LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[/quote]
Meni se čini da se Slovenci istovaraju. Ako bude kao na Korfu onda super. Kad oni prodaju s gubitkom dionica ode gore. Tu više ne smiješ vjerovati nikomu, a susjedu ponajmanje. [lol]
[/quote]

.. kad bi htio, da prodajem, zvao bi nekoga, kom bi mogao, da prodam – ne bi se bavio sitnišem. ali moja greška, jer se javljam na forume koji su za anonimne igrače – koji sve znaju. malo sam imao previše vremena danas… toliko od mene over&out.

Hvala gorans. Znači 1.2 mlrd-162 mio ( toliko mu daju gotovine) = 1,038 mlrd kuna.

Kad to podijelimo sa 177.273 dionica koje čine 59% LRH i u vlasništvu su države, onda ispada, da bi mu država obračunala 5855,37 kuna za dionicu. Pa to je cijena, ako se ne varam, koja je jako blizu cijeni po kojoj bi Opatija morala objaviti javnu ponudu.

bok

Hvala gorans. Znači 1.2 mlrd-162 mio ( toliko mu daju gotovine) = 1,038 mlrd kuna.

Kad to podijelimo sa 177.273 dionica koje čine 59% LRH i u vlasništvu su države, onda ispada, da bi mu država obračunala 5855,37 kuna za dionicu. Pa to je cijena, ako se ne varam, koja je jako blizu cijeni po kojoj bi Opatija morala objaviti javnu ponudu.

bok

nema problema.
tako kaže matematika, a meni se čini, da je sadašnja hrvatska vlada dovoljno mudra, da konačno presječe taj gordijski čvor oko liburnije. ali naravno moždagriješim, u tom primjeru ako se stvari ne riješe tim kompromisom ili ne bude uskoro privatizacija, sam sa svojim kolegama idem u tužbu opatije ili nove liburnije – to, će odlučit moj advokat….

Meni se čini, da bi s tim prijedlogom država solidno riješila tih 1.2. mlrd kuna duga do SNHO. Po mojem ispada, da su obračunali po cijeni za koju mislim, da ju ne bi nitko u ovom trenutku platio niti u ludilu. Dakle država se rješava jednog problema. A što dobija SNHO pristankom na takav dogovor ?
Dobro je netko prije napisao, možda se radi o dogovoru po kojem je SNHO raspolovio svoj zahtjev i time si otvorio mogućnost, da ostatak dionica na javnoj ponudi dobije po relativno prihvatljivim cijenama.

bok

Meni se čini da se Slovenci istovaraju. Ako bude kao na Korfu onda super. Kad oni prodaju s gubitkom dionica ode gore. Tu više ne smiješ vjerovati nikomu, a susjedu ponajmanje. [lol]
[/quote]

.. kad bi htio, da prodajem, zvao bi nekoga, kom bi mogao, da prodam – ne bi se bavio sitnišem. ali moja greška, jer se javljam na forume koji su za anonimne igrače – koji sve znaju. malo sam imao previše vremena danas… toliko od mene over&out.
[/quote]
Fant pa ja sam ne mislil na tebe ima ih tu još iz dežele.
ABANKA D.D. 0,49% 1.481,00 0,49% 1.481,00
KD BANKA D.D. 0,35% 1.064,00 0,35% 1.064,00
Ne moraš se odmah zlobiti ide samo o dinar i nikaj več.

who dares, wins

[/quote]

[/quote]
Fant pa ja sam ne mislil na tebe ima ih tu još iz dežele.
ABANKA D.D. 0,49% 1.481,00 0,49% 1.481,00
KD BANKA D.D. 0,35% 1.064,00 0,35% 1.064,00
Ne moraš se odmah zlobiti ide samo o dinar i nikaj več.
[/quote]

to su inače "skrbniški" (ne znam ovo po hrvatski) računi. i za jednog od njih jamčim, da se veći dio ne prodaje po ovim cijenama:). inače nema ljutnje, samo objašnjenje, a fant već dugo nisam:).
pozdrav,
Goran

Meni se čini, da bi s tim prijedlogom država solidno riješila tih 1.2. mlrd kuna duga do SNHO. Po mojem ispada, da su obračunali po cijeni za koju mislim, da ju ne bi nitko u ovom trenutku platio niti u ludilu. Dakle država se rješava jednog problema. A što dobija SNHO pristankom na takav dogovor ?
Dobro je netko prije napisao, možda se radi o dogovoru po kojem je SNHO raspolovio svoj zahtjev i time si otvorio mogućnost, da ostatak dionica na javnoj ponudi dobije po relativno prihvatljivim cijenama.

