LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pitajte kolko ce biti kvadrat luksuznih kvadrata vila apartmana i hotela na srđu kad se napravi projekt golf razvoj

dotle nemojte lupetati tu po burzi, bolje je da lupate u kockarnicama lrh drustva iz opatije

dečko, s opatijom a i istrom općenito ništa se u RH ne može mjeriti, pa niti nekakvi dubrovnik koji nije u stanju sa svojim prirodnim ljepotama zaraditi niti kao neko istarsko selo. bez uvrede, ali turizam dalmacije i dubrovnika mogao bi puno više, no upravo je obrnuto – oni su sve gori i gori. cijena kvardata na srđu uopće nije tema – tema je LRH i skora privatizacija. a što se kockarnica tiče, igramo se mi i tamo.

...povijest se ponavlja...

di ćeš veće kockarnice od ZSE??

[bye]

"Day after yesterday"

pitajte kolko ce biti kvadrat luksuznih kvadrata vila apartmana i hotela na srđu kad se napravi projekt golf razvoj

dotle nemojte lupetati tu po burzi, bolje je da lupate u kockarnicama lrh drustva iz opatije

dečko, s opatijom a i istrom općenito ništa se u RH ne može mjeriti, pa niti nekakvi dubrovnik koji nije u stanju sa svojim prirodnim ljepotama zaraditi niti kao neko istarsko selo. bez uvrede, ali turizam dalmacije i dubrovnika mogao bi puno više, no upravo je obrnuto – oni su sve gori i gori. cijena kvardata na srđu uopće nije tema – tema je LRH i skora privatizacija. a što se kockarnica tiče, igramo se mi i tamo.
[/quote]
Dellboy, stvarno si pretjerao! OK, i ja se slažem da Liburnije vrijedi 3 X više nego na burzi, ali ovo kompariranje s Dubrovnikom i omalovažavanje ti nije trebalo. Čovječe, Dubrovnik je jedini svjetski prepoznat brand koji Hrvastka ima, a Opatija je oronulo odmaralište austrijskih penzića, koja tek treba početi razvijati pravi turizam. 50% svih HR hotela s 5 zvjezdica su ti u Dubrovniku, to je jedini grad koji ima ozbiljan turizam i gdje se može u siječnju organizirati kongres i sl. Pa mi mali dioničari se moramo nadati da će se pojaviti netko tko će od Liburnijinih hotela napraviti nešto slično dubrovačkom Pallaceu, Excelsioru, Rixosu… Više vrijedi 1 gost u Excelsioru koji plati 300 E/noć i 200 eura večeru u Nautici, nego svi oni tvoji kamperi pod šatorima, što jedu paštetu i rajčicu i snimaju malu djecu po nudističkim plažama! Uozbilji se, ako misliš ozbiljno diskutirat na forumu.

doktore, nećemo sad raditi usporedbe jer dok u dubrovniku ljetuju dijana čuljak i severina, u istru dolaze pravi elitni gosti i vrlo bogati anonimci, a u opatiju posebice. nikakvi to nisu penzići. što se zime tiče, isto tako istra je jača od dubrovnika, a o ostalom ni nemoram pisati. ne brkaj kruške i jabuke. dubrovnik još puno mora raditi da dostigne opatiju, a još 20 godina da dostigne rovinj ili poreč. emocije ostavi po strani – ovdje gledamo cjelokupnu ponudu koju dubrovnik na žalost nema.

Kakve to veze ima što je Dubrovnik brand kad mu sezona traje 60 dana, manje nego Opatiji. On je brand ali je npr. daleko kao auto destinacija za talijane, austrijance, čehe ili mađare. Nudi malo jer je Dubrovnik mali grad, zidine obiđeš za jedan dan i šta onda? Možeš u seoski turizam u Trebinje ili Nevesinje. S druge strane Opatija je tu pred nosom svima, 2 sata do Venecije, Istra, Pula, Lovran, Umag, Rovinj, sati i pol do Zagreba, 10 min do Rijeke… Gost u Opatiji sve ovo može obići za vrijeme svog godišnjeg. Naš turizam je u banani jer ljudi razmišljaju kao i ti, gostima daj sunce i more i to je to. Malo morgen. Bio sam lani u Veroni i najmanje sam bio Veroni. Svaki dan sam išao na drugo mjesto, a u Veronu sam se vraćao na spavanje. Tu je prednost Opatije nad Dubrovnikom. Glede restorana, sorry ali nemaš pojma. Najbolje se jede u Istri te tu i Opatija i Dubrovnik daleko zaostaju. Bio sam u Nautici i ništa posebno osim što te oderu na pravi hrvatski način, cijena ne odgovara onome što si platio. Ima još puno toga ali ne da mi se. Da se razumijemo Dubrovnik je brand ali ja bi radije bio vlasnik hotela 4* u Opatiji nego u Dubrovniku.

@ delboy

Sine, koliki je prosjecan REVPAR u Opatiji a koliki u Dubrovniku.

Koja je struktura hotela po kvaliteti u Dubrovniku a koja u Opatiji??

