već smo ustanovili da se netko iskrcava a netko ukrcava. ako je iskrcaj i on prodaje po 45 komada, tko onda lupi po ask-u i očisti nekih 20-30 komada u jednoj transakciji. vidljivo je da su to sve igrice kojima ne valja podlijeći nego treba pričekati kraj ove lijepe privatizacijske priče. danas bi se iz top 10 trebalo vidjeti tko je kupovao a tko prodavao. sumnjam da bi taj koji se navodno iskrcava davao po 2000 kad je komotno mogao napumpati na 3000 pa tada prodati. dakle, igra je tu, prozrena je i mislim da ne valja ovo prodavati ispod 5000 kuna a vi kako znate. naravno, ako nekome treba za lijek ili nekakvu tešku operaciju ili možda za ožbukati fasadu koja nije ožbukana od 1980 godine, onda je ok, ali u svim ostalim slučajevima prodavati ovo je kao da daruješ novce tajkunima i još im se zahvaljuješ što su ti omogućili da ih daruješ.
Nije iskrcaj nego zadržavanje da kupe svi koji još nisu [wink] IMHO
[/quote]
Baš smi mi Hrvati poznati po dobroti tog tipa!
[/quote]
Nema to veze s nama Hrvatima. Hipotetski slučaj. Vi i ja smo prijatelji, ja imam dosta nekih dionica a vi bi istu tu dionicu kupili, pa zamolite mene da se stavim s malo jačim nalogom na prodaju i pomognem vam da pokupite one koji se guraju ispred mene. A ako je riječ o dionici poput lrh koja je već par puta imala slične vrtuljke puno malih će se uplašiti jer će misliti da opet ide dolje i u panici prodaju jer dionica nije u jednom danu nije odletjela na 5000 kn. Mišljenja sam da su se ovaj puta prevarili i da ništa od klasičnik "vrtuljka", jer kako mi se čini ovo je gotova stvar i liburnija nam ide gore i to poprilično brzo. Ovo je naravno samo moje skromno mišljenje i može biti da sam skroz promašio fudbal.
[wink]
9.
KD BANKA D.D.
1.104 0,36 Osnovni račun LJUBLJANA, SLOVENIJA
KD BANKA D.D. 0,35% 1.064,00 0,35% 1.064,00
Kd su jaki na Liburniji i sigurno ne ulaze uzalud u LRH. Imaju i oni neku bubu u uhu.
Ja kad povlačim ide brzinski. Čisto sumnjam da netko tako brzo to stigne prekucati. Kod postavljanja i nisam baš siguran da se ne prekucava. Velika je vremenska razlika u te dvije operacije. Radi se o sekundama ali se na oko primjeti. Možda zato kaj je i njemu lakše obrisati nego napisati.
Ne znam preko koje brokerske kuće rade momci pa to prekucavaju, ali znam da većinom nema više prekucavanja, već samo pregled naloga i proslijeđivanje na burzu. Prekucavanje je out!
[/quote]
ma otkud vam to,čista maštarija
Možda nije buba već SOVA [lol]
Ma čekaj, sad više nisam siguran jel kupuju ili prodaju? 1.104 imaju sad ili su prodali pa imaju 1.064?
Ne znam preko koje brokerske kuće rade momci pa to prekucavaju, ali znam da većinom nema više prekucavanja, već samo pregled naloga i proslijeđivanje na burzu. Prekucavanje je out!
ma otkud vam to,čista maštarija
[/quote]
Imaš možda nešto konkretno za napisati ili ovako bez veze naklapaš. Ne znam, zašto uopće reagiram na ovakve postove!? Ne prekucavaju se više nalozi, ne znam šta je tu maštarija!
Ovo je dugo vremena prilićno nelikvidna dionica i kao takva nije baš pogodna za ulaganje fondova ("većih" igrača), a da ne govorimo o sudskim sporovima, natezanjima, izbjegavanju davanja ponude itd..Mnogi fondovi su prošle godine dobrano platili cijenu ulaganja u slične stvari, neki su još "prisilno" u njima. Likvidne su poprodavali kad su ulagaći poćeli povlaćiti novce a zaglavili su nelikvidnima pa se sad u njih teško vraćaju. Ovdje ni nema nekih velikih ulagaća, zadnji u top 10 ima samo 800 komada. Zato ne znam šta bi nam trebalo značiti da je KD BANKA dokupila 60 komada. Pa dokupio sam ja i više, i sad sam na pola puta do br.10 pa ako budu još "hladili" cijenu možda uspijem i do 10 mjesta 🙂
OPATIJSKI HDZ REAGIRA NA IZJAVE PRVOGA ČOVJEKA GRADA DA JE DARKO OSTOJA PRIHVATLJIVIJI VLASNIK LRH-a OD DRŽAVE
Gradonačelnik Ivo Dujmić »pomiješao lončiće«
Više je nego očito da je gosp. Dujmić »pomiješao lončiće« u iznošenju svog stajališta i mišljenja glede daljnjeg tijeka privatizacije LRH d.d. Opatija. Zatečeni smo ovom izjavom gradonačelnika, jer ako se osvrnemo i vratimo nekoliko godina unazad, sadašnji gradonačelnik, tada kao oporbeni vijećnik u Gradskom vijeću