LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

podaci iz SKDD

Oznaka V.P. LRH-R-A
ISIN oznaka HRLRH0RA0007
CFI oznaka ESVUFR
Datum uključenja u dep. 15.03.2001
U prijeboju i namiri Da
Uključen u PiN 15.03.2001
Isključen iz PiN —
Naziv izdavatelja LIBURNIA RIVIERA HOTELI D.D.
Naziv V.P. LIBURNIA RIVIERA HOTELI D.D./REDOVNA NA IME LRH-R-A
Izdana količina 302.641
Nominalna vrijednost 3.200,00
Valuta nominalne vr. HRK

Kako god računali, znači da Opatija mora imati spremnih 800 do 1200 milijuna kuna da bi uopće mogla podnijeti javnu ponudu. Ona to nema niti će ikad imati niti je to u skladu s njenom ulogom kao jedinicom lokalne samouprave, štoviše protivno je Zakonu o lokalnoj i podučnoj (regionalnoj) samoupravi

moji postovi su odraz osobnog mišljenjaa bez sugestija i odgovornosti te nisu financijski savjeti niti nagovor za kupoprodaju

ne poznajete ni zakon ni matematiku. gradovi su u obvezi osigurati 40.000.000 eura jer HFP ne može sudjelovati u prodaji dionica. a što se nominale tiče – o čemu vi pobogu pričate? pa vi manje znate od ovih tzv novinara iz jutarnjeg. pojma nemaju. čitajte zakone. prvo zakon o trgovačkim društvima, potom zakon o preuzimanju JDD-a a na kraju ovršni zakon pa ćete shvatiti da ste u prilici zaraditi finu paru, što god da se dogodi. inače, cijena ne može biti ispod 6028 kuna. a to što jutarnji govori vidimo na kakve je grane spala ta novina.

...povijest se ponavlja...

Delboy,a sto je sa kamatama kod LLRB?

pa vi ih tražite, ali vidić sve može maknuti sa svog imena i prebaciti na obitelj, a gradovi i općine nemaju kome prepisati svoje parcele. neka opatija nema para, ali ima zemljišta na koja ćemo im sjesti ako ponude ne bude. barem ja. samo gledajte u ponedjeljak kretena delboya kako skida s ask-a. a to da će pasti na 1200 je smiješno – prije da će na 3200, a i to je samo pola cijene iz ponude. nema žurbe. sada prvo slijedi skupljanje od nevjernih toma. tako i kod lole ribara nisu vjerovali i do zadnjeg si dana mogao kupovati dionice za par kuna ispod ponude. ovdje je još smješnije jer vi vjerujete jutarnjem

Da, pravi zakon, koji važi u ovom slučaju (vidi rješenje HANFE) je ovaj:
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/309150.html

I zbog toga najmanja cijena nije s moje strane spomenutih 6259 nego 5915 (novi zakon o formiranju cijene govori nešto drugo). I ovo nije loše… [thumbsup]

malo sam detaljnije računao: trebat će im 705.142.000 kuna što je oko 94.000.000 eura. ali oni će te novce ionako samo posuditi jer će dionice prodati za skuplje. dakle i te općine će zaraditi solidne novce.

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 177.264 58,57 Osnovni račun
2. NOVA LIBURNIJA D.O.O. 75.661 25,00 Osnovni račun
3. SN HOLDING D.D. 7.848 2,59 Osnovni račun – 60kom
4. HPB D.D. 1.964 0,65 Skrb. račun
5. CROATIA OSIGURANJE D.D. 1.530 0,51 Zast. račun
6. PBZ D.D. 1.385 0,46 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 1.333 0,44 Skrb. račun
8. ABANKA D.D. 1.269 0,42 Osnovni račun
9. VABA D.D. BANKA 1.246 0,41 Skrb. račun
10. KD BANKA D.D. 1.073 0,35 Osnovni račun
Ukupno: 89,40

Opet prodao.Čudno,zar ne vidi priliku koju vide delboy end compani.Delboy stani malo na loptu,zar nebi SNHO lupio po asku barem do 4000 da je stvar čista.Misliš da Ostoja ne prati situaciju?

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 177.264 58,57 Osnovni račun
2. NOVA LIBURNIJA D.O.O. 75.661 25,00 Osnovni račun
3. SN HOLDING D.D. 7.848 2,59 Osnovni račun – 60kom
4. HPB D.D. 1.964 0,65 Skrb. račun
5. CROATIA OSIGURANJE D.D. 1.530 0,51 Zast. račun
6. PBZ D.D. 1.385 0,46 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 1.333 0,44 Skrb. račun
8. ABANKA D.D. 1.269 0,42 Osnovni račun
9. VABA D.D. BANKA 1.246 0,41 Skrb. račun
10. KD BANKA D.D. 1.073 0,35 Osnovni račun
Ukupno: 89,40

Opet prodao.Čudno,zar ne vidi priliku koju vide delboy end compani.Delboy stani malo na loptu,zar nebi SNHO lupio po asku barem do 4000 da je stvar čista.Misliš da Ostoja ne prati situaciju?

