Mislim da zastare nema dok god obveza postoji.
Provjerite kod odvjetnika.Ipak bi svatko tko misli,a nije tužio trebao to provjeriti da ne bude
sumnje.
Mislim da zastare nema dok god obveza postoji.
Provjerite kod odvjetnika.Ipak bi svatko tko misli,a nije tužio trebao to provjeriti da ne bude
sumnje.
Nije točno, obveza postoji i nakon što zastari tužbeni zahtjev samo što se tada pretvara u naturalnu obvezu-odnosno ne može se prisilno naplatiti, ali se može dobrovoljno izvršiti. Ovdje bi mogao biti aktualan opći zastarni rok od 5 god., mada nisam siguran 100% (provjerim kad stignem pa javim).
hvala kolege…..
pitam zato jer nisam pravnic apo struci, a i nemam nekoga svoga odvjetnika kojega bi mogla pitati. Ne znam da li se i oni svi razumiju u tu tematiku…..ako im to nije uža specijalnost. jer vidimo i ovde kako se međusobno pobijaju odluke i hanfe i arbitražnoga suda i ustavnoga i koga sve ne……
Zanimljiva situacija , netko već ima obavezu objave preuzimanja , a sada se može pojaviti još netko (SNHO) koji bi isto tako trebao objaviti ponudu za preuzimanje.
Sto posto sam siguran, da to neće proći bez muljavele.
Zanimljiva situacija , netko već ima obavezu objave preuzimanja , a sada se može pojaviti još netko (SNHO) koji bi isto tako trebao objaviti ponudu za preuzimanje.
ma mi smo sad postali poštena država [thumbsup] [lol]
ma mi smo sad postali poštena država [thumbsup] [lol]
[/quote]
Meni je to jasno već duže vrijeme i strašno me veseli. Ali zbunjuje me, da se u ovakve dogovore ulazi sa dionicom LRH, a da prije toga nije riješen problem preuzimanja, kojeg je Hanfa naprtila Liburniji d.o.o.
Dogovor o prijenosu državnih dionica LRH na SNHO morao bi sadržavati i uvjet, da se to učini tek nkon što se riješi prvi problem, a na to mislim, da SNHO teško, da bi pristao. Postoje samo dvije mogućnosti, ili ne znaju šta rade ili to znaju jako dobro. Konačno, koga briga za nešto malo dionica, koje nisu ili u vlastništvu države ili u vlasništvu Liburnije d.o.o. , jel to uopće neki faktor ?
Ako je, koji ?
Bok
istina ali treba uzeti u obzir, da su to isti igrači i, da će dogovor sigurno uključiti i rešenje za opatiju. baš ta situacija mi daje nade u dobro rešenje. a kao što sam već napisao, ovo bi bio dobar kompromis…
Ja bih ipak radije vidio, da je država svoje dionice prodala najboljem ponudniku, a da je problem SNHO rješila odvojeno. Više transparentnosti nikako ne bi škodilo nikome. Osim muljatorima, naravno. Nisam pratio i neznam koliko je velika dubioza, koju država imasa SNHO, koliko bi mu morala platiti u tom sporu ? Jel ima netko taj podatak u rukavu ? Hvala.
Bok
kak drži mislim da bi slovenci jedini mogli dignuti cijenu
Meni se čini da se Slovenci istovaraju. Ako bude kao na Korfu onda super. Kad oni prodaju s gubitkom dionica ode gore. Tu više ne smiješ vjerovati nikomu, a susjedu ponajmanje. [lol]