LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i za grebzu:
u životu, svemiru i burzi sve je moguće. sam se držim načela: "show me the money", dakle stavljam novac na ono za što mislim, da je više moguće (puno puta me čak dobro plaćaju,da kažem ono što mislim, tako, da je ovaj istup na forumu neke vrste "pro bono":))).
danas je cijena dionica 1.800 i sitniš, pogledajmo na kraju priče koja mogućnost je bila "mogućnija" i isplativija…

Da me nisi krivo razumio, o q. i koprivama govorim u kontekstu politike, koja sklapa poslove u kojima ne barata svojim nego tuđim novcem i zato je logika koja pokreće događaje ponekad drugačija od one koju mi upotrebljavamo i razumijemo.

a što vi mislite da su političari neki bogovi. mogu oni donijeti zakon kakav hoće, ali postoji ustavna tužba i potom, ako nisi zadovoljan, tužba europskom sudu za ljudska prava u strasbourgu. onda oni fino sve prouče i donesu odluku koju je naš sud dužan provesti u djelo. dakle, sve i da uspiju prljavi poslovi, ima netko koga se ne može tako lako kupiti i taj netko na kraju odlučuje, naravno uz enormnu kamatu. pogledajte onu romsku djecu – 4500 eura po klincu+10.000 eura za obitelj+kamate+troškovi…pa nek oni donesu zakon kakav god hoće. tko zna svoja prava, ničeg se ne treba bojati, a budale koji se boje sudova i koji im ne vjeruju neka onda vjeruju novinarima i njihovim imbecilnim tekstovima. svakom po zasluzi, a mi ćemo ovdje obrati fine novce, kakav god rasplet bio.

...povijest se ponavlja...

Da me nisi krivo razumio, o q. i koprivama govorim u kontekstu politike, koja sklapa poslove u kojima ne barata svojim nego tuđim novcem i zato je logika koja pokreće događaje ponekad drugačija od one koju mi upotrebljavamo i razumijemo.

razumio sam i slažem se s tobom, samo mislim, da i ako bude mučke, cijena, će biti mnogo viša od ove trenutne na burzi…

… Kupovali su slovenski fondovi a oni nema šanse da vam daju ispod 4000 kuna…

o sloveniji nisu kupovali slovenski fondovi ali oni koji jesu, neće prodavati po ovim cijenama, ne brini:))

o sloveniji nisu kupovali slovenski fondovi ali oni koji jesu, neće prodavati po ovim cijenama, ne brini:))
[/quote]

nisi dobro pratio. kupili su na cca 1950 kuna oko 60 komada. nije puno, ali veseli. ni ne očekujem da daju po ovako smiješnim cijenama. to bi bilo jako glupo.

[/quote]

nisi dobro pratio. kupili su na cca 1950 kuna oko 60 komada. nije puno, ali veseli. ni ne očekujem da daju po ovako smiješnim cijenama. to bi bilo jako glupo.

[/quote]

vjeruj mi na riječ, dobro sam pratio..:))

[/quote]

[/quote]

vjeruj mi na riječ, dobro sam pratio..:))
[/quote]

preciznije, kupovala je KD banka i to cca 60 komada, a neki dan je prodala aBanka 10 komada. dakle, nisu fondovi nego banke. jel sad u redu. uostalom, meni nije važno tko je kupio nego samo da ima pameti da pričeka kraj priče. znam da ste vi slovenci puno u LRH a to je zato što imate nos za dobro ulaganje.

To bi baš bilo lijepo za vidjet. Marich nudio više od 200 milijuna eura za LRH, Ostoja tražio 80 milijuna eura obeštećenja za samo 25% dionica koje su otišle Opatiji, a sad cijela LRH 60 milijuna.

Samo jedan ispravak, nije se radilo o 80 mil eura već o 96 mil kn + 100 mil eura zbog pada dionica te na ime izgubljene dobiti. Ne znam đe sam pokupio ovih 80 milijuna. [angry]

Only God, Muammar and Libya!

