LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pokušati ću odgovoriti svim kolegama odjedanput, jer vidim da polako neosnovano nastaje nervoza i panika negativističkim pisanjem pojedinaca.

Dan prije rasta LRH prvi sam dao TA ove dionice i napisao da slijedi jaki rast.Pogledajte postove unazad. I tada su me obasipali jedinicima.

Sada tehnički gledano ova dionica je:
– u fazi rasta ili ti ga up trenda.
– stvorio se lijep uzlazni kanal.
Na tome putu će biti i korekcija što sam takođe napisao.
Izuzev da dođe neka iformacija pozitivna ili negativna što onda pobija TA, jer nastupa nekontrolirano stanje.

Ako netko misli da rast ide linerano onda se neka ostavi burze.

Oprosti, meni ovdje pisanje o tehničkoj analizi djeluje šaljivo, a budući da mi baš nije do smijeha onda bi rekao da zvuči kao slab vic.
[/quote]
Kolega neznam što je smiješno a što ti zvuči kao slab vic, izuzev ako nisi jedan od onih što trguje na osjećaj.

Korkyra

@ Golube,
danas nam tehnika omogućuje da komuniciramo o nekom zajedničkim temama a da se ne sastajemo, družimo ili slažemo o pogledu na sve druge životne teme. Što se tiče pravog imena mogu ti navesti jedan primjer zašto to nije idealno. na jednoj temi je neki kolega za jednog investitora iz topa 10 rekao: ovaj kupuje, taj sigurno zna šta radi. Ja sam ga malo zguglao da vidim šta je to za lika i skužio da je čovjek nedavno prodao stan i neku siću od toga potrošio za dokup jer je već imao određenu količinu pa je najvjerojatnije smanjivao prosjek. Naravno da mi nije ni palo na pamet da taj podatak prenesem na forum jer mi se to nekako čini nepristojnim. Kad bi jednom s tim krenuo gdje bi onda bio kraj? Vrlo lako bi se onda mogao nadovezati na sve o kojima nešto znam. Neki dan je tu neki lik napisao da je u javnosti stvorena percepcija da je Ostoja ratni profiter. To je čista nebuloza. Igrom slučaja znam kako je prve novce stekao. To nema nikavog smisla objavljivati. To su privatne stvari.

who dares, wins

Ovo se pretvorilo u prepucavanje nije-je.. što je bezveze, pa onda ovi koji ulete kasnije od šume postova teško mogu do informacija..

Za Ribara: imate nekoliko postova koji o tome pišu, no dok ne objave dogovor vrlo je upitno
po onom što je pisalo u nekoliko novina iznos potraživanja je preko 1.200 mil. Naravno kamate nikako nebi ulazle u cijenu, kao ni porez koji se spominjao. Spominje se glavnica od 480 mil, ali tu je još i potraživanje za 25% koje je naknadno dobila Opatija. Ako je glavnica 480 mil to daje cijenu od cca 2800 po dionici.

Iako je netko pisao da nisu, dionice JESU bile već preknjižene na SN holding i DOM!!!
SN holdingu je tada HANFA odbila zahtijev za objavljivanje ponude koji je bio na 3.200 kn!!!
Jedan od razloga je bio i nemogučnost utvrđivanja cijene stijecanja budući da u sporazumu nije bilo navedeno kolika potraživanja HFP namiruje SNHO i DOM. Drugi je nepotvrđivanje sporazuma od Vlade.
Izvor: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2005_10_122_2300.html
Isti dan HANFA poništava prijenos sa HFP-a na DOM i SNHO.

SN holding je tužbom za 25 posto koji je dan Opatiji tražio 80 mil EUR što bi ispalo ćak 7680kn!! E sad po kojoj je to računici ne znam ali bit će da je po onoj "kad je moje vrijedi više"

Pokušati ću odgovoriti svim kolegama odjedanput, jer vidim da polako neosnovano nastaje nervoza i panika negativističkim pisanjem pojedinaca.

Dan prije rasta LRH prvi sam dao TA ove dionice i napisao da slijedi jaki rast.Pogledajte postove unazad. I tada su me obasipali jedinicima.

