#buksa
Dali je ovo "amatersko" rušenje cijene ili je "profesionalno" nije ni bitno, bitno je da smo mi kao sudionoci burze na to reagirali kako već jesmo. Skačemo na sve, kao da više vjerujemo drugima nego sebi. Vjerojatno smo takav narod.
Evo, u Zagrebu svi čekaju na red kao ludi na sladoled kod Vinceka, što je red veći i duže se čeka…, ma sigurno je to najbolje, pa ljudi sigurno znaju. A našlo bi se i boljih, ali nije tako veliki red.
To za Vincek si dobro rekao, u krugu od 300m ima bar 5 slastičarni sa boljim sladoledom.
Ali isto je i sa dionicama. Postoje odlične firme pa ljudi svejedno masovno kupuju one lošije… [lol]
A što se tiče rušenja cijene, da je bio normalan bid onda se ne bi moglo samo tako srušiti cijenu.
Zašto se nitko nije postavio bliže na bid?
To za Vincek si dobro rekao, u krugu od 300m ima bar 5 slastičarni sa boljim sladoledom.
Ali isto je i sa dionicama. Postoje odlične firme pa ljudi svejedno masovno kupuju one lošije… [lol]
A što se tiče rušenja cijene, da je bio normalan bid onda se ne bi moglo samo tako srušiti cijenu.
Zašto se nitko nije postavio bliže na bid?
Nema se, recesija.
evo ja sam se svima ukratko potrudio odgovoriti na pm što mi je danas odvjetnik rekao ,volio bi da mi javite svoja saznanja ako ih imate da nam svima ovaj forum bude od koristi
vratimo se novim ulaganjima. stižu novci:
Dva hotela opatijske Liburnije ipak u rukama Darka Ostoje
Novac od prodaje ova dva mala hotela uložiti će se u obnovu preostalih 15 hotela koji su još u njihovom vlasništvu. Prije svega tu se misli na hotel Kvarner koji bi trebao postati luksuzni hotel s pet zvjezdica te hotele Zagreb, Belvedere i Residenz
Darko Ostoja
Čini se kako će Darko Ostoja i njegov SN Holding na kraju ipak doći do jednog dijela opatijskih Liburnija rivijera hotela. Naime, 10. srpnja održat će se skupština dioničara Liburnija hotela koji bi trebali odobriti prodaju dva hotela SN holdingu. Riječ je o hotelima Danica i Jadran, a SN Holding će za njih platiti, kako navodi business.hr, 3,44 milijuna eura.
Jadran i Danica su lovranski hoteli koji se već godinama nalaze u derutnom stanju, a novi ih vlasnici, prema nekim informacijama, planiraju pretvoriti u male hotele visoke kvalitete. U Liburniji su potvrdili namjeru o prodaji hotela, a kažu da će novac od prodaje ova dva mala hotela uložiti u obnovu preostalih 15 hotela koji su još u njihovom vlasništvu. Prije svega tu se misli na hotel Kvarner koji bi trebao postati luksuzni hotel s pet zvjezdica te hotele Zagreb, Belvedere i Residenz. Dva posljednja nalaze se u samom centru Opatije, a imaju samo dvije zvjezdice.
Podsjetimo povijest Liburnija hotela i SN Holdinga duga je i burna. Još 2005. mediji su otkrili da je tadašnja vlada Ive Sanadera odobrila nagodbu Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) s Dom holdingom i SN holdingom, kojom se njezinim vlasnicima Darku Ostoji i grofu Georgu Eltzu Vukovarskom, ustupa većinski udjel – 83 posto Liburnija rivijera hotela.
Dvojcu koji je moć i bogatstvo stekao na blago rečeno upitan način tijekom promašena procesa kuponske privatizacije, tu vrhunsku pogodbu s Vladom omogućila je pobjeda u sporu koju su 2001. pokrenuli protiv države, točnije Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i zbog koje im je Fond bio dužan isplatiti 570 milijuna kuna. Umjesto isplate duga, država je njihovim tvrtkama Dom i SN holdingu prepustila vlasništvo nad Liburnijom.
