LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

meni nije lako a kaj ćeš 2milje i prelazak u ht

Da

Mislim da će ova trakavica još duugo trajati, a da novce od Ostoje isto tako nećemo vidjeti. Pogotovo ne onu obveznu ponudu na 6000 kn. Ne zvuči dobro ali mislim da je realno.

Novce od Opatije i dr. već sada možete tražiti na Trgovačkom sudu u Rijeci.Dio dioničara je već
podnio tužbe.Ide Vam visoka zakonska zatezna kamata(mislim 14-15% godišnje).Imate rješenje Hanfe!!!
Što još treba???
Ako Ostoja "dobije" 59%dionica vjerovatno će formalno zajedno s gradom dati ponudu.
Ostoja ima novac,a lokalna samouprava kontrolni paket.I svi zadovoljni,a forma ispoštovana.
Ako ne,nikom ništa,namira od Opatije idr. ide dalje.
Za nas dioničare win-win situacija.
[/quote]
Kolega ja bi bio najsretniji da je tako jednostavno kako kažete. Kta ja od 01.01.2008 14% (ostali odnosi po ZOO, jer nije trgovački ugovor pa ide eskontna + 5 postotnih poena). Probajte tužiti i zaista me zanima kada ćete dobiti pravomoćnu i ovršnu presudu-moja pretpostavka je nakon dugo dugo! Zašto bio on s gradom zajedno davao ponudu (samo ste spomenuli rješenje hanfe on ju već mora dati-btw da li je to rješenje pravomoćno), odnosno zašto bi grad uopće pristao na tako nešto?
[/quote]

Da žalili su se na rješenje, pa im je žalba odbijena:

http://www.hanfa.hr/uploads/32-09-1.pdf
Prvo rješenje: http://www.hanfa.hr/uploads/26-09-7.pdf

Na ovo nema žalbe ali su pokrenuli spor na Upravnom sudu, a osnova žalbe je i bila da se odgodi obveza do presude Upravnog suda.

Nije mi jasno da netko investira npr u ovu dionicu a nije pročitao ova Rješenja. Rješenje obvezuje, i prema Zakonu je jasno šta sljedi. Opatija i dr. tj Nova Liburnija nemaju pravo glasa dok ne ispoštuju Rješenje a dioničari mogu tužbom (uz zatezne kamate) naplatiti dionice.

Kad se pročita Zakon i Rješenja, sve je prilićno jasno. No znamo što postupak utuženja nosi, i vjerovatnu dugotrajnost samog postupka. Utijeha su zatezne kamate koje teku od datuma obveze podnošenja ponude za preuzimanje.

Zna li netko (nisam sad tražio) eventualni rok zastare tj. do kada se najkasnije moraju podnjeti tužbe.

Mislim da će ova trakavica još duugo trajati, a da novce od Ostoje isto tako nećemo vidjeti. Pogotovo ne onu obveznu ponudu na 6000 kn. Ne zvuči dobro ali mislim da je realno.

Novce od Opatije i dr. već sada možete tražiti na Trgovačkom sudu u Rijeci.Dio dioničara je već
podnio tužbe.Ide Vam visoka zakonska zatezna kamata(mislim 14-15% godišnje).Imate rješenje Hanfe!!!
Što još treba???
Ako Ostoja "dobije" 59%dionica vjerovatno će formalno zajedno s gradom dati ponudu.
Ostoja ima novac,a lokalna samouprava kontrolni paket.I svi zadovoljni,a forma ispoštovana.
Ako ne,nikom ništa,namira od Opatije idr. ide dalje.
Za nas dioničare win-win situacija.
[/quote]
Kolega ja bi bio najsretniji da je tako jednostavno kako kažete. Kta ja od 01.01.2008 14% (ostali odnosi po ZOO, jer nije trgovački ugovor pa ide eskontna + 5 postotnih poena). Probajte tužiti i zaista me zanima kada ćete dobiti pravomoćnu i ovršnu presudu-moja pretpostavka je nakon dugo dugo! Zašto bio on s gradom zajedno davao ponudu (samo ste spomenuli rješenje hanfe on ju već mora dati-btw da li je to rješenje pravomoćno), odnosno zašto bi grad uopće pristao na tako nešto?
[/quote]
ZATO JER JE RJEŠENJE HANFE PRAVOMOĆNO(pročitati na http://www.hanfa.hr).
Protiv rješenja Hanfe NE MOŽE SE IZJAVITI ŽALBA!!! Upravni spor je izvanredni pravni lijek i ne utječe
na obvezu preuzimanja.Dok Gradovi ne daju ponudu za preuzimanje njihove dionice u upravljačkom smislu ne vrijede ništa!!!
Pročitajte odgovor HANFE na primjedbe grada vezano za pokretanje upravnog spora(www.hanfa.hr).
Pozdrav

Upravni spor je izvanredni pravni lijek i ne utječe
na obvezu preuzimanja.