Sada tehnički gledano ova dionica je:
– u fazi rasta ili ti ga up trenda.
– stvorio se lijep uzlazni kanal.
Na tome putu će biti i korekcija što sam takođe napisao.
Izuzev da dođe neka iformacija pozitivna ili negativna što onda pobija TA, jer nastupa nekontrolirano stanje.

Ako netko misli da rast ide linerano onda se neka ostavi burze.

Oprosti, meni ovdje pisanje o tehničkoj analizi djeluje šaljivo, a budući da mi baš nije do smijeha onda bi rekao da zvuči kao slab vic.
[/quote]

upravo tako, ovo što korkura piše je toliko općenito i generalno da to možeš komotno preslikati na bilo koju dionicu i bilo koju situaciju i bit će savršeno primjenjivo [lol]
[/quote]
Bože kojih gluposti ovdje čovjek može pročitati.
Ali karta sve trpi.

Korkyra

Ostoja demantira
Nema dogovora

Kontaktirali smo i predsjednika Uprave SN Holdinga Darka Ostoju koji kaže kako dionica divlja zbog medijskih napisa o navodnom dogovoru s Hrvatskim fondom za privatizaciju.
Međutim, demantira tu informaciju.
“Dogovor nije postignut i više od toga ništa ne mogu reći”, kratak je Ostoja.

Izvor: www.poslovni.hr/142455.aspx

Tipično – priča je još daleko od kraja.

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

Onda mozda imamo strateskog partnera koji je spreman i s Ostojom pregovarati, a ima moć da Vladu uhvati za muda, pardon (p) ?

Tko je ono citirao Ostoju da za njega dionica vrijedi 1000 nečega, ali tko zna …., koliko to vrijedi?

…..
“Dogovor nije postignut i više od toga ništa ne mogu reći”, kratak je Ostoja.

Izvor: www.poslovni.hr/142455.aspx

Tipično – priča je još daleko od kraja.

Jasno kao dan, pregovarali jesu, ali je sve palo u vodu pa “Dogovor nije postignut".
Ovo vam je ista priča kao s poslovima IGH i THNK u CG, čak i kad je predsjednik komisije Milo Đukanović predložio premijeru Milu Đukanoviću da se ugovor raskine, ljudi nisu vjerovali sve dok premijer Milo Đukanović nije rekao da je sve palo u vodu.
Što je zatim bilo, znate i sami: pad dionica IGH i THNK od -25% …a vi samo čekajte da se sutra najprije drugi iskrcaju iz LRH i SNHO dok još ima kupnje ovako visoko… [bye]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

ode li ovo po ovoj cijeni, ocekujem da ce tad ingr-a, vrijediti 15, igh- 234, a snholding, kao proficio, tako da je mozda bolje prodati i uloziti u npr. Poštansku Banku?

možda griješim- ispravite me !

ukoliko cijena snho za preuzimanje bude prosjecna p u tri mjeseca (uzmimo tu mogucnost) nebi li ostoji onda bilo u interesu da p bude sto manja??
je ima nekli zakonski rok do kada snho mora dati ponudau ukoliko dode do preuzimanja??
i zadnje pitanje dali se gleda zadnja tri mjeseca od dana preuzimanja paketa dionica ili kada se da ponuda?
molio bi nekog kompetentnog da odgovori i unaprijed mu se zahvaljujem.
moje isprike ako se vec pisalo na forumu o ovome ali internetski sam ogranicen pa ne mogu pregledavati forum.
HVALA

Nitko se ne smatra kompetentnim 🙂
Zakon o preuzimanju je vrlo kratak:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2007_10_109_3173.html

Čl 16.st. 3.
….. u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.
Čl 24.st.1.
Ponuditelj je obvezan u roku od 30 dana od dana nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje podnijeti Agenciji zahtjev za odobrenje

Što je zatim bilo, znate i sami: pad dionica IGH i THNK od -25% …a vi samo čekajte da se sutra najprije drugi iskrcaju iz LRH i SNHO dok još ima kupnje ovako visoko… [bye]

Vidim kupujes danas. [yawn]

sad je bilo u saboru o sporu grada Opatije i Hnafe.. ide se po hitnom postupku glasati ali nisam čuo za što [undecid]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Onaj prijedlog sdp-a je predložen da bude u hitnom postupku. Možda to? To si slušao dnevni red.

who dares, wins

New Report

Close