ljudi prodaju po dvije dionice da mogu žene izvesti na zasluženu večeru deboy brate banana
oni ih prodaju i to meni, mojoj ženi i mojoj firmi…neka neka. zvoni mi u ušima kostolanyjevo temeljno pravilo: kad je nešto sigurno, kladite se na velike brojeve (čitaj: uloži sve što imaš na raspolaganju). jedino mogu žaliti što nisam više uzimao ispod 2000 kuna, no ne valja biti pohlepan. ipak će to biti 300% zarade bez kamata. daj bože da ovi malo odugovlače….odmah slijedi prisilno založno pravo na jednu od brojnih parcela grada opatije…pa nije ovo kamensko i industrogradnja da se nemaš iz čega namiriti. ovo je grad opatija, grad lovran, općina matulji, a na kraju krajeva oni su suvlasnici LRH pa ćemo se namiriti iz vrijednosti prodanih hotela, ako bude potrebe. zakon je za sve jednak. idućeg tjedna dižem kredite i dalje skupljam, vidim bit će još po jeftinim cijenama. a one od jučer i prijašnjih mjeseci bile su poklon (to se sada vidi). oni koji su ušli po 900 kn po komadu dobit će cca 6000 kn po dionici a to je 600% bez rizika. eh, što bi nam moglo poremetiti planove: jedino da meteor pogodi opatiju, ali i tada ću izgmizati iz rupe poput žohara i tražiti svoje novce.
daj golubov petak je pusti da feštamo brate
Pa naravno,pa i ja feštam,takvu zaradu dugo nisam imao.Razlika je samo u tome što sam se ja rješio LRH po 2200 a vi ste još unutra i nadate se večoj zaradi.Za sada nisam ništa izgubio (ove zadnje dvije su tak-tak).Nemam ništa protiv ove dionice i možete računati na mene kao kupca ako i kad se vrati na 1200kn.
[rolleyes]
A do tad sve najbolje [thumbsup]
Liburnia Riviera Hoteli d.d.
Villa Hermitage, M.Tita 198
Ured Uprave
Broj:01/06/09-14
Opatija, 05.lipnja 2009.
ZAGREBAČKA BURZA d.d.
Ivana Lučića 2a
Zagreb
HANFA
Miramarska 24 b
Zagreb
Predmet: Liburnia Riviera Hoteli d.d., obavijest, dostavlja se.-
Sukladno Pravilima Burze, obavještavamo vas, da je dana 30. svibnja 2009.g. održana 24. sjednica Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hoteli d.d., Opatija, na kojoj je donesena odluka o prihvaćanju Godišnjeg financijskog izvješća Društva za 2008.g., koje će se slijedom istog dostaviti na usvajanje Glavnoj skupštini.
Na nastavku 24. sjednice Nadzornog odbora održanog dana 05. lipnja 2009.g., koja je prethodno bila prekinuta, donesena je odluka o prodaji hotela Jadran i Danica oba u Lovranu, ponuditelju SN Holding d.d., Zagreb, čije su ponude na provedenom javnom natječaju bile najpovoljnije (najviše).
S poštovanjem,
Predsjednik Uprave:
Mr.sc. Kristjan Staničić, v.r.
grad mora otkupiti oko 16% * 6300
Od kuda ti ova računica?
Grad bi morao dati ponudu za sve dionice, osim onih koje sam ima, tj. za preostalih 226.980 dionica. Uzmemo li cifru koju ovdje spominjete od oko 5500 kn, znači da grad mora imati osigurano oko 1,2 milijarde kuna! Naravno da grad Opatija taj novac nema i da ga nikad neće imati, a niti će mu bilo koja banka dati kredit na taj iznos (pogotovo u ovoj krizi), niti bi minstarstvo financija dozvolilo takvo enormno zaduženje. Ovo može završiti na razne načine, ali uvjeren sam da ni jedan u konačnici neće donijeti valjanu javnu ponudu grada Opatije prema svim dioničarima jer je Opatija jednostavno ne može ispuniti.
Grad bi morao dati ponudu za sve dionice, osim onih koje sam ima, tj. za preostalih 226.980 dionica. Uzmemo li cifru koju ovdje spominjete od oko 5500 kn, znači da grad mora imati osigurano oko 1,2 milijarde kuna! Naravno da grad Opatija taj novac nema i da ga nikad neće imati, a niti će mu bilo koja banka dati kredit na taj iznos (pogotovo u ovoj krizi), niti bi minstarstvo financija dozvolilo takvo enormno zaduženje. Ovo može završiti na razne načine, ali uvjeren sam da ni jedan u konačnici neće donijeti valjanu javnu ponudu grada Opatije prema svim dioničarima jer je Opatija jednostavno ne može ispuniti.
Možeš li malo pojasnit , odakle to da moraju dati ponudu za sve preostale dionice ? Ponuda mora biti prema svima ali ne za sve dionice , nije ovo istiskivanje malih dioničara iliti squeeze out.
@compa
a kako ti misliš da ponuda mora biti prema svima, a ne za sve dionice? ajde ti to nama objasni????
oni MORAJU imati osigurana sredstva za SVE PREOSTALE dionice, bez obzira koliko se ljudi na kraju javilo na javnu ponudu ( a da ide po 5500 svi bi im uvaljali dionice po toj cijeni, država prva [lol] )