Količina kvalitetne hrane i piča koju je konzumirao u proteklim godinama Ostoju ne kvalificira kao dobrog hoteljera, već dobrog gosta. Znam iz prve ruke. Svaka čast. Ali lik je muljator. Pogledajte hotel na Hvaru koji je u vlasništvu SNHO, najgori je na cijelom Jadranu, a ima najbolju lokaciju. Hotel je na mjestu gdje se cijeli otok autima dolazi kupati, a on je tamošnji restoran iznajmio početniku. Očito nema planova i vizije, osim da to skupo utopi. Tako bi bilo i s LRH, Opatiji to nije u interesu. Njima trebaju jaka imena iz svijeta hoteljerstva i neki koraci su tu već postignuti. Što mislite s kojim će parama Opatija financirati najavljene projekte. Oni imaju kupca za svoje dionice i jasno su rekli da ih žele prodati, ali samo velikim imenima. Ostaje formalnost, Opatiji se žuri s pravom, jer ova agonija ne pogoduju nikome osim Ostoji. Država bi s privatizacijom zaradila dvostruko; na dionicama i kasnije povećanjem prometa i kvalitete Opatije kao turističke destinacije. Vremena za trgovanje u mutnom su polako iza nas. Gradonačelnik Opatije to dobro radi, polako ulazimo u Europu, a ovakvi poput OStoje trebali bi se zadovoljiti s onim što imaju, nije to malo. U ovom trenutku LRH vrijedi debelo preko milijardu kuna, posluje s dobiti i što je najvažnije tvrtka nije zadužena. Jedna loša sezona za LRH ne znači ništa; podijelit će par otkaza i stvar je riješena.
Što ako sud u januaru rješi spor-završi slučaj?Koliko trgovinskih dana je još ostalo??Sami praznici [shocked]Nekima će biti grdo pri srcu gledati kako drugi zarađuju a sad se lipare…neka…neka [tongue]
Totalne gluposti, gdje ti dobivaš svoje info? Iz novina? He he! Pa ne misliš da je nešto tu točno valjda! He he!
1. Hotel i zemljište o kojem pričaš je u mjestu Vrboska na sjevernoj strani otoka Hvara a ti si pogledaj pravnu situaciju pa razmisli da li bi investirao… Ne bi, ja se nadam!
2. Opatiji se nigdje ne žuri jer samo sada imaju te dionice (što sam već objasnio) i žele to produžiti što je više moguće (politički razlozi koje sam isto već pojasnio)…
3. SNHO-u jedinom tu paše okončanje spora (trebalo bi i gradu Opatiji ali to nažalost nije tako)…
4. pogledaj si malo hotele u Dubrovniku pa ćeš vidjeti što je SNHO sa partnerima napravio…
Evo to je bilo zadnje od mene… Pozdrav realnim ljudima koji imaju nekog iskustva u businessu!
SNHO ako dobije dionice ili će sam upravljati s LRH ili će prodati. U svakom slučaju win win situacija, a najgore je ostane li u državnim rukama. Vidi samo naše banke, HT kako posluju u rukama privatnika, i vidi HEP, poštu, škverove u rukama države koji su na rubu bankrota. Dođe li krajem siječnja odluka Trgovačkog suda u Rijeci da LRH pripada SNHO onda ću te čuti , ali sumnjam da ćeš onda ovdje pisat jer si vjerovatno nečiji plaćenik koji koristi slabiju likvidnost LRH.
dajte gospodo svako ima pravo na svoje mišljnje mislim da na forumu nebi terebalo biti vrijeđanja
meni osobno je najteže kad na lrh forumu nema nikoga po tri dana
zato budimo kolegijalni jer zajedno smo jači
Totalne gluposti, gdje ti dobivaš svoje info? Iz novina? He he! Pa ne misliš da je nešto tu točno valjda! He he!
1. Hotel i zemljište o kojem pričaš je u mjestu Vrboska na sjevernoj strani otoka Hvara a ti si pogledaj pravnu situaciju pa razmisli da li bi investirao… Ne bi, ja se nadam!
2. Opatiji se nigdje ne žuri jer samo sada imaju te dionice (što sam već objasnio) i žele to produžiti što je više moguće (politički razlozi koje sam isto već pojasnio)…
3. SNHO-u jedinom tu paše okončanje spora (trebalo bi i gradu Opatiji ali to nažalost nije tako)…
4. pogledaj si malo hotele u Dubrovniku pa ćeš vidjeti što je SNHO sa partnerima napravio…
Evo to je bilo zadnje od mene… Pozdrav realnim ljudima koji imaju nekog iskustva u businessu!