…naravno ako dodamo kamate to bi onda možda(!!!) iznosilo dug oko 1,2 milijarde kuna ili oko 5.800 kuna na dionicu lrh…

Dug je iznosio 1,3 milijarde i sad dodajte par godina kta na to još. To je navodno bilo ovako. Spojena su 2 spora u jedan i tako je umjesto 500 milijuna došlo do 1,3 milijarde zbog toga da se SNHO-u lakše omogući upravljanje sa 60% LRH. A kako će se oni sad dogovorit i ko će od čega odustat i na šta pristat to samo oni znaju.
[/quote]

preciznije:
DOM holding i SN Holding su po presudi arbitražnog suda GH dobili DOM: 43 mil EUR, a SN 224 mil kn, tj negdje oko 540 mil kn. Iako negdje je račun davao i 570 tj 250 mil DOM i 320 mil SN.
SN holding je ovrhom od HFP naplatio 251 mil kuna (valjda i neke kamate iako se pri sklapanju dogovora za LRH spominje 162 mil, možda je nešto HFP i naplatio ovrhom nazad) i to još u 2004. Radi se o dugu po osnovi neprenesenih dionica koje je HFP trebao prenjeti na DOM i SNHO još iz 2002.

Početkom 2005. na temelju ukidanja ovrhe od VTS u 12. mjesecu 2004. HFP pokreće protuovrhu. (tu SN holding kreće u razdvajanje i smanjenje kapitala)

Znaći dug od cca 550 mil je jedan dio priće!!!

Postoji i tkzv. tužba "majka" koji su pokrenuli svi PIF-ovi zajedno za koja se govori da je za 1,2 milijarde kn u kojoj je na DOM i SN otpadalo oko 700 mil. No to je vjerovatno s nekim katama i ko zna ćim. Ta tužba je za igubljenu dobit PIF-ova u postupku kuponske privatizacije zbog toga što su valjda dobili lošije dionice nego što su trebali. Ta tužba je za oko 650 mil a na DOM i SN se odnosi oko
375 mil kuna.

Znaći dug od 375 mil je druga prića!!!!

Pri dogovoru 2005 SNHO i DOM bi se se odrekli 375 mil kuna iz tužbe "majka", vratili 162 mil od ovrhe i dobili 256000 dionica LRH na ime duga od 570 mil kuna.

Tj dug je po HFP namiren sa 540 mil kuna u dionicama jer je tada to bila tržišna vrijednot na burzi.
Hvalili su se tada da ako se uzme u obzir odustajanja SNHO i DOM od tužbe majka su postigli cijenu u iznosu od 4.230 kn!!!!! što je 32% više od nominale.

SN holding je tada predao HANFI i zahtijev za objavljivanje ponude po 3.200 kn!!

Nadam se da sad više neće biti naklapanja, šta i kako je bilo :))) kolike su glavnice, tužbe itd.

Naravno tu prići nije kraj, idu nove tužbe, kamate itd. Dug se sada popeo daleko preko 1,2 milijarde kuna. Neki dan sam napisao da kamate nebi ulazile u cijenu, ali sam zapravo pogriješio. Naravno da ovisi kakav će dogovr biti postignut, kakva odustajanja od potraživanja ili kamata. Ali ako je netko nešto dužan i za to primi naknadu u imovini tj dionicama ona se vrednuje po iznosu duga a ne obrnuto. Tu je HANFA prigovorila i prilikom prvog preuzimanja jer se u sporazumu nije mogla utvrditi cijena, iako je SN holding ponudio 3200 kuna što je bilo više od 2220 kn koliko bi ispalo da se dug dijelio na tih 84% dionica, a i više od tadašnje tržišne cijene.

Dakle da rezimiramo računice :)))

570.000.000 mil kuna / 177.273 = 3.215 kn (kakva koinidencija :)))
plus odustajanje od tužbe "majka"
570.000.000+375.000.000 mil kuna / 177.273 = 5.330 kn

Tu sad nema nikakvih kamata, potraživanja na ime Opatijinih 25% itd..

