LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja znam da je tebi teško vjerovati da ima ljudi s fakultetom. vjeruj u što hoćeš. da nisi obrazovan, vidi se iz posta…kaže se: htjeli a ne htijeli. shvatite je jedna riječ a ne dvije. tragično. moj sin u osnovnoj školi bolje piše od vas gospodine. nego, sve što sam napisao lako je provjeriti na http://www.nn.hr, pa tako i sve o hanfinom rješenju. uključite se u narodne novine i vidjet ćemo tko je bio u pravu, a tko u krivu. naravno, vi kao tipičan državljanin ove zemlje upućeni ste u sve, od medicine preko prava do automobila. i to sve sa srednjom školom. lijepo. daleko ćemo s takvima.

...povijest se ponavlja...

Vi kolega kao diplomirani pravnik sigurno znate šta je to ZKP i tko mu je autor? A da li znate autora pred posljednjeg ZKP-a? Neće vam to biti teško odgovoriti za koju sekundu… mislim ono bez guglanja?

who dares, wins

Meni ostalo 40-ak komada, no ne vjerujem da ću ih uspjeti utopiti vrlo brzo a jako unosno ?!
Najgora mi je pomisao da bi se s par komada po bidu sve moglo vratiti na prosjek kupnje i panike…

Eto iskreno se nadam da ste svi u pravu i da možemo tjedno bar 150 kn gore [pray]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Naravno, u zraku još visi odluka Upravnog suda koji može poništiti HANFINO riješenje. Tu nitko ne može davati prognoze. Meni je HANFINO objašnjenje logićno i nekako mislim da su oni ti koji su najmjerodavniji i čiji je posao da utvrde dali obaveza postoji ili ne, ali….
Znači trenutno dioničari sigurno dobijaju presudu ali to će se možda promijeniti 🙂

Dakle, tvrdiš da postoji mogućnost da Upravni sud ukine HANFINO riješenje, što bi značilo da više nema pravnog temelja za pokretanje tužbe protiv Opatije ?
Ukoliko se to dogodi, bila bi to još samo jedna u nizu potvrda slabosti i neučinkovitosti, kako HANFE kao institucije koja bi trebala štititi interese i prava malih dioničara i unaprijediti hrvatsko tržišta kapitala, tako i kompletnog hrvatskog tzv. "pravosudnog" sustava.
Pitam se čemu onda služe zakoni, kad ih se može izvrtati, ukidati obveze koje proizlaze iz pojedinih zakona, sukladno dnevno političkim interesima.
Ah, dobro jutro – u ovakvoj zemlji valjda sve može proći.

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 814 0,27 Skrb. račun

jedan novi skrbnički u TOP 10….

Dakle, tvrdiš da postoji mogućnost da Upravni sud ukine HANFINO riješenje, što bi značilo da više nema pravnog temelja za pokretanje tužbe protiv Opatije ?
Ukoliko se to dogodi, bila bi to još samo jedna u nizu potvrda slabosti i neučinkovitosti, kako HANFE kao institucije koja bi trebala štititi interese i prava malih dioničara i unaprijediti hrvatsko tržišta kapitala, tako i kompletnog hrvatskog tzv. "pravosudnog" sustava.
Pitam se čemu onda služe zakoni, kad ih se može izvrtati, ukidati obveze koje proizlaze iz pojedinih zakona, sukladno dnevno političkim interesima.
Ah, dobro jutro – u ovakvoj zemlji valjda sve može proći.

Baš sam se ogradio od toga.. Ne tvrdim baš ništa!!! Samo konstatiram činjenice.

Opatija se žalila Upravnom sudu istim onim argumentima kojima se žalila i HANFI.. Obveza preuzimanja ne proizlazi iz HANFINOG riješenja nego kako je i napisano iz Zakona a Hanfa ju je potvrdila. Šta su točno iz Opatije poslali na Upravni sud ne znam i kako ja gledam na stvari (čitajući Zakon i riješenja Hanfe) ne vidim elemente zbog kojih bi Riješenje trebalo biti poništeno. Zanimljivo je da je Opatija tražila mišljenje Hanfe i prije nego je dobila dionice i dobila je odgovor da će morati ići u ponudu. Naravno samo su se oglušili. Stvarno mrzim bahatost lokalnih (a i ostalih) političara. Baš bi mi nekako bilo drago da im sjedne tih utuženih 300 mil kuna + kamate na ovrhu pa da neko podigne i neku kaznenu za nanesenu štetu gradu. Samo, živimo gdje živimo i tako nešto teško ćemo vidjeti.