Upravni spor pokreće se tužbom i nije izvanredni pravni lijek. Izvanredna pravna sredstva protiv upravnog akta (ne akta uprave) su redom kako slijedi:
1. obnova postupka
2. Mijenjanje i poništavanje rješenja u vezi s upravnim sporom-ovo bi vam moglo biti zanimljivo [wink]
3. zzz-zahtjev za zaštitu zakonitosti
4. poništavanje i ukidanje prema pravu nadzora
5. ukidanje i mijenjanje pravomoćnog rješenja uz pristanak ili zahtjev stranke
6. izvanredno ukidanje
7. proglašenje rješenja ništavom
Malo razmislite o svim gore navedenim izvanrednim pravnim sredstvima i upravnom sporu kojeg ste spomenuli, te kako sve može biti okončano. Nije sve kako se na prvi mah čini [wink]

Mean people suck and nice people swallow!

po meni, ovaj scenarij nije uopće loš za dioničare LRH, štoviše, puno je bolji od čekanja na ponudu grada i nove liburnije. problem je što neki ne znaju čitati zakone. točno je da postoji obveza grada i općina prema nama za iznos od 5990 kuna po dionici, no ako SNHO postane vlasnikom LRH, tada nastaje za njih obveza po cijeni po kojoj su stečene te dionice odnosno dio iznad 50%, što znači da bi u tom slučaju cijena u njihovoj ponudi morala biti 5001,00 kuna, što je nešto manje od 5990 kuna, ali i dalje premija u odnosu na sadašnju cijenu. Dakle, ovdje treba masovno akumulirati jer kad – tad, sve će na svoje doći. sve i da ostoja pokuša proturiti, a što mu neće proći, ponudu po 1500 kuna, opet sumnjam da će mu itko prihvatiti takvu ponudu, a dobro znamo da će on unaprijediti LRH tako da će vrijediti najmanje 1000 eura po dionici. naglašavam – najmanje 1000 eura. ipak možda dočekamo rasplet već ove godine. rekao sam da valja biti strpljiv.

...povijest se ponavlja...

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/turizam/bajs-o-lrh-nista-ne-mogu-komentirati,69129.html

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/turizam/bajs-o-lrh-nista-ne-mogu-komentirati,69129.html

a što bi bajs uopće komentirao. kao da je to u njegovoj nadležnosti. on je ministar turizma a nas zanima što kaže šuker, budući da polančeca nema u blizini.

po meni, ovaj scenarij nije uopće loš za dioničare LRH, štoviše, puno je bolji od čekanja na ponudu grada i nove liburnije. problem je što neki ne znaju čitati zakone. točno je da postoji obveza grada i općina prema nama za iznos od 5990 kuna po dionici, no ako SNHO postane vlasnikom LRH, tada nastaje za njih obveza po cijeni po kojoj su stečene te dionice odnosno dio iznad 50%, što znači da bi u tom slučaju cijena u njihovoj ponudi morala biti 5001,00 kuna, što je nešto manje od 5990 kuna, ali i dalje premija u odnosu na sadašnju cijenu. Dakle, ovdje treba masovno akumulirati jer kad – tad, sve će na svoje doći. sve i da ostoja pokuša proturiti, a što mu neće proći, ponudu po 1500 kuna, opet sumnjam da će mu itko prihvatiti takvu ponudu, a dobro znamo da će on unaprijediti LRH tako da će vrijediti najmanje 1000 eura po dionici. naglašavam – najmanje 1000 eura. ipak možda dočekamo rasplet već ove godine. rekao sam da valja biti strpljiv.

da kolega -stpljiv i čekati drugu polovicu 2010 — kada bi se trebali prestaviti i pojedinosti ovih slučajeva-dogovora-nedogovora -nagodbi itd da ne duljim…

na obvezu preuzimanja.

