LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/turizam/samo-za-biancu-i-obitelj-noc-u-ambasadoru-200-kn,69292.html

svaki puta kada vidim ove nezasitne parazitske pijavice sve vise mi je drago
da sam se odselio iz nase drage banana republike…

pozdrav svima i sretno sa LRH

(ja jos uvijek do grla u njoj….kakko kaze delboy, cucim i cekam jer mi lova trenutacno ne treba)

buksa [thumbsup]

Gospoda u LRH se ponašaju kao da je to njihova firma, što zapravo na neki način in je. Ne znam nije li to posao za USKOK a da ih nije sramota pustiti se častiti..
[angry]

evo link, naravno ako su podaci točni i ažurirani, http://www.hfp.hr/privatize/Privatize/css/PrivatizeCroatia.asp?id=31
28 hotela, 13 vila, autokamp, srce me boli dok vidim kakvi prekrasni objekti i na kakvim lokacijama stoje izvan uporabe…inače devastirani Podravkin hotel prodan za 56 mil kn…relativno malen, ništa posebno, godinama sam u njemu ljetovao

nema pbz skrbničkog mi mali smo izašli početkom prvog zbog investora
ma ne vrijedi i 10kn samo nek se sve završi

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/turizam/samo-za-biancu-i-obitelj-noc-u-ambasadoru-200-kn,69292.html

svaki puta kada vidim ove nezasitne parazitske pijavice sve vise mi je drago
da sam se odselio iz nase drage banana republike…

pozdrav svima i sretno sa LRH

(ja jos uvijek do grla u njoj….kakko kaze delboy, cucim i cekam jer mi lova trenutacno ne treba)

buksa [thumbsup]

Gospoda u LRH se ponašaju kao da je to njihova firma, što zapravo na neki način in je. Ne znam nije li to posao za USKOK a da ih nije sramota pustiti se častiti..
[angry]
[/quote]

firma je njihova isto koliko tvoja i moja…zanima me kako bi ti vrli "manageri" to izvodili da je u privatnim rukama…ne bih mogli raditi niti kao "bell boys"…

a ovoj ministrici "bez portfelja" (citaj pijavici na kvadrat) zelim da sto dobije pljuvacku na cesti jer bolje ni ne zasluzuje…

pozdrav

"Day after yesterday"

bitno da se ova trakavica čim prije riješi…naravno da nitko nije zadovoljan dosadašnjim upravama…ulaži minimalno, tu i tamo prodaj koji objekat i drži fotelju…LRH nije jako zadužena firma, 1/10 temeljnog kapitala, za razliku od RIVP, MAIS koje su se približile iznosu tem. kapitala i koje su naravno u investicijskom ciklusu, nemam vremene sad nešto posebno analizirat, sve u svemu, ako će biti pameti ima strašan potencijal(u što čisto sumnjam, ipak je ovo hrvacka, na žalost) [cry]

Ja sam zadnji put imao dionice LRH kada je grad Opatija ušau u obavezu za preuzimanje. Nakon što se odigralo kako je, prodao sam ih i više nisam ulazio, niti ću.
Mađutim, moram vam skrenuti pozornost na slijedeće. Kako je svima poznato LRH odavno ima ogromni kapital, a nije rađena revalorizacija. Istina nije, ali koliko sam ja vidio u nekim dokumentima, u imovinu koja je sad u bilanci LRH je uključeno 56 hotela, 10 restorana, 19 villa, 3 kampa… Naravno da odmah primjećujete razliku u odnosu na trenutno stanje od 15 hotela i 1 kampom!? Da ne govorim da su oni u kapital uključivali zemljište ispod hotela, kao i oko hotela!? Posebno je interesantno unošenje i procjena umjetničkih djela, ukupne vrijednosti 300.000 eura, itd.
Po mojim izračunima, što se tiče hotela u vlasništvu LRH, oni vrijede oko 103,5 miliona eura. Vrednovao sam ih sa zavidnom premijom, a mogu samo reći da sam 5 zvjezdica vrednovao po 90.000 eura po sobi, ali to je samo jedan hotel. Dakle, po mojim izračunima LRH hoteli vrijede po dionici 2.488 kn. Sve ostalo je bajka!

