Mislim da je sada svima jasno da Opatija platiti neće kroz javnu ponudu jer nema odakle.
Mene sad zanima jedna druga varijanta o kojoj sam čuo da se raspravlja među pravnicima – što ako Opatija vrati državi dionice i time sve svede na početno stanje, tj. ponište sporazum države i Opatije, a nakon toga država izmijeni Zakon (izuzmu jedinice lokalne samouprave iz obveze javne ponude) pa nakon toga ponovo zaključe sporazum i ponovo prenesu dionice na Opatiju, ovaj puta 100% čisto i bez ikakve obveze javne ponude?
Pa ja isto planiram dići tužbu, ovih dana ću se konzultirati sa svojim prijateljem odvjetnikom pa vam javim što on kaže kavi su izgledi nas malih dioničara.
Pa ja isto planiram dići tužbu, ovih dana ću se konzultirati sa svojim prijateljem odvjetnikom pa vam javim što on kaže kavi su izgledi nas malih dioničara.
Mogu ti ja odmah sad reči kakav ćeš odgovor dobiti od prijatelja odvjetnika."samo malo da vidim….aha…interesantno…..ovo dobivamo 100%….ništa ,ovako ćemo,donesi sutra 5000kn kao avans za uslugu zastupanja pa ću ja ovih dana malo proučiti materiju…nemoj me držati za rijeć…znaš malo je gužva ,svako svakog danas tuži…bla…bla…bla.A što bi drugo rekao?? Da ne očekuješ slučajno da kaže "gle ovo nema smisla,to će trajati i trajati a ishod je neizvjestan…nemoj tužiti pa makar ja ništa ne radio"Aha,malo morgen [tongue]
Mislim da je sada svima jasno da Opatija platiti neće kroz javnu ponudu jer nema odakle.
Mene sad zanima jedna druga varijanta o kojoj sam čuo da se raspravlja među pravnicima – što ako Opatija vrati državi dionice i time sve svede na početno stanje, tj. ponište sporazum države i Opatije, a nakon toga država izmijeni Zakon (izuzmu jedinice lokalne samouprave iz obveze javne ponude) pa nakon toga ponovo zaključe sporazum i ponovo prenesu dionice na Opatiju, ovaj puta 100% čisto i bez ikakve obveze javne ponude?
Time bi se otvorio 100% čist put za ostale gradove i gradonačelnike i tamošnje poduzetnike da traže i oni 25%+1 ili možda čak i više. Pitanje je da li netko želi više imovine u državnom portfelju ili u rukama lokalnih samouprava.
Nek nazovu gospodina Maricha, on je nudio jedno 200 milijuna eura pa nek preko njega riješe. Opatija će bit čista, država će dobit novce koji joj sada itetkako trebaju. Ali tu je sada pitanje određenih interesnih krugova koji bi sigurno htjeli zaradit preko LRH. A ako ga država ovako proda onda nema zarade za njih. A drugo pitanje je SNHO i njegove tužbe koje su još aktualne. [lol]
tako je , dobro obaviješteni pravni krugovi kažu da će Opatija ići upravo u tom smjeru, a to za male dioničare znači [bye]
djeco jel vi čitate što vam ja pišem. oni niti ne moraju dati ponudu. mi onda možemo pokrenuti tužbu protiv njih radi sklapanja ugovora o kupoprodaji dionica. to je početak. ono što dujmić govori o prekidu naših tužbi samo govori o tome kakvog su needuciranog gradonačelnika izabrali opatijci budući da ne postoji zakonski način prekida naših postupaka. jedino što može je tražiti odgodu primjene hanfinog rješenja od upravnog suda zbog opasnosti, a on takvu opasnost ne može dokazati. oni nemaju para za sve nas, ali imaju nekretnine na koje ćemo im sjesti ovrhom , ako nas ne plate. sve u svemu, ja ću i dalje dokupljivati koliko budem mogao, a onda pokrećem tužbu. najbolje je da svak tuži zasebno – nikakve masovke nisu ovdje poželjne jer će se uplesti mediji a to ja ne želim. javilo mi se već par ljudi iz fondova koji će tužiti. jedino što se čeka je stav vlade RH. dakle, u svakom slučaju, upravni spor trajat će 4 godine, ali naši sporovi na trg. sudu trajat će puno puno kraće jer to je čista situacija. a kamate od 15% nisu za odbaciti, zar ne? ove priče da se govori o vraćanju dionica državi pa opet da ih država prenese na opatiju su smiješne – uozbiljite se. to je nemoguće. a malo sam čitao sudsku praksu i došao do zaključka da opatija nema šanse da se izvuče. naime, sve i ako te općine nisu u obvezi dati ponudu, onda je firma Nova liburnija d.o.o to dužna napraviti budući da oni nisu izvorno stekli dionice. a kad znamo da nova liburnija d.o.o. ima 25% dionica LRH, onda znamo da ćemo se lako namiriti iz tih dionica. winwin situacija kažem vam ja, ali rado ću ćuti i druga mišljenja kontra mojeg, ali pod uvjetom da su pravno potkovana. neću ove novinarske priče i slično…a sad ono najbitnije: u vrijeme obveze davanja ponude, smije se javiti svatko i dati svoju ponudu (sjetite se actavisa, barra i plive). možda se sada javi netko treći….primjerice adris grupa, kovačević ili ostoja, a moguće i štrok). to bi tek bila priča i pol…zato budimo strpljivi.
