Hvala svima na pozitivnim i negativnim komentarima.
Osobno sam zadovoljan s cijenom iz javne ponude no ništa ne košta probati dobiti više do isteka ponude.
Kako je napisao @starigrac, možemo isprobati koliki je potencijal malih dioničara.
Veći ulagač poput fonda ili nekog trećeg se neće zanimati za par stotina dionica. Cijena na burzi za LRH ode brzo u visine i taj način skupljanja ove dionice je promašen. Imate svjež primjer s Kraša i kako izgleda kupnja bez strategije.
No ako bi se formirao prodajni nalog od desetak tisuća komada ili više dionica LRH po jedinstvenoj cijeni, tko može reći sa sigurnošću da takav paket nije interesantan nekom ulagaču?
Svjež primjer s Kraša, kako izgleda kupnja bez strategije?
Ja mislim da se vi jako jako varate i da ne razumijete koliko je kupnja na Krasu dobro izhendlana. To naravno ne garantira konačan uspjeh preuzimanja, al kad ti netko tako uđe u šesnaesterac, vrlo je velika vjerojatnost da će to dati gol i odnijeti pobjedu… u gostima.
Osobno smatram da je potez stavljanja bilo čega na ask besmislen i da se nitko, ali bas nitko neće zanimati za dionice manjinskih dionicara. Al isto tako pozivam sve zainteresirane da to učine pa ćemo svi svjedočiti konačnom rezultatu, a ja ću se javno ispricati na pogrešnoj procjeni.
Da netko želi kupovati po višoj cijeni, stavio bi tu višu cijenu i ljudi bi prodali. Viđeno na par dionica.
stvarno ste nevjerovatni ljudi! od 23.09. do 04.10. imali ste cijenu od 5200kn i sprdali se sa njom. a sada bi vam ta cijena bila OK! i bili bi zadovoljni?
i sam sam očekivao više, ali što je tu je. poklopio se po ušima… idemo dalje.
Kakva je ovo glupost, očito nitko od vas, koji ovo odobravaju, ne poznaje psihologiju. Čim bi se prodala prva dionica po npr 5300 kn… Ode cijena u pm. Misliš da bi mali dioničari “forumaši” svi se držali na “časnu pionirsku”
Ode cijena na 5800 6000 i naravno da bi i oni koji su obećali i dali naloge na dogovoreni cijenu digli…. :))))))
Meni uopce nije jasno sto se ovdje dogodilo. Cijena LRH je sjedila na 3900kn i smatralo se ovdje da je podcijenjena, onda je objavom ponude skocila na 4500-4700kn i to se smatralo ne bas fantasticnom ali ok cijenom s obzirom na okolnosti i cijenu do tada.
Onda se u nekom trenutku pocelo spekulirati na temelju nicega i neki su poceli kupovati po 5000kn i sada se zbog nekog razloga osjecaju prevarenima?
Osobno smatram da je potez stavljanja bilo čega na ask besmislen i da se nitko, ali bas nitko neće zanimati za dionice manjinskih dionicara. Al isto tako pozivam sve zainteresirane da to učine pa ćemo svi svjedočiti konačnom rezultatu, a ja ću se javno ispricati na pogrešnoj procjeni.
Prvo, ne radi se o dobroj ili pogrešnoj procijeni. Radi se o igri s kojom ništa ne gubimo.
Drugo, i moje je mišljenje da ništa od toga.
Treće, svejedno mislim da bi bila dobra ideja da vidimo koliko smo “jaki”.
Četvrto, kolega lebowski, nije isto kad ganjaš cijenu ili kad ti se na prodaju pojavi nekoliko tisuće dionica (npr. 10% dionica firme) po istoj cijeni i koje možeš kupiti s jednim nalogom.
Peto, za vas koji nemate dionicu, što vas briga za naše igrice.
Ja bih ali me strah da mi netko ne pokupi sve:)