A što češ, nebi baš najzgodnije zvučalo da jedan gradonačelnik kaže-žao mi je dragi radnici (glasači) nema za vas dionica
Ja to sigurno ne bih napravio na njegovom mjestu, mislim da bi to bilo, kako se ono kaže "političko samoubojstvo"
A tako je to kad vlada da bi dobila izbore popušta svima pa će na kraju i platiti SN Holdingu i još dati radnicima i Opatiji dionice. I onda se čudimo kad nam mirovine budu 1000 kn za 20god.
kapetan na belu ladju..Šoići.. [lol]
pa..ako sam dobro shvatio, onda se zapravo ovime više manje izbija Štroka kao opcija da on uđe u ovaj hotel kao većinski vlasnik, što mu ondaj ugovor ili predugovor-deal nayovimo to kako hocete daje, na 59% LRH?
To zapravo znači da se može pozdraviti od prijenosa potraživanja njemu, tj. da neće morati platiti SN tj. Ostoji jer nije ništa ni postigao….
U pravilu da. Osim ako Štrok pristane na 30% LRH, pa onda bude još kupovao na burzi.[undecid] A država će mu onda brat bratu morat isplatit oko 150 000 000 eura.
A oni traže do 29%. Možda im se za mir u kući da 15%, a Štrok dobije 45%. Moguće je sve i svašta. [yawn]
Pa nakon što je Vlada već dala 25% + 1 dionicu Gradu Opatiji, zaposlenicima ipak ne bi smjelo pripasti više od 7% (svježi primjer INA i HT).
Očito je , da je Opatijskoj vlasti jasno do kakvog dragulja mogu doći ( da li će doći to je već pitanje ? ). Možda im je i Štrok dao ideju , dovesti renomirane hotelijere a nema ozbiljnog u svijetu kojem nije jasno šta je Opatija . Uz Dubrovnik broj jedan na Jadranu. Već neko vrijeme se zna da su razne hotelske kuće zainteresirane za neku kombinaciju oko LRH ( ili oko LRH hotela ). Navodno su to i Hilton i Kempinski i neki drugi. Kada bude jasno tko kontrolira LRH ( vlada , Ostoja ili Štrok ) onda će početi pregovori. Ako sada nije vrijeme za skupljati LRh ( po 2200 – 2300 kn ) onda neznam kada će biti vrijeme.
Poznato je da je Štrok preuzeo 80% Liburnie od Ostoje za 160 mil. EUR.
No očito je da je Ostoja morao, na svoja potraživanja od Vlade, a za koja se još uvijek vodi za njega neizvjesni sudski postupak, odobriti Štroku i izvjesni diskont.
Iako možemo samo nagađati o visini tog diskonta, pretpostavimo da on nije manji od 10%, a niti veći od 20%.
To bi značilo da je njihova usuglašena procjena kako cijela Liburnia vrijedi 220 – 240 mil. EUR, što bi davalo vrijednost od 5.300 – 5.750 kn/dionici.
Treba toga biti svjestan stalno, pa čak i dok se gleda kako se trenutna cijena "topi" pritisnuta raznoraznim okolnostima na ZSE i u svijetu.
Po meni, za LRH-R-A na ovim razinama cijene preporuka je "hold" ili "buy" !
Očito je , da je Opatijskoj vlasti jasno do kakvog dragulja mogu doći ( da li će doći to je već pitanje ? ). Možda im je i Štrok dao ideju , dovesti renomirane hotelijere a nema ozbiljnog u svijetu kojem nije jasno šta je Opatija . Uz Dubrovnik broj jedan na Jadranu. Već neko vrijeme se zna da su razne hotelske kuće zainteresirane za neku kombinaciju oko LRH ( ili oko LRH hotela ). Navodno su to i Hilton i Kempinski i neki drugi. Kada bude jasno tko kontrolira LRH ( vlada , Ostoja ili Štrok ) onda će početi pregovori. Ako sada nije vrijeme za skupljati LRh ( po 2200 – 2300 kn ) onda neznam kada će biti vrijeme.
SLAŽEM SE
[thumbsup]
i nadam se… [pray]
"Poznato je da je Štrok preuzeo 80% Liburnie od Ostoje za 160 mil. EUR.
No očito je da je Ostoja morao, na svoja potraživanja od Vlade, a za koja se još uvijek vodi za njega neizvjesni sudski postupak, odobriti Štroku i izvjesni diskont."
Nije Štrok preuzeo ništa od Ostoje već od SN Holdinga, a to su dva različita pravna subjekta…Ostoja se prečesto spominje po forumima.
Pa nakon što je Vlada već dala 25% + 1 dionicu Gradu Opatiji, zaposlenicima ipak ne bi smjelo pripasti više od 7% (svježi primjer INA i HT).
Zanimljivo razmišljanje..bilo bi dobro znati i broj radnika koji bi imali pravo na dionice