U ljeto 2005. godine, nakon što je Vlada izravnom pogodbom prepustila 85 posto dionica turističkog carstva Liburnija Riviera Hotela fondovima kojima su na čelu sjedili Darko Ostoja i Georg Eltz Vukovarski na ime dugova iz takozvane kuponske privatizacije, objavio sam vijest kako su njih dvojica, odnosno tvrtke kojima su upravljali veliki donatori HDZ-ove izborne kampanje ujesen dvije tisuće i treće.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=f22fa97d-b6c0-436e-a472-d47f63929d34&open=sec
danas mi je na kućnu adresu stiglo iz SDA riješenje HANFE kojim se utvrđuje da je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje LRH-a .
je li još netko od kolega dobio isto…?
Interesantno … Možeš li reći koji je datum i klasa pod kojom se vodi sve (na tvojem rješenju)…
BTW, tko je to poslao?
Pitam zato jer znam da su SKDD jako ažurni a HANFA koliko znadem to ne šalje jer nema knjigu dioničara a i nije ovlaštena za takve djelatnosti…
Stoga ako nije bad ako mogu detalji…jer ja to nisam dobio…
hvala
ABANKA kupila još 15 kom prije tri dana
od objave HANFE – 117 kom
slovenci vjeruju u pravnu državu u hrvata [thumbsup]
dajte kolega marin nebum se vrijeđali
to je prvi dokaz da se nekaj kuha zašto već kad idu na sud nebi išli većom količinom
da imaju za odvijetnika bravo slovenci i slavonija je uz vas
neznam normalno je da neko iz prvih 10 pokrene a mi obični smrtnici na se pridružimo čisto se nadam da je to abanka zbog transparetnosti čitavog slučaja
"OBERST"
Ja razmišljm ozbiljno, ali neznam pravu facu kojoj bi se obratio.Inače mišljenja sam da to treba
istjerati do kraja.
Koliko vas ozbiljno razmišlja o tužbi? I do kad mislite čekat?
ja polako skupljam informacije i osluškujem…nemam iskustva sa tužbama ali čim se neki veći igrač uključi krećem i ja…zakon je na našoj strani
nisu slovenci naivni nego jako pametni. oni su pioniri dionicarstva u regiji i uvijek su korak ispred ostalih. tko radi isto sto i oni dobro prolazi. kupuju robu po 2000 kuna koja vrijedi 5990 kuna . i nije neka pamet potrebna za to. naravno da vjeruju u hrvatsku pravnu drzavu jer ako ne vjeruju, sto bi uopce tu ulagali. ja vjerujem sudovima. znam da to sve ide sporije jer su pretrpani, ali na kraju zakon se mora postovati. a tu su i vise instance na europskom sudu. dakle, sigurno je da cemo pare dobiti. a u meduvremenu, moguce su i druge ponude sukladno odredbama zakona o preuzimanju. procitajte cijeli zakon. tu se sada mogu ukljuciti i strok i ostoja i onaj treci iz kanade, ali i neki nepoznati likovi. grad nema prava glasa pa tu moze biti privatizacija rijesena vrlo brzo bez gradskih laprdanja i gnjavaze sto je uobicajeno. dakle, cuvjate svoje dionice. zaboravite na njih. a za tuzbu ima vremena, kamate teku vec sada.