slažem se, puno toga oni su poprodavali, a ušlo im je prilikom pretvorbe u temeljni kapital koji je bio osnova za određivanje nominale tako da to danas ne vrijedi preko 2500 kn
zar svima vama nije čudno da nitko ne kupuje osim malih ulagača s foruma koji danima grickaju onaj nalog na 1680 i još uvijek ga nisu uspjeli pojesti? da je nešto stvarno veliko u igri, već bi veliki igrači to odavna sve počistili, ovako mali prodaju jedni drugima i tješe se da će netko jednom ovo napumpati na ne znam koje visinine ili da će Opatija dati javnu ponudu, a neće. možete je vi tužiti do sudnjeg dana, ali sud je ne može prisliti da vam to plati. kazna joj je da Opatija nema pravo raspolaganja dionicama i to je to

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

slažem se, puno toga oni su poprodavali, a ušlo im je prilikom pretvorbe u temeljni kapital koji je bio osnova za određivanje nominale tako da to danas ne vrijedi preko 2500 kn
zar svima vama nije čudno da nitko ne kupuje osim malih ulagača s foruma koji danima grickaju onaj nalog na 1680 i još uvijek ga nisu uspjeli pojesti? da je nešto stvarno veliko u igri, već bi veliki igrači to odavna sve počistili, ovako mali prodaju jedni drugima i tješe se da će netko jednom ovo napumpati na ne znam koje visinine ili da će Opatija dati javnu ponudu, a neće. možete je vi tužiti do sudnjeg dana, ali sud je ne može prisliti da vam to plati. kazna joj je da Opatija nema pravo raspolaganja dionicama i to je to

pa valjda se smijemo nadati, svatko tko kupi neku dionicu nečemu se valjda nada, ja sam u ovome slučaju subjektivan, nada umire posljednja (dobro, vjerojatno ću prije ja dok dođe na 6.000kn, šta ćeš [wink])…a ovo za grad Opatiju i javnu ponudu, mislim da ni jedan ozbiljan imatelj ove dionice u to ne vjeruje, to je upalo u međuvremenu i nenadano

iskreno, meni je zao sto je uopce sad ovaj tekst izasao jer cijena je sad 15ak % vislja a nisam od onih koje veseli sta mi pise na papiru. Za one koji se bave trejdanjem LRH nije baš neki izbor, spora je i slabo likvidna. LRH je za one kojima se ne žuri.. Očito je da se nekakav rasplet sprema. Što se tiće ovih manje iskusnih, prvo što bi trebali naučiti da ne ulažu na preporuke s foruma, nego da se prvenstveno bace na posao i prouće materiju. I sada se pokazalo i na ovom forumu da ima puno ljudi koji ne znaju ni šta je LRH, niti znaju priću oko SN holdinga, grada Opatije , HANFE itd.. Danas barem nije teško doći do informacija

Volio bi da nam kolega Lacoste pojasni zašto će to biti pred kraj godine?

kolega -neznam zašto ste mene izdvojili u svoj ovoj priči-ako ste pratili postove od prošle godine -mogli ste pročitati istu moju tvrdnju..
za očekivati je da se ova priča lagano privodi kraju i da će doći do riješenja pat-pozicije-poznavajući dijelimično brzinu sudova-mogućnost dogovora i trenutnu političku situaciju u zemlji (na žalost oko LRH-je prisutan taj segmenat) samo zaključujem da bi moglo doći do pozitivnog raspleta nastale situacije..

o cijeni nebi špekulirao previše-iako mi cijena od 2500-3000 kn se čini izgledna u ovom riješavanju spora i dogovora-dali će biti postotak premije za dioničare -o tome nebi špekulirao niti radio bilo kakve špekulacije -jer se nesmatram dovoljno stručnim da bi iznosio i prognozirao detalje dogovora…

svim dioničarima ujedno želim kvalitetnu zaradu -ako dođe do dogovora -i da im se ispune snovi o cijenama koje priželjkuju..

kolega -drazenni -nadam se da sam odgovorio na vaše postavljeno pitanje.