Nakon lobiranja i žestokog pritiska javnosti, Vlada je povukla odluku, a Opatija je uskoro postala jedini grad u Hrvatskoj koji u vlasništvu ima 25 posto plus jednu dionicu neke turističke tvrtke. U međuvremenu je SN holding podnio nekoliko tužbi protiv države, na više sudova, s tezom da su dionice Liburnije nezakonito vraćene u portfelj Hrvatskog fonda za privatizaciju. U pravničkim krugovima govorilo se da će Darko Ostoja zasigurno dobiti pravnu bitku protiv države, samo je pitanje političke odluke kojom bi se sudove pustilo da proces dovrše.
Zbog čega je Darko Ostoja ipak odlučio investirati u ova dva hotela, iako je uvjeren da će sudskim putem zagospodariti čitavom kompanijom, nismo uspjeli doznati, budući da je odbio dati bilo kakav komentar na ovu temu.
gledam stranice HFP u vezi LRH i ostao sam šokiran…pogledajte ovo:
VILLAS: • Villa Frappart (in Lovran); • Villa Magnolia (in Lovran); • Villa Elsa (in Lovran); • Villa Danica ( in Lovran); • Villa Atlanta (in Lovran); • Villa Zagreb (in Lovran); • Villa Fani (in Lovran); • Villa Medvejica (in Medveja); • Villa Ambassador (in Opatija) • Villa Amalia (in Opatija); • Villa Slatina (in Opatija); • Villa Ermitage (in Opatija); • Villa Kremesek (in Opatija); • Villa Slatina (in Opatija).
HOTELS:•Hotel Excelsior (in Lovran);• Hotel Miramar (in Lovran); • Hotel Park (in Lovran); • Hotel Bristol (in Lovran); • Hotel Belvedere (in Lovran); • Hotel Splendid (in Lovran); • Hotel’s Annex Splendid (in Lovran); • Hotel Marina (in Moscenicka Draga); • Hotel Mediterranean (in Moscenicka Draga); • Hotel Belvedere (in Opatija); • Hotel’s Annex Belvedere (in Opatija); • Hotel Palme (in Opatija); • Hotel Kvarner (in Opatija) • Hotel Imperial (in Opatija) • Hotel Zagreb (in Opatija); • Hotel Palace (in Opatija) • Hotel Bellevue (in Opatija); • Hotel Dubrovnik (in Opatija); • Hotel Residence (in Opatija); • Hotel Astoria (in Opatija); • Hotel Kristal (in Opatija); • Hotel Admiral (in Opatija) • Hotel Istria Marina (in Opatija); • Hotel Icici (in Opatija); • Hotel’s Annex Miran (in Opatija).
dvije vile su u međuvremenu prodane…tamo stoji podatak, naravno ako je to uopće ažurirano, da posjeduju još 28 hotela i 13 vila (-2) sa ukupno preko 2.700 soba i aprtmana…nisam mogao vjerovati da imaju još toliko nekretnina izvan uporabe, stvarno me iznenadilo…sad definitivno više ne sumnjam u njezinu stvarnu vrijednost…neka me netko ispravi, ako je u međuvremenu još od nekih navedenih hotela prodan [thumbsup]
Kad malo razmislim zašto je Ostoja dao tolike novce za te dvije vile padne mi na pamet da samo prebacuje novac sebi iz jednog džepa u drugi (ako mu daju LIBURNIJU)
zbog izrazito velikog interesa vas forumaša pada mi na pamet misao o zajedničkoj tužbi koja onda ima smisla (ako se okupi dovoljan broj dionica) poznajem izvrsnog odvjetnika pa molim sve zainteresirane da me kontaktiraju na pm, pa da vidim koliko bi nas bilo da se dogovorimo za okupljanje !? pozdrav [thumbsup]
sve u svemu, zadnjih par dana na djelu su brutalni pokušaji "većih" igrača da sruše cijenu LRH. nije im baš uspjelo dočepati se neke veće količine pa su stavili nalog zvan "strašilo". ne posustajte. što mislite? zašto to čine? zašto koriste situaciju da se dočepaju liburnije za jeftine pare. ne dajte im. toplo se nadam da će netko razuman očistiti taj nalog i da onda taj nalogodavac na ask-u okusi juhu koju je sam skuhao i da ostane bez dionica. što nije prekjučer prodavao? čista namještaljka. nedajte im da vas opelješe.