LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da smo mi normalna država nema šanse da bi cijena preuzimanja bila ispod 6.000 kn. Ali da smo mi normalna država nikad Ostoja nebi ni došao u situaciju da takav kapital dobije badava. Strah me je nagodbe praktički tri strane: Ostoje, države i Opatije. Gdje smo mi tu odnosno mali dioničari nas petnaestak posto. Oni se nagođuju, a najlaše se nagoditi nauštrb onog koga nema, a to smo mi. U toj cijeni preuzimanja ima dovoljno rezerve da se svi oni namire. Duboko se nadam da je nakon objave HANFE ipak bolja situacija, ali strah me je jer nitko ne zastupa naše interese i osim ovih tužbi prema Opatiji ne radimo nikakav pritisak.

Kako misliš "Ostoja došao u situaciju " ? Misliš na to, kako je došao do toga da mu država duguje 1.2 mil. kuna ili kako je(bude) došao do 59% dionica LRH. Ako misliš na ovo drugo, onda nisi u pravu, to smo več izračunali, da će LRH "platiti" puno. Za prvo i neznam .

Mene ne brine toliko, da se pogađaju 3 strane, nego me brine da u tome sudjeluju ljudi koji se pogađaju sa tuđom lovom.

bok

Da smo mi normalna država nema šanse da bi cijena preuzimanja bila ispod 6.000 kn.

Zašto misliš tako, argumentiraj!?
[/quote]

Ne ulazim u stvarne vrijednosti, ali s obzirom na rješenje HANFE za Opatiju, a i na iznos po kojem je prvi put Ostoja dobio lrh sigurno nije bio 1500 kn.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Da smo mi normalna država nema šanse da bi cijena preuzimanja bila ispod 6.000 kn. Ali da smo mi normalna država nikad Ostoja nebi ni došao u situaciju da takav kapital dobije badava. Strah me je nagodbe praktički tri strane: Ostoje, države i Opatije. Gdje smo mi tu odnosno mali dioničari nas petnaestak posto. Oni se nagođuju, a najlaše se nagoditi nauštrb onog koga nema, a to smo mi. U toj cijeni preuzimanja ima dovoljno rezerve da se svi oni namire. Duboko se nadam da je nakon objave HANFE ipak bolja situacija, ali strah me je jer nitko ne zastupa naše interese i osim ovih tužbi prema Opatiji ne radimo nikakav pritisak.

Kako misliš "Ostoja došao u situaciju " ? Misliš na to, kako je došao do toga da mu država duguje 1.2 mil. kuna ili kako je(bude) došao do 59% dionica LRH. Ako misliš na ovo drugo, onda nisi u pravu, to smo več izračunali, da će LRH "platiti" puno. Za prvo i neznam .

Mene ne brine toliko, da se pogađaju 3 strane, nego me brine da u tome sudjeluju ljudi koji se pogađaju sa tuđom lovom.

bok
[/quote]

Imao sam ja donedavno i SN HOLDING ali sam mora izići, navijam da skoče obe dionice, ali zaboravimo te interese, po kojem je to modelu i sa koliko svoje love počevši od devedesetih Ostoja došao u situaciju da dobije taj kapital. Nije on najvjerovatnije radio ništa protiv zakona ali taj sustav je bio gadljiv ma koliko mi šutjeli o tome.

Kolega kako ne vjeruje.Pa već je više dioničara pokrenulo i vodi spor na Trgovačkom sudu u Rijeci.
Već je bilo i više ročišta .Što mislite da bi ljudi plačali sudske takse i odvjetnike samo tako?
Pobogu radi se o konačnom i izvršnom rješenju Hanfe! Meni je ponuđena usluga jedne poznate odvjetničke kuće koja me pristaje zastupati uz proviziju na bruto dobiveni iznos nakon namire.
Zar bi pristajali na to da nisu uvjereni u uspjeh.
Pozdrav

Kad smo već kod toga, volio bi da mi se javi bilo tko ko je ušao u spor (ako takvih na ovom forumu uopće ima), s obzirom da nisam pravnik, a volio bi se konzultirati i saznati što i na koji način… hvala

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

gotovo je slobodan paddddddddddd ma zamisli
neko mislio dignuti cijenu sa 250 dionica zadnjih 3 mijeseca cijena 1500
da je stavio nalog od milju pa nekse misli
izgleda nikaj od dogovora

nešto ste se puno raspisali. to je dobar signal za daljnji trend. mislim da mi je vrijeme da prvi put dignem kredit za kupovinu dionica jer ovdje ću sigurno zaraditi masnu paru. a ovi što piskaraju ružno, neka, i ja bih se ljutio da pokušavam kupiti ispod 1500 pa onda cijena skoči blizu 1700 kuna. ako si škrtac, puno propuštaš, baš poput njih sada ovih dana i idućih mjeseci. a kad baja da zeleno svjetlo, mi smo u jednom danu preko 3000 prema mojoj procjeni (prošli put s 1400 na 2500), a ovaj put malo više moramo dosegnuti, zar ne?