To je jednostavno vi ste meni dužni toliko i za to dobijem to

Eto to su neke egzaktne brojke

Bravo majstore, to je to… [cool]

U tom tvom nagađanju nema ništa egzaktno, jer će se stvari najvjerojatnije riješavati kompromisom ili nagodbom, stoga je u takvim okolnostima nezahvalno predviđati konkretne vrijednosti.
Ostoja se navlači s njima (sve HR mafijaške vlade) već više od pet godina, tako da me ne bi čudilo da na kraju ne samo da objavi vrlo nisku javnu ponudu, već da uopće ne objavi javnu ponudu.
A onda možeš, ruku pod ruku s onom tupavom sirovinom, desetljećima hodočastiti europskim sudovima, baš kao i štediše Ljubljanske banke.
"Kushdy !"

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

preciznije:
DOM holding i SN Holding su po presudi arbitražnog suda GH dobili DOM: 43 mil EUR, a SN 224 mil kn, tj negdje oko 540 mil kn. Iako negdje je račun davao i 570 tj 250 mil DOM i 320 mil SN.
SN holding je ovrhom od HFP naplatio 251 mil kuna (valjda i neke kamate iako se pri sklapanju dogovora za LRH spominje 162 mil, možda je nešto HFP i naplatio ovrhom nazad) i to još u 2004. Radi se o dugu po osnovi neprenesenih dionica koje je HFP trebao prenjeti na DOM i SNHO još iz 2002.

Početkom 2005. na temelju ukidanja ovrhe od VTS u 12. mjesecu 2004. HFP pokreće protuovrhu. (tu SN holding kreće u razdvajanje i smanjenje kapitala)

Znaći dug od cca 550 mil je jedan dio priće!!!

Postoji i tkzv. tužba "majka" koji su pokrenuli svi PIF-ovi zajedno za koja se govori da je za 1,2 milijarde kn u kojoj je na DOM i SN otpadalo oko 700 mil. No to je vjerovatno s nekim katama i ko zna ćim. Ta tužba je za igubljenu dobit PIF-ova u postupku kuponske privatizacije zbog toga što su valjda dobili lošije dionice nego što su trebali. Ta tužba je za oko 650 mil a na DOM i SN se odnosi oko
375 mil kuna.

Znaći dug od 375 mil je druga prića!!!!

Pri dogovoru 2005 SNHO i DOM bi se se odrekli 375 mil kuna iz tužbe "majka", vratili 162 mil od ovrhe i dobili 256000 dionica LRH na ime duga od 570 mil kuna.

Tj dug je po HFP namiren sa 540 mil kuna u dionicama jer je tada to bila tržišna vrijednot na burzi.
Hvalili su se tada da ako se uzme u obzir odustajanja SNHO i DOM od tužbe majka su postigli cijenu u iznosu od 4.230 kn!!!!! što je 32% više od nominale.

SN holding je tada predao HANFI i zahtijev za objavljivanje ponude po 3.200 kn!!

Nadam se da sad više neće biti naklapanja, šta i kako je bilo :))) kolike su glavnice, tužbe itd.

Naravno tu prići nije kraj, idu nove tužbe, kamate itd. Dug se sada popeo daleko preko 1,2 milijarde kuna. Neki dan sam napisao da kamate nebi ulazile u cijenu, ali sam zapravo pogriješio. Naravno da ovisi kakav će dogovr biti postignut, kakva odustajanja od potraživanja ili kamata. Ali ako je netko nešto dužan i za to primi naknadu u imovini tj dionicama ona se vrednuje po iznosu duga a ne obrnuto. Tu je HANFA prigovorila i prilikom prvog preuzimanja jer se u sporazumu nije mogla utvrditi cijena, iako je SN holding ponudio 3200 kuna što je bilo više od 2220 kn koliko bi ispalo da se dug dijelio na tih 84% dionica, a i više od tadašnje tržišne cijene.

odlično, hvala za ovo.

tome dodajmo još "najoptmističku novinarsku" računicu koja ide:

1,2 milijarde minus 167 milijuna / 177.273 iznosi oko 5.800 na dionicu…

…i najpesimističku: čekanje do besvijesti na ovim nivoima…

New Report

Close