tako je , dobro obaviješteni pravni krugovi kažu da će Opatija ići upravo u tom smjeru, a to za male dioničare znači [bye]
[/quote]
nešto mi se puno trudiš oko ove dionice. da imaš imalo znanja o pravu, znao bi da je to nemoguće.
PA DOBRO MOMCI ZAUSTAVIT MALO TE KONJE !
PUSTITE , DA POLITIKA UČINI SVOJE PA TEK ONDA CRTAJTE VAŠE BEDASTOČE (TUŽBE ITD.)
PA DOBRO MOMCI ZAUSTAVIT MALO TE KONJE !
PUSTITE , DA POLITIKA UČINI SVOJE PA TEK ONDA CRTAJTE VAŠE BEDASTOČE (TUŽBE ITD.)
samo djelomično si u pravu. ja pokrećem tužbu za tjedan-dva. pa nije politika iznad zakona. barem ne u državi koja je iduća članica EU i član europskog suda. zakon je da se poštuje, ma što vi o tomu mislili.
Čitam ove postove već par dana i ne vjerujem svojim očima oko čega se vi sporite.Ma kakvo pravo,tužbe i slične zajebancije?LRH ima svoju vrijednost i to priličnu,međutim u čitavoj ovoj priči previše je nepoznanica i izvjestan je dug period do zarade,a u međuvremenu se može sa puno drugih dionica fino trgovat i nešto zaradit i ne razmišljat o nekakvim tužbama i sudu.Ovo je tržište kapitala i interesira me da dionicu kupim,prodan i zaradin i TOČKA!A ovde je situacija da će te kupit dionice,pa se gonit po sudu,napravit kuću(ili barem kat)advokatu i u nekoj budućnosti nešto eventualno zaradit.Ovu dionicu ne posjedujem,a po svoj prilici i neću,jednostavno prevelika zahebancija za moj ukus.Nemojte ovo doživit kao da vam solim pamet,već samo iznosim svoje viđenje ove sage o LRH.
Čitam ove postove već par dana i ne vjerujem svojim očima oko čega se vi sporite.Ma kakvo pravo,tužbe i slične zajebancije?LRH ima svoju vrijednost i to priličnu,međutim u čitavoj ovoj priči previše je nepoznanica i izvjestan je dug period do zarade,a u međuvremenu se može sa puno drugih dionica fino trgovat i nešto zaradit i ne razmišljat o nekakvim tužbama i sudu.Ovo je tržište kapitala i interesira me da dionicu kupim,prodan i zaradin i TOČKA!A ovde je situacija da će te kupit dionice,pa se gonit po sudu,napravit kuću(ili barem kat)advokatu i u nekoj budućnosti nešto eventualno zaradit.Ovu dionicu ne posjedujem,a po svoj prilici i neću,jednostavno prevelika zahebancija za moj ukus.Nemojte ovo doživit kao da vam solim pamet,već samo iznosim svoje viđenje ove sage o LRH.
ma sve štima, ali zašto se ne potruditi i ostvariti na sadašnju cijenu prinos od 300%. meni nije bitno hoće li to biti sutra ili za 2 godine, ali 300% dobiti za 2-3 godine, uvećano za 15% godišnje zatezne kamate bogami je primamljivo. odvjetnik (pošteni, a takvih znam nekoliko) neće zaraditi puno. inače, odvjetnička tarifa objavljena ti je u narodnim novinama pa pogledaj koliko bi to koštalo, a onda otvori Zakon o parničnom postupku gdje ti piše da troškove snosi onaj koji je izgubio – dakle grad opatija i općine. u pravu si kad kažeš da to sve traje, ali bitno je gledati koliko ćeš zaraditi. ja se slažem da LRH trenutno vrijedi koliko joj je i cijena, ali dok je ostatak dionica u neizvjesnosti, ovdje ipak imaš koliko-toliko siguran prinos na uloženo budući da je zakon jasan, a provedba još jasnija. dugo će trajati upravni spor, ali to se nas ne tiče. za nas je bitno pokrenuti tužbu i uvaliti svoje dionice po 6000 kuna za komad. naravno, uz kamate. tebi je burza izvor zarade, a meni je izvor zarade sve gdje mogu zaraditi. ne odbijam ništa, ako je legalno. dakle, netko gradi kuće, drugi stanove, treći prodaje aute, a ja tražim prilike, na burzi ili izvan burze. ovo je prilika da kupiš na burzi i prodaš izvan burze. nema tu puno komplikacija, samo se tako čini.