bok

pa snho dobije liburniju umjesto duga, koji bi tužio (pazi državu) još godinama i godinama. a oko cijene se ne slažem s tobom: po mojoj ocjeni na transparentnoj privatizaciji, država bi dobila i više. to je stvar lične ocjene i zato te dionice držimo, inače bi prodavali….liburnija je po moje na jedinstvenoj lokaciji, kojih nema mnogo u evropi, a hrvatska obala, će biti (isto po mom uvjerenju) hit u sljedećim godinama.

…a ako bi bila cijena puno niža, još uvijek bi ostao problem opatije (nove liburnije)
pozdrav,
goran

pa snho dobije liburniju umjesto duga, koji bi tužio (pazi državu) još godinama i godinama. a oko cijene se ne slažem s tobom: po mojoj ocjeni na transparentnoj privatizaciji, država bi dobila i više. to je stvar lične ocjene i zato te dionice držimo, inače bi prodavali….liburnija je po moje na jedinstvenoj lokaciji, kojih nema mnogo u evropi, a hrvatska obala, će biti (isto po mom uvjerenju) hit u sljedećim godinama.

…a ako bi bila cijena puno niža, još uvijek bi ostao problem opatije (nove liburnije)
pozdrav,
goran

Vidiš, ja se ne slažem previše s tim, da je Opatija na jedinstvenoj lokaciji. To je mislim, prošlost. Neka druga vremena, kad se putovalo željeznicom, da . Danas su druga vremena . A zanimljive i lijepe obale u hrvata previše. 🙂

bok

tako kaže matematika, a meni se čini, da je sadašnja hrvatska vlada dovoljno mudra, da konačno presječe taj gordijski čvor oko liburnije. ali naravno moždagriješim, u tom primjeru ako se stvari ne riješe tim kompromisom ili ne bude uskoro privatizacija, sam sa svojim kolegama idem u tužbu opatije ili nove liburnije – to, će odlučit moj advokat….

U slučaju tužbe protiv Opatije ili Nove liburnije, što misliš koliko dugo će trajati proces parničenja, a koliko dugo (eventualni) proces naplate ?

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

Takav spor bi trajao barem dvije-tri godine, sigurno bi bilo vještačenja ako ne i više njih. Naplata upitna jer logično je da tuženik ako procijeni da gubi takav spor "eliminira" imovinu. Pri tome ne mislim na način prenošenja koji se da pobijati paulijanskim tužbama [wink]

Mean people suck and nice people swallow!

Ovdje je sve jasno, vrijednost je namjerno mjesecima spuštana za preuzimanje. Jasno je da je tome tako samo da se "mukte" domognu preostalog udjela u LRH. Ipak, sumnjam da im to može tek tako proći. Mogli bi se spržiti na LRH.

Podvale i špekulacije kakve vidjamo ovih dana, ipak će vremenom doći pod povećalo, kao i analitička ispitivanja bilo raznih regulatora, bilo Javnosti ili sutra nekoga kroz EU.

Tzv "kriza" je moguće opravdanje samo za nemoć u daljnjem učešću i dokupu kod malih ulagača (onih kod kojih stoje vjerujem veliki crveni minusi) , no veliki ulagači koji imaju baš sve informacije, znamo da su puni kao šipak, tj. ne znaju kamo bi sve utrpali silnu kešovinu.
Ako je daljnji scenario ipak njihov, nije čudno što su u cashu poput "naših" banaka
i bilo bi suludo dopustiti im preuzimanja bisera za siću. Neka se prvo TK oporavi.

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

U slučaju tužbe protiv Opatije ili Nove liburnije, što misliš koliko dugo će trajati proces parničenja, a koliko dugo (eventualni) proces naplate ?

pojma nemam, vjerojatno par godina, ali je razlika između trenutne cijene i tužene možda vrijedna toga. više ću znati kad počnemo sa tužbom alizasada – kao što sam rekao računam, da neće biti potrebno. pa čak i ako počnem možda tada ako ne prije opatija i država shvate, da je potrebno nešto učiniti, tako, da tužba po moje (ako se ubrzo stvari ne riješe) ne bi bila slaba ni kao sredstvo pritiska…
u neko prenošenje imovine – e to nije baš tako jednostavno…

New Report

Close