3. SN HOLDING D.D. 3.676 1,21 Osnovni račun + 4 [rolleyes]
Vidim da nitko nije pokušao objasniti zašto SNHO jedini kupuje dionicu Liburnije u milijunskim iznosima, a ne ulaže novac u npr. HT ili ATPL? Na Atlanskoj je npr. već mogao uzeti 7% predujma dividende uz vjerovatno još toliko srednom ljeta. Ako dionica još poraste kud ćeš bolje. Odgovor je vrlo jednostavan. Zato što SNHO zna nešto što drugi ne znaju. Nedavna odgoda ročišta na riječkom sudu gdje su oba odvjetnika potvrdila da se vode pregovori sugerira da je dogovor Vlada-SNHO na vidiku te se čeka povoljan trenutak da se i objavi. Taj dogovor bi značio da će SNHO ponovo dobiti dionice LRH po minimalno nominalnoj vrijednosti što bi odgovaralo i Vladi i SNHO-u, ali i gradu Opatiji. Ovakav dogovor implicira obvezu SNHO-a za javnom ponudom malim dioničarima. U tom grmu leži zec. Zašto bi kupovao npr. Atlansku radi prinosa od 15-20%, kad mu je svaka kupljena dionica LRH zicer od 200% i to u narednih 5 mjeseci. Svaka dionica koju SNHO u ovom razdoblju kupi, je jedna dionica manje u javnoj ponudi. Obzirom da je već kupio 3650 kom ili skoro 10% ukupnog broja dionica koje drže mali dioničari, nije lako izračunati koliko si je novaca uštedio. Pozdrav.
Da je to tako vjerojatno bi lupio po asku do recimo 2000kn i onda skupljao na toj razini.Puno više malih bi bilo spremno prodati na cijeni od 2000kn.nego na 1030.Ovako riskira da netko drugi nanjuši igru pa umjesto njega pobere vrhnje [undecid]
Da je to tako vjerojatno bi lupio po asku do recimo 2000kn i onda skupljao na toj razini.Puno više malih bi bilo spremno prodati na cijeni od 2000kn.nego na 1030.Ovako riskira da netko drugi nanjuši igru pa umjesto njega pobere vrhnje [undecid]
Potpuno krivo, kad bi u ovoj situaciji udario po asku svi bi skužili da se nešto sprema i ne bi dobio ni desetinu ovoga što je do sad skupio. Trenutno na ZSE pa i na LRH igraju oni "majmuni" koje je kolega Sakai opisao na temi ATPL. Ako ovo nije ovako kako sam ja opisao, onda molim te daj ti jedno drugo logično objašnjenje zašto SNHO kupuje dionce LRH, a ne nešto drugo. Samo nemoj u stilu nemam pojma, kupuje iz zajebancije, što ima veze… Nije Ostoja našao novce na putu pa da ih baca u vjetar. Od svih dionica baš je odlučio milijune ulupati u LRH, halo??? [cool]
@cadilak
Psssssttttt….ako sazna da smo ga mi skužili promjenit će taktiku pa će sve prodati.A mi opet nećemo znati što sprema.Pravimo se kao da smo glupi i niš ne kužimo [lol] [lol] Za svakih hiljadu što Ostoja kupi mi kupimo jednu i tako ga pratimo [rolleyes]
Mislim, da može bit cadilac u pravu. I ja sam (sebe?) nekoliko postova nazad pitao: zašto kupovati baš LRH dionicu, kad svi znamo, da kuni prjeti devalvacija, da može kupovati bilo gdje i bilo šta (od futuresa do obveznica u Makedoniji ili u SAD) i da je iskusan investitor. Potpišem cadilacov post.
Potpuno krivo, kad bi u ovoj situaciji udario po asku svi bi skužili da se nešto sprema i ne bi dobio ni desetinu ovoga što je do sad skupio. Trenutno na ZSE pa i na LRH igraju oni "majmuni" koje je kolega Sakai opisao na temi ATPL. Ako ovo nije ovako kako sam ja opisao, onda molim te daj ti jedno drugo logično objašnjenje zašto SNHO kupuje dionce LRH, a ne nešto drugo. Samo nemoj u stilu nemam pojma, kupuje iz zajebancije, što ima veze… Nije Ostoja našao novce na putu pa da ih baca u vjetar. Od svih dionica baš je odlučio milijune ulupati u LRH, halo??? [cool]
[/quote]
Pitanje je jednostavno, ali odgovora može biti mnogo. No, jedno je sigurno – ako itko zna sve o LRH, kako o vrijednosti firme tako i o kombinacijama koje se oko nje igraju – onda je to Darko Ostoja! Prodao je dionice po 6 – 7.ooo kn, sad ih kupuje natrag po 1.100 da bi onima koji su uvom trenutku skeptični ponovno prodao po 6-7.ooo. Jednom sam se opekao – drugi put neću! Sad pratim Ostoju pa ako on izgubi lovu na ovoj dionici (u što čisto sumnjam) onda ću imati na koga prebaciti krivicu, umjesto na sebe…
Najlakše je potcijenjivati novac, vjerojatno bez kune u džepu. Ali kad Ostoja 10 po 10 skupi još 5 milijuna, bit će to 10 milijuna. kad budu preuzimali firmu platit će barem po booku – što će biti 35 milijuna, a po nekadašnjoj cijeni – po kojoj si ti vjerojatno kupio 70 milijunčića! Je li ti se i dalje čini malo?!
jakih 5 miliona kuna daj kadilak nemoj pa skoro je gazda više utuko od njega siromah
koliko se sjećam večina vas se nakrcala kada je cijena bila iznad 6000 kuna.
imam jedno pitanje, jer mi stvarno nije jasno, a smatram se inteligentnim čovjekom:
Što vi očekujete od ove dionice????
fakat vas molim da mi odgovorite!