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

što je revpar, pojma nemam. nikakve analize nisam radio osim jedne: tko na kraju godine prebrojava više novaca. to je definitivno i jedino istra. naravno da opatija može daleko bolje i bude bolje čim se LRH privatizira. tada ćeš vidjeti tko bolje radi, no načelno gledano već 40 godina istra zarađuje bolje od dubrovnika i dalmacije i to su nepobitne činjenice. a kako i neće kad se dolje ništa ne nudi osim sunca i mora. zato dubrovnik i ima pad od 30% u odnosu na lani , a opatija samo 7%.

ali kad bolje razmislim, ovdje već godinama djeluje dalmatinski lobi koji stalno govori da je dalmacija prekrasna i da se istra ne može mjeriti s dalmacijom jer istra ne valja, tamo pada kiša stalno, tamo je more prljavo i istra je skupa. činjenice su da istra ima najviše plavih zastava i najčišće more, kiše na zapadnoj obali istre ima manje nego u srednjoj i sjevernoj dalmaciji, a u restoranima deluxe kvalitete fino se najedeš i to sve pristojno platiš, čak ne i preskupo. no, priklonit ću se stoci sitnog zuba i reći: da da, naravno da je dalmacija bolja , ljepša a dubrovnik je biser mediterana. sve ću to reći s ciljem da čobanija i stoka sitnog zuba ne počne dolaziti u istru…dakle, u pravu ste: idite tamo gdje je bolje a to je jedna i jedina dalmacija i dubrovnik.

E,na ovo ti i ja ,dragi delboy mogu samo reci :ŽIVIO!! Potpuno si u pravu!Mnogi od ovih ovdje nikada nisu Istru niti vidjeli a svasta pisu o njoj.

ali kad bolje razmislim, ovdje već godinama djeluje dalmatinski lobi koji stalno govori da je dalmacija prekrasna i da se istra ne može mjeriti s dalmacijom jer istra ne valja, tamo pada kiša stalno, tamo je more prljavo i istra je skupa. činjenice su da istra ima najviše plavih zastava i najčišće more, kiše na zapadnoj obali istre ima manje nego u srednjoj i sjevernoj dalmaciji, a u restoranima deluxe kvalitete fino se najedeš i to sve pristojno platiš, čak ne i preskupo. no, priklonit ću se stoci sitnog zuba i reći: da da, naravno da je dalmacija bolja , ljepša a dubrovnik je biser mediterana. sve ću to reći s ciljem da čobanija i stoka sitnog zuba ne počne dolaziti u istru…dakle, u pravu ste: idite tamo gdje je bolje a to je jedna i jedina dalmacija i dubrovnik.

Bravo majstore nek još posjete i Livno i neka zaobiđu Zagreb !!!

ali kad bolje razmislim, ovdje već godinama djeluje dalmatinski lobi koji stalno govori da je dalmacija prekrasna i da se istra ne može mjeriti s dalmacijom jer istra ne valja, tamo pada kiša stalno, tamo je more prljavo i istra je skupa. činjenice su da istra ima najviše plavih zastava i najčišće more, kiše na zapadnoj obali istre ima manje nego u srednjoj i sjevernoj dalmaciji, a u restoranima deluxe kvalitete fino se najedeš i to sve pristojno platiš, čak ne i preskupo.

ovi koji prigovaraju na klimu očito nikad nisu bili u Istri, nikada čitali o istarskoj klimi, i definitivno nemaju pojma o čemu govore – naime, jasno je i dokazano i očigledno i iz iskustva (i mog osobnog), da je istarska klima ne obazirući se na to što kažu da je jedna od najboljih na svijetu, definitivno bolja od dalmatinske, jer kombinacija nešto hladnijeg zraka nego je u južnijim dijelovima Hrvatske, sa istovremeno nešto toplijim morem (mnogi pogrešno misle da je obratno!) te stalnim laganim i nadasve ugodnim povjetarcem uz more (maestral) čini mediteransku klimu uz obalu Istre (pogotovo zapadne Istre) iznimno ugodnom i ugodnijom nego u drugim dijelovima RH, i isto tako vrlo povoljnom i povoljnijom za turizam svih vrsta uključujući "ljetni kupališni" (ali i sve ostale, recimo zdravstveni… još od 18. stoljeća se "istarski zrak smatra ljekovitim za dišni sustav", što nije samo mit…).

Klima je vrlo jak adut istarskog turizma. A to je tek jedan od mnogih aduta.

Eno-gastro ponuda je drugi jaki adut istarskog turizma, bez premca u RH. I ne misli se tu samo na skupe specijalitete, tartufe, vrhunska istarska vina… nego kao što mnogi turisti primjećuju i ja se osobno uvijek oduševljavam: u Istri je moguće jesti "normalne stvari" po iznimno povoljnim cijenama (ja na odmoru i u Rovinju kao i u drugim mjestima uglavnom prođem jeftinije nego u restoranima u Zagrebu, a uvijek imam osjećaj da se radi uz tu nižu cijenu a o višoj kvaliteti – što me uvijek iznova oduševi).

A to su tek dva najobičnija aduta, bezbroj je drugih. I ne samo "materijalnih" (u kojima nitko ne može nadjačati Istru, kolika se tamo ulaganja vrše i planiraju… to nitko ne može nadjačati!), nego i onih "nematerijalnih", tipa ljubaznost, uslužnost… kulturnost!!, koja je Istrijanima jednostavno urođena, da ne govorimo još i o nekim elementarnim preduvjetima koji su nužni a u Dalmaciji npr. nedostaju kao što je npr. "sigurnost" što se tiče jednog dijela turista koji se u Istri osjećaju kao da su Švicarskoj ili sl. a ne u Hrvatskoj/Balkanu (recimo istočni susjedi, i drugi koji se u Dalmaciji/Balkanu ne mogu osjećati sigurno).

E ljudi jeste pretjerali. Moj tata je bolji tata od vašeg! Neka nama i Dubrovnika i Istre i neka sezona traje čitavu godinu svuda u Hrvatskoj! I neka nam lrh netko preuzme za 10.000 kn po dionici pa da ja dam otkaz i prebacim se negdje u hotel!

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

New Report

Close