Svako ima svoju matematiku 🙂 Cijenim kolegu Smarta i sam uglavnom ulažem na temelju fundamenata a ne špekulirajući s ovakvim stvarima. To su stvari nad kojima nemamo kontrolu i informacije pa je lako zeznuti se. No ovdje već postoje neke ćinjenice zbog kojih sad puno ne analiziram stvarnu vrijednost LRH:

1. Trenutno postoji HANFINO riješenje, zna se i cijena. U HANFINOM riješenju prilićno je jasno napisano zašto je Opatija i dr. obvezna dati ponudu. I nebi rekao da će to moći izbjeći, tj mislim da je HANFA tu vrlo mjerodavna i da na sudu to mora proći.

2. SN holding je sa HFP postigao dogovor. Sad treba vidjeti hoće li to proći kod svih (politika). Nemamo dovoljno informacija da bi se mogla izračunati cijena ali jasno je da će SN holding biti obavezan dati ponudu. Cijena je za sada nepoznanica!

Osobno ću se ovih dana pripremiti i za jednu i drugu varijantu jer kad objave dogovor i krenu u realizaciju neće biti puno vremena, a ako cijena bude značajno manja od one koju mora platiti Opatija odluka neće biti laka.

hhihihi……..ema bi se tužakala

ajde ti radije odi sadi salatu………ostavi se burze.
Više ćeš zaraditi.

Fascinantni su izljevi tvoje "genijalnosti", Glupantuse Vulgaris.
[/quote]

U potpunosti se slažem s Emom oko skupne tužbe, a bogami i latinskog….

Kamelija, simbol Opatije!

pa valjda se smijemo nadati, svatko tko kupi neku dionicu nečemu se valjda nada, ja sam u ovome slučaju subjektivan, nada umire posljednja (dobro, vjerojatno ću prije ja dok dođe na 6.000kn, šta ćeš [wink])…a ovo za grad Opatiju i javnu ponudu, mislim da ni jedan ozbiljan imatelj ove dionice u to ne vjeruje, to je upalo u međuvremenu i nenadano
[/quote]
Kolega kako ne vjeruje.Pa već je više dioničara pokrenulo i vodi spor na Trgovačkom sudu u Rijeci.
Već je bilo i više ročišta .Što mislite da bi ljudi plačali sudske takse i odvjetnike samo tako?
Pobogu radi se o konačnom i izvršnom rješenju Hanfe! Meni je ponuđena usluga jedne poznate odvjetničke kuće koja me pristaje zastupati uz proviziju na bruto dobiveni iznos nakon namire.
Zar bi pristajali na to da nisu uvjereni u uspjeh.
Pozdrav

Opet netko ne čita … Sud tu nema puno šta uopće razmišlajti. Zakon je vrlo jasan:

Zakon o preuzimanju dioničkih društava

Čl 32. st 8.
8) Svaki dioničar izdavatelja može putem mjesno nadležnog trgovačkog suda zahtijevati obvezno sklapanje ugovora o prodaji dionica, pod uvjetima pod kojima je morala biti objavljena ponuda za preuzimanje

Jedini problem je sporost, i eventualno rušenje Hanfinog riješenja na upravnom sudu, ako bi uspijeli dokazati da su izvorno stekli dionice, no to je obrazloženo u prvom riješenju. No Trgovački sud nema šta ćekati Upravni. To nije njegova ndležnost. Postoji Rješenje koje utvrđuje obvezu, Zakon koji dioničarima omogučava da tužbom prisile Opatiju da sklopi ugovor o prodaji dionica i onda ovrhom naplata. Naravno da poslje toga ide žalba i razvlačenje jedno 2-3 godine ali teku kamate

New Report

Close