Zato nekako tipujem na to da će SN holding "izgladiti" stvar, ići će u ponudu, većina će je prihvatiti i tužbe protiv Opatije neće biti potrebne…

Vuk sit ovce ošišane al se tako ne osijecaju 🙂

Vi kolega kao diplomirani pravnik sigurno znate šta je to ZKP i tko mu je autor? A da li znate autora pred posljednjeg ZKP-a? Neće vam to biti teško odgovoriti za koju sekundu… mislim ono bez guglanja?

kaže se što, a ne šta, kaže se je li , a ne da li, kaže se pretposljednjeg, a ne pred posljednjeg. "ono", ovo, što to znači? Ne kolega, ne znam autora pretposljednjeg ZKP-a, a niti posljednjeg jer to niti ne treba znati jedan pravnik. Pravnik treba poznavati zakone i to one kojima se bavi, iako postoje pravnici koji ne poznaju zakone kojima se bave. Uopće me ne zanimaju autori pojedinih zakona, a ZKP nam ovdje uopće neće biti potreban, ali će nam zato biti važniji ZTD čije odredbe jako dobro poznajem, a još bolje poznajem zakon o tržištu kapitala prema kojemu će nam grad opatija, NL d.o.o. i ostale općine biti zauvijek dužni jer 100 njihovih proračuna neće biti dostatno da nas, male dioničare, namire. No, oni imaju jako puno lijepih zemljišta uz more kao i napuštenih zgrada pa ću se bez problema namiriti kad dođe vrijeme za to. Do tada, uz srdačne pozdrave iz Opatije uživajmo u ovom raspletu odnosa RH-SNHO. Bit će zanimljivo.

ali će nam zato biti važniji ZTD čije odredbe jako dobro poznajem, a još bolje poznajem zakon o tržištu kapitala prema kojemu će nam grad opatija, NL d.o.o. i ostale općine biti zauvijek dužni jer 100 njihovih proračuna neće biti dostatno da nas, male dioničare, namire.

pa onda bi trebalo utužit čim prije… ko prvi njegova djevojka kaže stara narodna 😉

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

…a još bolje poznajem zakon o tržištu kapitala prema kojemu će nam grad opatija, NL d.o.o. i ostale općine biti zauvijek dužni

Toga se i bojim – oni sami nemaju dovoljno novaca, dakle trebat će duboko zagrabiti u državi proračun, za koji svi jako dobro znamo koliko je "plitak".
Obzirom na ažurnost HR-pravosuđa, na kraju ću morati svoja potraživanja po ovoj stavci ustupiti mojim unucima.

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

…a još bolje poznajem zakon o tržištu kapitala prema kojemu će nam grad opatija, NL d.o.o. i ostale općine biti zauvijek dužni

Toga se i bojim – oni sami nemaju dovoljno novaca, dakle trebat će duboko zagrabiti u državi proračun, za koji svi jako dobro znamo koliko je "plitak".
Obzirom na ažurnost HR-pravosuđa, na kraju ću morati svoja potraživanja po ovoj stavci ustupiti mojim unucima.
[/quote]

plitko je tvoje pamćenje. pročitaj što sam prije pisao. pa nema ovo veze sa proračunom nego sa lokalnim jedinicama koje obiluju vrijednim nekretninama. imaš se iz čega tamo naplatiti jer oni su vlasnici velikog broja zemljišta i zgrada, a pravosuđe niti jedne zemlje nije ažurno pa niti očekujem od našeg da bude ažurno. što dulje, to bolje jer kamate teku tijekom spora. ali pričekajmo prvo rasplet rh-snho pa ćemo biti pametniji.

plitko je tvoje pamćenje. pročitaj što sam prije pisao. pa nema ovo veze sa proračunom nego sa lokalnim jedinicama koje obiluju vrijednim nekretninama. imaš se iz čega tamo naplatiti jer oni su vlasnici velikog broja zemljišta i zgrada, a pravosuđe niti jedne zemlje nije ažurno pa niti očekujem od našeg da bude ažurno. što dulje, to bolje jer kamate teku tijekom spora. ali pričekajmo prvo rasplet rh-snho pa ćemo biti pametniji.

Nema većeg gušta, nego osobu sa suprotnim stavom nazvati – plitkom.
"Kapa dolje", dipl. pravniče.
Znam da se može naplatiti iz postojećih nekretnina, ali isto tako znam da je to iznimno kompliciran i dugotrajan proces.
Bilo bi najjednostavnije da SNHO objavi javnu ponudu blizu 6.000,00 Kn – no to su, bar za sada, puste želje.

Nema većeg gušta, nego osobu sa suprotnim stavom nazvati – plitkom.
"Kapa dolje", dipl. pravniče.
Znam da se može naplatiti iz postojećih nekretnina, ali isto tako znam da je to iznimno kompliciran i dugotrajan proces.
Bilo bi najjednostavnije da SNHO objavi javnu ponudu blizu 6.000,00 Kn – no to su, bar za sada, puste želje.
[/quote]

naplata na nekretnini uopće nije kompliciran proces, a dugotrajnost je relativan pojam. rekao sam, što dulje, to bolje za dioničara koji se namiruje jer kamata teče i iznosi 15% godišnje što nema nigdje u bankama. Stoga, komu je do tužbi neka navali, a ja ću ipak malo pričekati jer bi se na burzi cijena mogla dići do razine iz ponude u roku 1 godine, a tada nema smisla biti blokiran u sudskom procesu jer onda nema natrag. povlačenje tužbe koštat će te troškova protivnoj strani a to ne želimo priuštiti g. dujmiću. dakle, čekati je najpametnije nisam nikog nazvao plitkim nego samo nečije pamćenje jer samo treba prelistati temu malo unatrag i eto odgovora.

New Report

Close