LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kroz nekoliko tjedana, mi ćemo otvarati šampanjac, a ovi koji su prodali lupat će glavom o zid. imat ćemo dvije obvezujuće ponude a niti jedna nije ispod 5500 kuna. ali, sve i da nema niti jedne ponude, lijepo eksperti kažu da LRH vrijedi najmanje 3 knjigovodstvene vrijednosti, dakle više od 9300 kuna, a knjigovodstvena vrijednost kako znamo, nije revalorizirana već godinama. u međuvremenu, opatijski kvadrat stana je narastao na najmanje 3000 eura na osrednjim lokacijama, sve do 9000 eura uz more, a LRH ima 90% objekata na top pozicijama, tako da dolazimo do svota daleko iznad 1500 eura po jednoj dionici LRH. To sve Darko Ostoja dobro zna i zato ima vremena čekati, jer on zna realnu vrijednost LRH, a to zna svak tko je barem jednom bio u Opatiji.

ako bude za nekoliko tijedana-onda dobro ,prije bih rekao po kozna koji put u drugoj polivini ove godine-negdje pred kraj…

ma nema problema kolega… ali netko manje iskusan bi s obzirom na vaš ushit mogao eto pomisliti da će sutra dobiti duplo, a prekostura troduplo od danas uloženog 😉

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

ma momci, samo polako. pa o čemu bi mi ovdje pričali da sutra cijena skoči na 9000 kuna, fino svi prodamo i ćao LRH. nestaje nada, nestaje očekivanje, nestaje adrenalin…imali bi novce koje bi, kako smo već glupi, opet uložili u nešto što smatramo da nije odradilo rast. i onda opet čekanje par godina…tako ja radim ali ne veseli me to čekanje kao činjenica da sam pogodio razvoj situacije. jer, što ćete s parama? ja iskreno ne znam što bih kupio da sutra prodam LRH po 7000 ili 9000 kuna. dajte neki prijedlog ako imate jer osim na žvake i sendviče ja ionako na ništa ne trošim jer kod nas baš nema nekih zanimljivih gadgeta za kupnju ,a kako sam već naveo, sve ostalo imam. pa ne mogu istovremeno sjediti u 5 dnevnih soba. dakle, sama čar je u čekanju da dođe do ciljanog iznosa, uz nadu da neće opet neka kriza.

...povijest se ponavlja...

iskreno, meni je zao sto je uopce sad ovaj tekst izasao jer cijena je sad 15ak % vislja a nisam od onih koje veseli sta mi pise na papiru. Za one koji se bave trejdanjem LRH nije baš neki izbor, spora je i slabo likvidna. LRH je za one kojima se ne žuri.. Očito je da se nekakav rasplet sprema. Što se tiće ovih manje iskusnih, prvo što bi trebali naučiti da ne ulažu na preporuke s foruma, nego da se prvenstveno bace na posao i prouće materiju. I sada se pokazalo i na ovom forumu da ima puno ljudi koji ne znaju ni šta je LRH, niti znaju priću oko SN holdinga, grada Opatije , HANFE itd.. Danas barem nije teško doći do informacija

Volio bi da nam kolega Lacoste pojasni zašto će to biti pred kraj godine?

ma nema problema kolega… ali netko manje iskusan bi s obzirom na vaš ushit mogao eto pomisliti da će sutra dobiti duplo, a prekostura troduplo od danas uloženog 😉

U svakom slucaju je na lijepom putu prema gore.
Onaj od neki dan 140 kom / 1680 kn na prodaji je sad na 43 kom. 😉

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Kolegi Delboyu iskreno zavidim prvenstveno što ima dnevnu sobu u Opatiji, a ja moram spavati u Mileniju kad dođem, no nadam se da ću za koju godinu spavati u nekom od LRH hotela..

Delboy,da li te zanima kupovina gradj. terena uz more??Evo ti ideja….podrobnije na private ,ako zelis….

Kolegi Delboyu iskreno zavidim prvenstveno što ima dnevnu sobu u Opatiji, a ja moram spavati u Mileniju kad dođem, no nadam se da ću za koju godinu spavati u nekom od LRH hotela..

milenij je hotel nedostojan 5 zvjezdica. pokušaj naručiti neko malo rjeđe piće u onom baru…nemaju ga. zar hotel sa 5 zvjezdica može gostu reći da nečega nema. a tek kolači….pa bolje kolače možeš pojesti kod onog prevaranta vinceka, a onda vam je sve jasno jer njegovi kolači su blagi užas.
trebaš odsjedati u ambasadoru. mislim da ćeš biti zadovoljan, posebice iznimnom kvalitetom hrane.