pa nije ni on znao što će se dogoditi. a ako je i znao, zna da je burza prepuna ovakvih poput tebe koji su u strahu za svoje ulaganje i koji će prodati čim cijena skoči. onda ja tebe pitam: zašto je pobogu taj isti ostoja kupovao LRH po 5600, 6200 i 6400 kuna? pa on skuplja zbog drugih razloga, a sada prodaje da bi proširio paniku jer zna da vi pratite njegove poteze kao da je on neki bog. ja ga poštujem, ali i on može pogriješiti. osim toga, on se igra tuđim novcima, a ja svojim. i jedino u što vjerujem su zakoni. a zakon je jasan, ustav još jasniji i tu neće biti problema. a što se čišćenja tiče: čemu čistiti kad će do ponude biti prilike za dokup ispod 4000 kuna. a pred kraj, vidjet ćeš da će se očistiti do 5900 a ne do 4000. tako uvijek bude jer puno njih niti ne zna za ponudu niti znaju što to uopće znači. što misliš tko je kupovao po 2000-2500 neki dan? mali? ne , veliki i mali pametni koji će imati za svakih 2000 kuna po 6000 kuna po komadu, ako ne i više (ne da mi se računati). sve u svemu – nakon ovoga, cijena je bagatela a ti i dalje čekaj pa ćeš platiti skuplje. po meni, nisi trebao prodati nego kupiti makar je skočilo toliko.

ne poznajete ni zakon ni matematiku. gradovi su u obvezi osigurati 40.000.000 eura jer HFP ne može sudjelovati u prodaji dionica. a što se nominale tiče – o čemu vi pobogu pričate? pa vi manje znate od ovih tzv novinara iz jutarnjeg. pojma nemaju. čitajte zakone. prvo zakon o trgovačkim društvima, potom zakon o preuzimanju JDD-a a na kraju ovršni zakon pa ćete shvatiti da ste u prilici zaraditi finu paru, što god da se dogodi. inače, cijena ne može biti ispod 6028 kuna. a to što jutarnji govori vidimo na kakve je grane spala ta novina.

Delboy, kako se ne kužim u ove stvari, što ako Grad opatija ne podnese zahtjev za odobrenje ponude i ne objavi ponudu za pruzimanje?

onda obavještavaš HANFA-u, koja im nalaže da u određenom roku daju ponudu. ako ni onda ne postupe, onda hanfa donosi rješenje koje mijenja ponudu tj. oni određuju cijenu ponude i nakon toga možeš putem trgovačkog suda u rijeci tražiti ovrhu na predmetu i sredstvu prema vlastitom odabiru (dakle, biraš hoćeš li im sjesti na račune, pokretnine ili nekretnine tvog odabira) – sve naravno uz kamate od dana kad je obveza nastupila. zato ja očekujem da će oni postupiti po rješenju i sve namiriti po zakonu budući da ovrhu ne bi preživjeli jer bi ostali bez ogromne vrijedne imovine poput zemljišta, zgrada i sličnog. bit će ponude, ako imaju pameti.

pozdrav svima, koliko vidim poslije petka nam se pridruzilo dosta novih kolega koji su zainteresirani za razvoj situacije sa LRH. samo sam vam htio reci da sam u LRH vjerovao i prije godinu dana kada sam prvi puta usao u dionicu po cijeni od oko 3600 kn. kupovao sam ju sa lovom od ine po 1600, svaki mjesec od place par kom. po 1000-1300 kn. prosjek mi je na mojih XX kom oko 1700 kn. bez obzira na cijenu ja sam godinu dana po malo nadokupljivao jer sam uvjeren bio (i ostao) da ce se sve to bogato naplatiti jednog dana.

e, pa taj dan je, pomalo neocekivano, dosao u petak…kada je dosla odluka HANFE i objasnjenje svima je jasno bilo da je odluka debelo politicki motivirana (sto je nazalost kod nas "normalno"). pravnik, kao vecina nas malih dionicara NISAM ali sam uvjeren da je NOVA LIBURNIJA (grad opatija) stavljena u neugodnu situaciju i da MORAJU ponuditi tromjesecni prosjek od prije cca. 2 godine.

e sada, da smo mi uredjena, civilizirana i pravna drzava stvari bi bili prilicno jasne i mogli bi polagano otvarati sampanjac…ali posto je nasa drzava takva kakva je bojim se da cemo se nacekati i dalje u labirintu pravnih zavrzlama (zavrzlama zapravo nema ali je sustav neucinkovit). sto dalje?

ne prodajem, vec razmisljam rasprodati dio portfelja i nadokupiti, vjerujem da ce trgovina sljedecih dana biti dosta zanimljiva i neizvjesna sa hrpom nadmudrivanja i zastrasivanja.
kao rodjeno za spekulante i daytradere jer me ne bi cudilo da vidimo i pozitivnih i negativnih blokada…u ponedjeljak ocekujem daljnji nastavak rasta…(o postocima ne bih 😉 )

cestitke kolegama koji su u plusu, sami odvagnite situaciju i procijenite rizike za sebe… kupujte, prodajte…zaradite nesto

sretno [thumbsup]

"Day after yesterday"

Strašno, pričaš o pravu, navlačiš ljude, pojma nemaš …

Strašno, pričaš o pravu, navlačiš ljude, pojma nemaš …

pa kaj ti nick ne govori dovoljno?? [lol]

NHF delboy [wink]

"Day after yesterday"

New Report

Close