ovako pitanje za forumaše koji prate ovu dionicu…
šta ako npr. Ostoja tj. SN dobije jedan dio (veći) nakon riješenja spora…npr. 65% LRH…i ako se on sa gradom Opatijom udruži sa ciljem da makne društvo sa burze…pogledajte koliko ima SN dionica..7.732 komada…kakav je promet na ovoj dionici recimo prosječno 50 komada dnevno…prodajom svojeh paketa SN bi mogao srušiti dionicu na 100 kuna…a nakon toga napraviti upravo ono što sada rade njegovi kompanjoni na Valamaru….otkupljuju ga po 20-40 kuna….a prethodno su je srušili najvjerojatnije….
ulagati i nadati se da će to jednog dana vrijediti "puno puno više" mi je u ovome slučaju riskantno….u hrvatskoj politici se svašta događa i na mnoge stvari se zažmiri na jedno oko….
ja se iskreno bojim da ne bi ovo završilo sa squeeze outom, po nekim zakonskim prosječnim cijenama od 300-400 kuna…samo želim upozoriti….
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=LRH-R-A
Bit dioničarstva i jest nadati se da će ti ulaganje vrijediti više jer kad ne bi bilo tako onda to sve nema smisla.
…pa stoga ni za valamar i ostale nema zime dokle god ih neki broker bude spreman uvrstiti, a sigurno će se naći barem onaj preko kojega mi trgujemo. Ti bi morao pročitati hitno nova pravila burze i Zakon o trg. društvima da ne pišeš ubuduće ovakve postove.
[/quote]
Prvo o "nadi" nam smisla jer je u biti to i Lutrija, sportska i sl… a to slažeš se je jao daleko od ovoga ovdje.
Što se tiče nerazumijevanja, tako si jednom poklopio i mene (ne kažem neargumentirano) ali prvotno nisi baš objasnio (kao niti sada) što je točno nemoguće. Ako imaš vrmena hvala unaprijed… [bye]
[/quote]
nisam objasnio…pa ako neki pojedinac (ili udruženi pojedinci) shvate da su im troškovi za listanje na burzi veliki….i ako imaju više od 90% poduzeća imaju pravo da dioničarima ponude "pravičnu" naknadu za otkup njihovih dionica…ili je čak postotak 75, a nakon pristupanja EU 90%…ne sjećam se točno slova zakona…znači to je omogućeno svakome društvu da izvrši delistiranje…tj. da više ne kotira na burzi….
jel sada jasnije? ja samo govorim da je to teoretska mogućnost….to HFP neće napraviti no ukoliko to vlasništvo dobije netko drugi (poput SN-a) to je moguće i to može biti realnost…tj. postoji rizik događaja…
Ovo ne može proći ni u teoriji pa se slažem s Delboyem da trebaš dobro proučiti materiju prije nego staviš ovakav post. Prvo, Opatija i sateliti već imaju obvezu javne ponude i to je rješenje pravomoćno. Drugo, Opatija više nema pravo glasa jer nije poštovala odluku HANFE. Treće, kada bi SNHO dobio spor i oni bi imali obvezu javne ponude prije nego se taj scenarij o kojemu pričaš odigra.
Četvrto, šanse da SNHO dobije dionice LRH na sudu ravne su nuli. Oni će se naplatiti na neki drugi način ali ne kroz Liburniju.
nisam objasnio…pa ako neki pojedinac (ili udruženi pojedinci) shvate da su im troškovi za listanje na burzi veliki….i ako imaju više od 90% poduzeća imaju pravo da dioničarima ponude "pravičnu" naknadu za otkup njihovih dionica…ili je čak postotak 75, a nakon pristupanja EU 90%…ne sjećam se točno slova zakona…znači to je omogućeno svakome društvu da izvrši delistiranje…tj. da više ne kotira na burzi….
jel sada jasnije? ja samo govorim da je to teoretska mogućnost….to HFP neće napraviti no ukoliko to vlasništvo dobije netko drugi (poput SN-a) to je moguće i to može biti realnost…tj. postoji rizik događaja…
ako pišeš da je to teoretska mogućnost, onda je takav scenarij moguć za bilo koju tvrtku u HR, tako da nema potrebe o tome polemizirati
Možemo mi pisati koliko hoćemo i dobro i loše, ali svi znamo zašto se ovako slabo trguje ovim jedinstvenim jadranskim biserom turizma: nema količina na prodaji nego samo sitniš!
da netko stavi 500 komada na prodaju da vidiš kako bi trgovina i cijena naglo poskočile.
ovako u tišini sakupljamo na bidu 1-10 komada, ovisno kolika je frka prodavaču.
Ja više ne trejdam s LRH radi 100 kn, sad kad kupim dionice idu u "škrinjicu" i burza ih dugo neće vidjeti, bar tamo negdje do privatizacije na proljeće…a onda će zarada po dionici biti ne 100 nego 2000-3000 kn. u svakom slučaju, hvala prodavačima koji bace svako tolko par komada nama na bidu [thumbsup]
Kupnja je danas jako mršava,mislim ukupna [undecid].Uvjek je bilo cca.1500-1600 a sad 150???Kaj sad opet……………?! [angry]
Kupnja je danas jako mršava,mislim ukupna [undecid].Uvjek je bilo cca.1500-1600 a sad 150???Kaj sad opet……………?! [angry]
Kolega pratite po dubini, netko je danas makao nalog od 1000 kom na cijeni od 1100.
LRH odustala od prodaje objekata u Lovranu.
to je odlična vijest koja navješćuje skoru privatizaciju jer svi znaju da firma vrijedi više na natječaju što ima više atraktivnih nekretnina. Kad dođe novi vlasnik s lovom bez problema će se preurediti svi objekti pa i lovranski bez da se išta mora prodavati [thumbsup]
Nije odustala LRH nego HFP. Očekuju uskoro predsudu nakon koje će lijepo sve prodati novom kupcu. Ostoja je ovdje pokušavo loviti u mutnom ali nije prošlo. Državi nakon dugo vremena[thumbsup]
Država će vjerojatno osmovati holding za hotele u vlasništvu HFP čiji će zadatak biti da korporativnim upravljanjem podigne vrijednost hotela. Izrijekom spomenuti Liburnija i Imperijal, a i ostali. Nešto kao Jurčić u Podravki. Bilo na dnevniku HTV-a, razgovor s jednim konzultantom.