Da ti nisi Ostoja? Vidimo se u Vrboskoj, valjda ćete ovo godine asfaltirati parkiralište ili bar nasuti šljunak. Toliko možete uložiti, a bilo bi lijepo i da popravite krov na hotelu – prokišnjava. Mogao bi okrenuti i koju rundu na šanku za napaćene turiste koji tamo dolaze (neću napisati otkuda da ne ispadnem nepristojan). Očito oni ne ostavljaju ni lipe, pa bar da je dobra atmosfera.
Naravno da je SNHO stalo do okončanja spora, pa on ga je i pokrenuo. A kolike su mu šanse znaju svi koji imaju nekog iskustva sa domaćim pravosuđem. On je taj spor izgubio i prije nego što ga je pokrenuo. Samo je pokazao koliko mu je stalo do LRH.
I što je po tebi business realnost, dobivanje hotela na poklon. Svakako je lijepo dobiti hotel ili neku tvrtku, ali prošle su 90-te. Barem se nadam.
Franz je za Vrbovsku u pravu. Ne vrijedi investicija. Održavaj dok može. Sjeverna strana otoka Hvara nije ni približno ekskluziva kako si neki možda misle. Kad bolje razmislim tamo nema ništa de-luxe kategorije.
Da me se krivo ne shvati, taj dio otoka je prekrasan prirodom i odmor je čisti užitak.
Ovih 88 kom su ko babaroga već zadnjih tjedan-dva, zar nema nekog jačeg igrača da to riješi?
@S400
to ostoja tjera vodu na svoj mlin
I što je po tebi business realnost, dobivanje hotela na poklon. Svakako je lijepo dobiti hotel ili neku tvrtku, ali prošle su 90-te. Barem se nadam.
Jesi ti možda prespavao zadnje izbore ? 🙂
Može se ovdje postaviti puno različitih teza, međutim pravog odgovora još nema.
Pitanje vlasništva se ne može sada tako lako izmanipulirati jer postoji i pritisak EU da se zatvore privatizacijski sporovi, a svijet u koji želimo ući privatno vlasništvo gleda kao svetinju. Nema sad ti dam, sad ti nedam. To su (da se usudim reći) komunističke fore. Samo u našoj politici ima još dosta repova…
Ajde da ja postavim jednu tezu, bez obzira što mislim da će mi mnogi skočiti za vrat. Koliko je branitelja prodavalo svoje famozne 104-ke do sada ? Nije li to bila prvotna namijena holdinga ? Pošto država nije ispoštovala svoj dug i stvorila je jednu trakavicu od procesa koja je cijeli sentiment oko holdinga učinila lošim, većina tih paketa je prodana mislim… Koliko je tu svaki branitelj tu oštećen ? (recimo da im je prosjek prodaje bio po cca. 200kn)
E sad će netko reći oni su mrvice prema tome koliko Ostoja ima… Ja recimo nisam od onih koji su zavidni što netko ima više, puno mi je bitnije što ja imam nego što drugi imaju…
Eh kad smo kod toga, SNHO je dosta svojih dionica i kupovao nazad, te smanjio temeljni kapital. Time se omogućilo Ostoji da još okrupni svoj udio u odnosu na druge aktere. A onda još kamata na sve to…
Ne stojim iza Ostoje, ali nije on sam sebi dodijelio te dionice. Ima tu cijela priča iza toga…
A to što se takve stvari dešavaju i dalje, to je za jednu dužu priču, možda neku knjigu jednog dana…
I ne možeš ocijeniti poslovnu uspješnost tvrtke ili čovjeka jer nisu sredili hotel na Hvoru na plaži gdje se ti kupaš 🙂 Moraš si naći neku dobru vezu da tebi poklone koji hotel pa da ga onda središ po svom guštu kako misliš da možeš 🙂
Skriveni na kupnji po 7 komada. [tongue] Pa što se krije kad ovo niš ne vredi [rolleyes]
Djeco naivna i neposlušna,samo vi prodajte jeftino.Kad ja vidim na kupnji skriveni nema šanse da prodam po bidu al eto ima i takvih bisera [tongue] ali ima dobra duša koja sve to sprema na sigurno i to skoro kao jedini kupac.
Evo malo brojite
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 177.264 58,57 Osnovni račun
2. NOVA LIBURNIJA D.O.O. 75.661 25,00 Osnovni račun
3. KD BPD D.O.O. 2.365 0,78 Osnovni račun
4. SN HOLDING D.D. 2.238 0,74 Osnovni račun
5. HPB D.D. 1.893 0,63 Skrb. račun
6. PBZ D.D. 1.584 0,52 Osnovni račun
7. CROATIA OSIGURANJE D.D. 1.530 0,51 Zast. račun
8. PBZ D.D. 1.376 0,45 Skrb. račun
9. ABANKA D.D. 1.332 0,44 Osnovni račun
10. VABA D.D. BANKA 1.246 0,41 Skrb. račun