...povijest se ponavlja...

nešto ste se puno raspisali. to je dobar signal za daljnji trend. mislim da mi je vrijeme da prvi put dignem kredit za kupovinu dionica jer ovdje ću sigurno zaraditi masnu paru. a ovi što piskaraju ružno, neka, i ja bih se ljutio da pokušavam kupiti ispod 1500 pa onda cijena skoči blizu 1700 kuna. ako si škrtac, puno propuštaš, baš poput njih sada ovih dana i idućih mjeseci. a kad baja da zeleno svjetlo, mi smo u jednom danu preko 3000 prema mojoj procjeni (prošli put s 1400 na 2500), a ovaj put malo više moramo dosegnuti, zar ne?

Legendo ako bude obveza preuzimanja po 6000 hoćeš li se svega rješiti?

to delboy care ja bih po 1500

Legendo ako bude obveza preuzimanja po 6000 hoćeš li se svega rješiti?
[/quote]

svega ne, ali 75% dionica sigurno ću dati u ponudi, a ono ostalo neka dočeka ostojine planove restrukturiranja LRH u modernu turističku tvrtku. Zašto se zadovoljiti sa 6000 kuna ako u 5 narednih godina možeš dobiti 12000 kuna po dionici. Ali dio bih dao u ponudi jer sada više cijenim sigurnost od prinosa.

to delboy care ja bih po 1500

Nikad ne reci nikad, iako mislim da više neće tako brzo na 1500. Naravno, ako se ova trakavica oduži, onda možda opet i hoće, ali ja sam skloniji verziji da će ovo prije na 2000 kuna nego na 1500 kuna. no opet, tko to može znati…

Zašto se zadovoljiti sa 6000 kuna ako u 5 narednih godina možeš dobiti 12000 kuna po dionici.

Ne osnovi čega misliš da bi dionica LRH trebala vrijediti 12.000 kn za 5 godina?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

@smart

na osnovu želja , misli, ako se ponovi balon iz 2007 – ako dođe do duple cijene od trenutne -biti će dobro..

Zašto se zadovoljiti sa 6000 kuna ako u 5 narednih godina možeš dobiti 12000 kuna po dionici.

Ne osnovi čega misliš da bi dionica LRH trebala vrijediti 12.000 kn za 5 godina?
[/quote]

Na osnovu izračuna tipičnih za turističko-hotelske dionice koje su se prije krize, a vjerojatno je i da će tako biti nakon krize, biti tržene na minimalno 3 booka. sada smo na pola booka , s time da revalorizacija imovine LRH nije rađena od devedesetih godina kad su cijene nekretnina u opatiji bile duplo niže od sadašnjih. već sam rekao da smatram da je book daleko veći od 3100 kuna (prema mojoj skromnoj procjeni, book je trenutno oko 4000 kuna), tako da lako dolazimo do 3×4000=12000 kuna po dionici. Uz sve to, u obzir sam uzeo i činjenicu da bi LRH bila u vlasništvu SNHO-a ili nekog drugog branda iz oblasti turizma, koji bi sigurno bili bolji gospodari od države koja nema vremena brinuti za svaku svoju firmu. Ovo je bilo ukratko. Dobro znate da ja ne kupujem temeljem izvješća i ostalih sranja koja se lako namještaju tako da me dobit LRH uopće ne zanima nego samo imovina jer ona je konstantna i opipljiva a ja papiru ne vjerujem. Isto tako, smatram da, iako ljudi govore da nema budućnosti u turizmu, smo mi predodređeni od velikih sila da budemo turistička zemlja i ništa više. u tom svjetlu gledam opatiju kao elitnu destinaciju sa 5 zvjezdica u kojoj će LRH kao dio svjetskog lanca biti premium marka među našim hotelima. Eto, nadam se da je sada jasnije. Treba samo biti maštovit u dionicama i kad tad sve se ostvari. Moguće je da će se to ostvariti već u idućoj fazi "pretjerivanja" kad će tržište unaprijed vrednovati ono što sam sad napisao. Zasad je važno da se dočepamo makar nominale, što bi za ovu lažnu krizu već bio dobar znak. a ima još godina do 12.000 kuna po dionici, iako možda te godine brzo prođu.

New Report

Close