UPSSSSSSSS
3.892,00 5 15:19:43
3.891,98 10 15:19:43
3.891,00 2 15:19:43
3.890,98 3 15:19:43
3.867,61 6 15:19:43
3.850,00 2 15:19:43
3.850,00 12 15:19:00
3.850,00 1 15:19:00
3.849,99 4 15:19:00
3.849,97 3 15:19:00
3.849,00 2 15:19:00
3.849,00 4 15:19:00
Čistilište. [tongue]
ja mislim da je ovaj slucaj sa LRH najbolje oslikava povjerenje malih dionicara u hrvatsko firme i hrvatsko trziste kapitala.
apsolutno izvjesna privatizacija turisticke firme koja je daleko najatraktivnija na jadranskoj obali (neka se ne ljute svi dionicari HOMS-a, HRBC-a i ne znam cega sve ne ali to je tako). opatija je jedna i jedina i uvjek ce biti uz dubrovnik vrh hrvatskog turizma.
jedina nepoznanica je vremenski rok. ali ocito je i to svedeno na 6 mjeseci prije ili kasnije.
i uz sve to ekipa se gura sa svoja 2/3 komadica na asku i pokusava kapitalizirati svoju dobit od 500 kuna. ali neka, "come to papa". [wink]
Prodaje uvijek ima na svim dionicama na svim razinama. Pa tko ju je prodavao kad je bila na 2xxx [shocked]
Prodaje uvijek ima na svim dionicama na svim razinama. Pa tko ju je prodavao kad je bila na 2xxx [shocked]
ne znam, ali znam ‘ko je kupovao [smiley]
Pa imao je dobar savjet, sugerirao je prodaju oko 5k ako se dobro sjecam. Da ste tada prodali i kupili na 2.500 – 3100, vec bi bili u dobrom plusu. Samo nekuzim kako je to vama pomoglo.
Pa puno njih ga je poslušalo jer da nije nebi se cijena srokala na 2500. Samo što se mnogi nisu vratili u dionicu nego su išli u neke druge gdje još dodatno popušili.
Ja sam počeo kupovati na 6000 i kada je počela padati nisam prodavao nego konstantno nadokljupivao sve do 2350. I danas mi je prosjek oko 4000. Nadam se da sam sutra na nuli [smiley] što je za ovu godinu i za sve dionice odličan rezultat.
Ali, kako će to pomoći onima koji su kupovali po 6000, a prodavali po 3000 i manje. Mnogi od njih teško će se oporaviti, a neki nikada.
ne mogu vjerovati da prodajete, a ovaj iz hotela dubrovnik kaže da nudi 4970kn po dionici….jel vi znate računati? i to za cijeli paket. dakle, duplo više ako izuzmemo državu i opatiju….kalkulator u ruke i 200.000.000 eura podijelite sa brojem slobodnih dionica….
ako marić daje 200 milji eura za LTH, uzmimo da daje za slobodne dionice. to je onda preko 9400 kn po dionici, a ako je mislio na sve, to je 4970 kn po dionici…naravno tu će biti i štrokova ponuda. očekujem fino ljeto sa LRH-om….bit će fino ovog ljeta kupati se u bazenu iznad opatije i gledati u hotele u vlasništvu LRH oko kojih uskoro počinje prava bitka…
Pa imao je dobar savjet, sugerirao je prodaju oko 5k ako se dobro sjecam. Da ste tada prodali i kupili na 2.500 – 3100, vec bi bili u dobrom plusu. Samo nekuzim kako je to vama pomoglo.
Pa puno njih ga je poslušalo jer da nije nebi se cijena srokala na 2500. Samo što se mnogi nisu vratili u dionicu nego su išli u neke druge gdje još dodatno popušili.
Ja sam počeo kupovati na 6000 i kada je počela padati nisam prodavao nego konstantno nadokljupivao sve do 2350. I danas mi je prosjek oko 4000. Nadam se da sam sutra na nuli [smiley] što je za ovu godinu i za sve dionice odličan rezultat.
Ali, kako će to pomoći onima koji su kupovali po 6000, a prodavali po 3000 i manje. Mnogi od njih teško će se oporaviti, a neki nikada.
[/quote]
Ali to je irelevanto. Cinjenica da te prodaja po 5k i cak kupnja sutra po 4k vodi u plus (ondosno manji minus nego drzanje). Savjet kolege beholder-a o prodaji na 5k je bio dobar, medjutim savjet o nekupnji na 2.500 ocito nije. Anyway, tko ga je poslusao na 5k, nije popusio.
Taj dotični gospodin je tvrdio da soba vrijedi max 20.000 EUR-a i da LRH koja ima cca 2.000 soba vrijedi 40 mio EUR-a, što bi bilo 1.300-1.400 kn/dionici.
Štrok tvrdi da bi samo u renoviranje po sobi trebalo uložiti 80-100.000 EUR-a.
Mislim da je svaki daljnji komentar suvišan.
Naravno, sve su to hipoteze. Kada bi ja znao što će sutra biti bio bih najbogatiji čovjek na svijetu. Pa tako niti @Beholder nije mogao znati što će se dogoditi jer da je znao kupio bi LRH na 2350. Bez obzira koliko mrzio dionicu nitko pametan nebi odbacio zaradu od cca 60%.
Stvar je u tome da se u kriznim situacijama treba znati ponašati što i mnogo iskusnijima ne uspijeva. Zamisli sada masu neiskusnih koji su nasjeli na @Beholderovo drukanje i prodali dionicu sa velikim gubicima.
Dionica kada pada izgleda kao da nema dna, isto kao kad raste, onda izgleda kao da nema vrha.
Naravno, sve su to hipoteze. Kada bi ja znao što će sutra biti bio bih najbogatiji čovjek na svijetu. Pa tako niti @Beholder nije mogao znati što će se dogoditi jer da je znao kupio bi LRH na 2350. Bez obzira koliko mrzio dionicu nitko pametan nebi odbacio zaradu od cca 60%.
Stvar je u tome da se u kriznim situacijama treba znati ponašati što i mnogo iskusnijima ne uspijeva. Zamisli sada masu neiskusnih koji su nasjeli na @Beholderovo drukanje i prodali dionicu sa velikim gubicima.
Dionica kada pada izgleda kao da nema dna, isto kao kad raste, onda izgleda kao da nema vrha
slažem se kolega…ono je bilo kolektivno ludilo koje se nažalost, najviše odrazilo na LRH…dio je prodavao zbog margina, dio zbog shortanja, dio zbog panike, dio zbog slabih živaca ili slabog želuca…apsolutno nerealan pad…sad pušu neki drugi vjetrovi, slijedi prava bitka za LRH, siguran sam da će se uključiti i novi igrači, vrijednost dionice će rasti, a dugoročno slijedi preoblikovanje LRH u elitne hotele, samim time i povećanje prihoda, dobiti, same vrijednosti hotela i da dalje ne nabrajam[thumbsup]