veliki igrači čekaju da se odigra bar 1.korak pa će nakon toga vjerovatno malo jače potegnuti unutra, IMHO
U OPATIJI ZADOVOLJNI ŠTO IM JE, IZMJENAMA ZAKONA, OPATIJSKI PAKET DIONICA LRH-a NAPOKON NA DOHVAT RUKE
Gradovi i općine će konačno moći utjecati na privatizaciju
Dosad je Opatija 25 posto plus jednu dionicu imala samo virtualno, Gradu je prijetio bankrot nakon rješenja Hanfe, a izmjenom zakona konačno će se sve riješiti i doći do glasa u Skupštini LRH-a
OPATIJA – U Opatiji se s velikim iščekivanjem prati zasjedanje Sabora na čijem se dnevnom redu po hitnom postupku treba naći izmjena zakona o preuzimanju dioničkih društava. Računa se da će se zakon izglasati već idući tjedan, nakon čega će mnogi u Opatiji odahnuti, uvjereni da se konačno dostigao cilj do kojeg se mukotrpno trčalo
a gdje smo mi [cry]
U OPATIJI ZADOVOLJNI ŠTO IM JE, IZMJENAMA ZAKONA, OPATIJSKI PAKET DIONICA LRH-a NAPOKON NA DOHVAT RUKE
Gradovi i općine će konačno moći utjecati na privatizaciju
Dosad je Opatija 25 posto plus jednu dionicu imala samo virtualno, Gradu je prijetio bankrot nakon rješenja Hanfe, a izmjenom zakona konačno će se sve riješiti i doći do glasa u Skupštini LRH-a
OPATIJA – U Opatiji se s velikim iščekivanjem prati zasjedanje Sabora na čijem se dnevnom redu po hitnom postupku treba naći izmjena zakona o preuzimanju dioničkih društava. Računa se da će se zakon izglasati već idući tjedan, nakon čega će mnogi u Opatiji odahnuti, uvjereni da se konačno dostigao cilj do kojeg se mukotrpno trčalo
a gdje smo mi [cry]
… mukotrpno trčimo [embarass] [sad]
neznam zakaj nema trgovine makar bili u negativnom
sn super stoji a mi stagniramo
bez obzira što je jaca štopala odluku valjda vrijedimo 3000 u preuzimanju
neznam zakaj nema trgovine makar bili u negativnom
sn super stoji a mi stagniramo
bez obzira što je jaca štopala odluku valjda vrijedimo 3000 u preuzimanju
dajte zakon kak se gleda preuzimanje ili cijena koja iznosi za 59 dionica
ili prosijek
ispricavam se 101, mogu li ti postovi malo suvislije nista te ne shvacam i nekako mi se cini da nisam jedini ili.. ?
tko šta štopa, kako to sn stoji?, tko daje zakon? kojih 59 dionica?
Ako si mislio da ti netko odgovori koja cijena bi trebala biti u preuzimanju, imaš to već puno puta napisano, a Zakon o preuzimanju … vrlo jednostavno nađeš na http://www.nn.hr. Vrlo je kratak i jednostavan pa nemoj da ti netko drugi tumaći što možeš i sam proćitati jer svatko od nas je sklon "subjektivno" ćitati pa ćeš dobiti potpuno suprotna tumaćenja od Eme ili Delboya (naravno i ja sam subjektivan)