Ako je SNHO vlasnik dionica LRH, onda mi treba jedno suvislo objašnjenje zašto raste i velika je potražnja za istim a nije za LRH.A pravna bitka se isključivo vodi radi dinoca LRH, i samo radi te špekulacije SNHO raste.
Još više jer je od početka rasta SNHO odradio rast cca +70% u odnosu na LRH.
Po meni nema rezonskog objašnjenja već samo treba čekat trenutak kada će i LRH ekslodirati.
Samo igra brokeara sa štopanjem cijene.
Mene samo jedna stvar trenutno zanima. Koji datum se računa Snho da je vlasnik dionica? Onaj stari iz 2007? Ja trenutno ne vidim da su oni vlasnici tih dionica. Da li možda neki u budućnosti po okončanju spora?
@ kaže Verdi
ovo je suština problema
za koliko je sn holding dobio prvi put dionicu
a za koliko će je sad kupit a kaj ak ne kupi
bolje vrabac u džepu nego golub na grani ostajem u lrh do daljnjeg
Kolega ti gore lijepo kaže da će Snho dobiti nešto što mu još nije ukalkulirano u sadašnju cijenu. Nije mu ukalkulirana ni sadašnja imovina a kamoli LRH. Tamo je jedino u cijenu uračunat ogromni strah od delistiranja.
Država duguje SN holdingu novaca i novaca. Postoji i ona gotovina što je SN Holding vratio državi kad mu je ona prebacila dionice LRH-a. Država vratila dionice sebi a gotovinu zadržala. Sav taj dug će SN Holding (s nekim diskontom vjerojatno) kad tad dobiti ovako ili onako i to je n stotina kuna po dionici.
Što se tiče Liburnije, to su hoteli u koje treba ulagati i onda će i LRH objektivno više vrijediti. Ulaganja će doći samo s privatnim vlasnikom. Javnu ponudu je za sada teško očekivati od bilo koga zato je i cijena oko 2000 kn…
možda će SNHO dobiti neku lovu jednom od države, ali zašto misliš da će mali dioničari od toga profitirati? pa nije Ostoja džabe maknuo SNHO iz redovnog tržišta i prestao davati FI za SNHO! ta lova ako i dođe na račun SNHO-a, lagano će "skrenuti" raznima kanalima u neke druge firme i na neke druge račune [bye]
Mene samo jedna stvar trenutno zanima. Koji datum se računa Snho da je vlasnik dionica? Onaj stari iz 2007? Ja trenutno ne vidim da su oni vlasnici tih dionica. Da li možda neki u budućnosti po okončanju spora?
Bez uvrede:
ali barem pročitajte osnovne informacije
http://www.novilist.hr/2010/02/27/nagodba-s-ostojom-ceka-blagoslov.aspx
http://www.jutarnji.hr/drzava-ostoji-vraca-liburniju–a-on-162-milijuna-kuna-u-proracun/583079/
evo u jutarnjem je i kronologija
Kolega ti gore lijepo kaže da će Snho dobiti nešto što mu još nije ukalkulirano u sadašnju cijenu. Nije mu ukalkulirana ni sadašnja imovina a kamoli LRH. Tamo je jedino u cijenu uračunat ogromni strah od delistiranja.
Sumanjm da će SNHO biti delistan, ali tehnički me zanima na koji način bi to, kada bi željeli, proveli? Ako sam dobro upucen, trebali bi imati 90% dionica SNHO-a da se izglasa takav odluka… Ili sam u krivu? (Imam SNHO i LRH)
Hvala
Kad bi država ovdje napravila stvarnu revalorizaciju tvrtke, te provela transparentni natječaj za prodaju što mislite koliko bi uprihodovala za svoj postotak dionica? Dali bi se mogla postići cijena veća nego su potencijalni gubici gubitka spora s Ostojom?
Kolega sve ja to znam i isto tako računam na taj datum iz 2007 ali vidite i sami da kod nas ništa nije apsolutno sigurno pa tako ni to. Da je on vlasnik bio bi zapisan u skdd, a nije. I nikad ne znaš da nekome neće pasti na pamet da izmisli neki novi datum. Tu ne pomaže nikakvo tumačenje zakona jer je bezakonje na djelu. Da nije tako Hanfina bi bila zadnja ali vidiš da ih se baš i ne doživljava pretjerano.
Sumanjm da će SNHO biti delistan, ali tehnički me zanima na koji način bi to, kada bi željeli, proveli? Ako sam dobro upucen, trebali bi imati 90% dionica SNHO-a da se izglasa takav odluka… Ili sam u krivu? (Imam SNHO i LRH)
Hvala
[/quote]
Ja nisam rekao da će biti delistiran i čisto sumnjam da je to i tehnički moguće jer je takav omjer dioničara ali je bila plasirana takva vijest u onoj sezoni delistiranja i normalno je da su se ljudu ucvikali.
joj….
pa snho niti nije na uređenon tržištu, on je već kao da je delistiran. Sa snho-r-a se trguje na MTP, to je nešto kao trgovanje iz usluge, izdavatelj dionica nema nikakvih obveza prema burzi.
Ali to ne znači da nema obaveza prema dioničarima…
Mislim da se snho sam prijavio na MTP, ali ga može prijaviti bilo koji broker…