LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koliko ja stvar kužim nama je važno na koliko je nastalo obveza preuzimanja za Ostoju a kako su se oni i država nagodili to je njihov problem. Ovaj veliki nalog možemo tumačiti dvojako. Ja bi rekao da je to žrtvovano da ne nastane stampedo.

who dares, wins

kolega da to vridi 6000 nebi cijena bila 1660

Koliko ja stvar kužim nama je važno na koliko je nastalo obveza preuzimanja za Ostoju a kako su se oni i država nagodili to je njihov problem. Ovaj veliki nalog možemo tumačiti dvojako. Ja bi rekao da je to žrtvovano da ne nastane stampedo.

naravno, da je tako. i u o tom primjeru su činjenice znane: ostoja bi za dug od milijardu i sitniš dobio 59 posto dionica – nema tu mnogo poezije i proze, samo matematika:))

Ja to nisam ni rekao. Meni je i sad pozitiva tako da mi je sve preko 2000 ok. Na burzi gdje Đakovština igra značajnu ulogu sva čuda su moguća.

who dares, wins

kad bi to bila činjenica, nikad nijedna dionica ne bi izrasla za četiristo posto, e ja ti jamčim, da se je to desilo već puno puta, neke sam imao i sam:)

Naravno da je sve moguće, lako je cijenu namijestiti u ovakvo dealu.. Npr SN holding sporazumno smanji svoja potraživanja za 50%, pa je cijena stjecanja umijesto 1.2 milijarde-162 mil za 59% onda 600 mil – 162 mil tj. 440 mil za 59% što bi onda bilo npr 2400 umijsto 5800 po dionici… Nadam se da im nisam sad dao ideju 🙂 Dakle ako postoji želja da se tako nešto napravi uvijek se može iznaći naćin. No ne vidim baš razlog da bi se tako nešto radilo. Rasplet da SN holding objavi preuzimanje ukoliko su dosadašnje informacije o dogovoru točne rješava problem Opatije koja je po sadašnjem rješenju HANFE to obvezna. SN holding će svakako morati objaviti ponudu, a ako naprave nekakvu muljažu da bi cijena ponude bila manja ostaje rizik Opatiji da se dioničari tužbama naplate po višoj cijeni. Ovako bi se to izbjeglo. Ako svih 15 posto dioničara prihvate ponudu SN holdinga po cijeni od 5800 to je nekih 36 mil EUR.
S druge strane ako su istinite one priće o dogovoru sa Štrokom koji je za 70 mil EUR trebao preuzeti potraživanja od HFP i za to uzeti 59% LRH, i tada bi Štrok morao ići u preuzimanje. Ispada da je SN holding u ovakvom dealu dobio puno više, ali u dionicama! Svi možemo prićati koliko vrijedi LRH ali je pitanje koliko je danas netko spreman za nju platiti. 70 mil EUR za 59% ispadne nekih 2900kn po dionici. Iskreno sumnjam da je netko u ovoj situaciji spreman dati nešto puno više ako baš ne mora.

Ćudi me ovakav broj pesimista na forumu… nije mi jasno da je netko pesimista i ulaže u dionice 🙂

i btwy, samo da imam još novaca tako bi slatko opalio po tih 140 komada 🙂

POČELO je POČELO.

Korkyra

ako Ostoja ovo dobije jeftinije nego što mi mislimo, pa prema tome mu bude i manja obveza za preuzimanje, šta bi to značilo za nas male dioničare………mislim , imako li i dalje mogućnost tužiti Opatiju zbog njene obveze preuzimanja i da li ima zastare kod podnošenja tužbi ?
ima li koji pravnik među nama da odgovori na ovo……?

Priče da je danas kriza pa da nema novca za kupnju ovakovih rijetkih bisera su gluposti plasirane od domaćih džepara koji su navikli sve dobiti mukte. U doba jeftinog novca uvijek nađeš 10 Talijana i 50 Rusa, a o Arapima da ne pričam koji će za ovo izbrojati pare. Nije to neka socralistička depadansa ne nekom pustom škoju. Ja bi svoje uvijek rađe prodao Arapu za skuplje nego domaćem za manje. Para nema nacije. Ave Janus [lol]

who dares, wins

ako Ostoja ovo dobije jeftinije nego što mi mislimo, pa prema tome mu bude i manja obveza za preuzimanje, šta bi to značilo za nas male dioničare………mislim , imako li i dalje mogućnost tužiti Opatiju zbog njene obveze preuzimanja i da li ima zastare kod podnošenja tužbi ?

Obveza na preuzimanje Opatije i dr. po rješenju Hanfe ostaje.Dok se ne izvrši Opatija i dr. nemaju
nikakva upravljačka prava.
Zastara utuženja.Provjerit ću pravne izvore i pokušati saznati.
Pozdrav

naravno…

New Report

Close