Upravni spor pokreće se tužbom i nije izvanredni pravni lijek. Izvanredna pravna sredstva protiv upravnog akta (ne akta uprave) su redom kako slijedi:
1. obnova postupka
2. Mijenjanje i poništavanje rješenja u vezi s upravnim sporom-ovo bi vam moglo biti zanimljivo [wink]
6. izvanredno ukidanje
Malo razmislite o svim gore navedenim izvanrednim pravnim sredstvima i upravnom sporu kojeg ste spomenuli, te kako sve može biti okončano. Nije sve kako se na prvi mah čini [wink]
[/quote]

UPRAVNI SUD JE PREMA ZAKONU TJELO KOJE ODLUČUJE O TUŽBAMA PROTIV KONAČNIH (naglašavam
KONAČNIH ) UPRAVNIH AKATA.
UPRAVNI SUD JE SUD PRVOG I KONAČNOG STUPNJA.
U PRAVILU TUŽBA NE ODGAĐA IZVRŠENJE PRAVNOG AKTA PROTIV KOJEG JE PODNIJETA!!!
Da li je to točno kolega?

na obvezu preuzimanja.

1. obnova postupka
6. izvanredno ukidanje
[/quote]

UPRAVNI SUD JE PREMA ZAKONU TJELO KOJE ODLUČUJE O TUŽBAMA PROTIV KONAČNIH (naglašavam
KONAČNIH ) UPRAVNIH AKATA.
UPRAVNI SUD JE SUD PRVOG I KONAČNOG STUPNJA.
U PRAVILU TUŽBA NE ODGAĐA IZVRŠENJE PRAVNOG AKTA PROTIV KOJEG JE PODNIJETA!!!
Da li je to točno kolega?
[/quote]

evo, ja ću ti odgovoriti: TOČNO. A to su svi mogli pročitati u zakonu, ali su lijeni. ne da im se tražiti po internetu zakone nego ovdje lupaju samo da nešto kažu. treba dobro proučiti materiju i da ste svi tu domaću zadaću napravili, znali biste da ovdje kupujete nešto po 1500-1600 kuna što vrijedi odmah istog dana 5000-6000 kuna. tako kažu zakoni, a ako se zakoni ne poštuju, postoji sud u RH i postoji Europski sud kao posljednja instanca. dakle, ovo je čista win-win situacija, naravno pod uvjetom da ne prodate. samo treba jednom biti muškarac i reći : ne prodajem ovo ispod 5500 kuna i to je to. ali vi ste sitne duše, zadovoljne s malim (i dvosmisleno također) pa stoga prodajete ispod ovih cijena. ajde još da netko daje za 3000-4000 kuna, ali prodavati po ovoj cijeni je za mene kao da lopatom grabiš dolare i bacaš kroz prozor ljudima na ulici. e pa kupci su ljudi na ulici u toj priči.

delboy car si killer prvi nedamo ispod 5000 pa nek vlada
objasni sirotinji koliko vrijedi 15h i 21ob ko je ovdje lud
nek se riješi pa makar cijena bila i milju €

pazi, ja uvijek isto pričam, bez obzira na ovu umjetnu nepostojeću krizu. čak i u jutarnjem danas kažu da je realna tržišna vrijednost LRH 3 puta veća od knjigovodstvene. Knjigovodstvena je 150000000 eura, odnosno malo ispod 3100 kuna PREMA SADAŠNJIM KNJIGAMA (dakle bez revalorizacije), što znači da bi tržišna cijena morala biti oko 9300 kuna po dionici prema sadašnjim izračunima. Dakle, ponuda ili ne, ja ovo ne prodajem, a kad prikupim nešto novaca kupit ću i to kao i uvijek – skidanjem sa ask-a jer ja nemam vremena za nekakve igrice s nalozima i slično. ja znam koliko ovo vrijedi i da će tržište jednog dana to procijeniti realno. hoće li to biti za 8 mjeseci, tjedan dana ili 3 godine, ne zanima me. čak si razmišljam da ovo ne prodam ni po 10000 kuna jer ako sada realno vrijedi 9000 kuna po dionici, koliko će vrijediti kad se ti hoteli dignu na pristojnu razinu od 5 zvijezdica? Dakle, collect and hold je ovdje i ništa drugo.

New Report

Close