Delboy,da li te zanima kupovina gradj. terena uz more??Evo ti ideja….podrobnije na private ,ako zelis….

što će mi građevinski teren? da izgradim kuću u kojoj nikad neću boraviti. ne hvala, ajmo s drugim idejama zašto bi bilo dobro prodati dionice. što kupiti za te pare osim žvaka i lizalica…ja ne vidim imati ništa bolje trenutno od dionica LRH.

...povijest se ponavlja...

Ja sam zadnji put imao dionice LRH kada je grad Opatija ušau u obavezu za preuzimanje. Nakon što se odigralo kako je, prodao sam ih i više nisam ulazio, niti ću.
Mađutim, moram vam skrenuti pozornost na slijedeće. Kako je svima poznato LRH odavno ima ogromni kapital, a nije rađena revalorizacija. Istina nije, ali koliko sam ja vidio u nekim dokumentima, u imovinu koja je sad u bilanci LRH je uključeno 56 hotela, 10 restorana, 19 villa, 3 kampa… Naravno da odmah primjećujete razliku u odnosu na trenutno stanje od 15 hotela i 1 kampom!? Da ne govorim da su oni u kapital uključivali zemljište ispod hotela, kao i oko hotela!? Posebno je interesantno unošenje i procjena umjetničkih djela, ukupne vrijednosti 300.000 eura, itd.
Po mojim izračunima, što se tiče hotela u vlasništvu LRH, oni vrijede oko 103,5 miliona eura. Vrednovao sam ih sa zavidnom premijom, a mogu samo reći da sam 5 zvjezdica vrednovao po 90.000 eura po sobi, ali to je samo jedan hotel. Dakle, po mojim izračunima LRH hoteli vrijede po dionici 2.488 kn. Sve ostalo je bajka!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/turizam/samo-za-biancu-i-obitelj-noc-u-ambasadoru-200-kn,69292.html

svaki puta kada vidim ove nezasitne parazitske pijavice sve vise mi je drago
da sam se odselio iz nase drage banana republike…

pozdrav svima i sretno sa LRH

(ja jos uvijek do grla u njoj….kakko kaze delboy, cucim i cekam jer mi lova trenutacno ne treba)

buksa [thumbsup]

"Day after yesterday"

Kako sam dr. nauka tehničke struke i logika mi je jača strana, nešto ne mogu shvatiti pa molim pomoć.

Ako su dvije strane u sporu (država i SNHO) kakve veze ima Bajić oko njihovog eventualnog međusobnog dogovora? Koji je on faktor (pravno gledano) ako se dvije strane žele dogovoriti na sudu?

Hvala,
[pray] 5800

Ja sam zadnji put imao dionice LRH kada je grad Opatija ušau u obavezu za preuzimanje. Nakon što se odigralo kako je, prodao sam ih i više nisam ulazio, niti ću.
Mađutim, moram vam skrenuti pozornost na slijedeće. Kako je svima poznato LRH odavno ima ogromni kapital, a nije rađena revalorizacija. Istina nije, ali koliko sam ja vidio u nekim dokumentima, u imovinu koja je sad u bilanci LRH je uključeno 56 hotela, 10 restorana, 19 villa, 3 kampa… Naravno da odmah primjećujete razliku u odnosu na trenutno stanje od 15 hotela i 1 kampom!? Da ne govorim da su oni u kapital uključivali zemljište ispod hotela, kao i oko hotela!? Posebno je interesantno unošenje i procjena umjetničkih djela, ukupne vrijednosti 300.000 eura, itd.
Po mojim izračunima, što se tiče hotela u vlasništvu LRH, oni vrijede oko 103,5 miliona eura. Vrednovao sam ih sa zavidnom premijom, a mogu samo reći da sam 5 zvjezdica vrednovao po 90.000 eura po sobi, ali to je samo jedan hotel. Dakle, po mojim izračunima LRH hoteli vrijede po dionici 2.488 kn. Sve ostalo je bajka!

ne bih se složio kolega…ima još i 27 većinom hotela izvan uporabe, 1-2 više manje, vidi stranice HFP…mislim da i to dosta vrijedi, pogledajte samo potpuno devastirani i zapušteni hotel u Pirovcu (Podravka)…sjećam se da sam jedanput izbrojao broj smještajnih jedinica (izvor HFP), znam da se radilo o ogromnom broju, što u uporabi, što mogući potencijal u budućnosti

New Report

Close