LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Veću ponudu će dati samo ako će im Grad prodati svoj udio. Zašto bi nama dali veću ponudu ako s njom ne dobivaju i gradske dionice? To bi bilo bacanje para.

Pustimo na stranu cijenu, ali ovako bezobraznu ponudu još nisam vidio. Ovaj još nije ni došao u Opatiju, a već prijeti i manjinskim dioničarima i gradu. Ako ovako nastavi mogao bi loše proći, jer kod nas na Kvarneru važe neka druga pravila ponašanja. Puno smo mi ovdije ispratili i država i raznoraznih nasilnika.

… pa moguće da su LRH cijenili manje u koliko nemaju potpunu kontrolu tvrtke… što po meni i ima nekog, ajde – smisla… možda je to Lurssenima okidač za davanje premije od npr. cca 15-20%…
… mozda se tu uključe i "vežu" i dodatna ulaganja uz uvjete – DPU i sl. … tko sretniji od nas, Alfabeta i valjda i Opatije&Co…

Uvijek me zadivi ljudska glupost 🙂
Ponuda je tu takva kakva je,jedino otvoreno pitanje za dionicare je prihvatiti je ili ne!

Da komentiram i prebacivanje u Lrhc, znaci nista se bitno na Lrhc zadnjih mjesec,dva nije dogodilo i promijenilo,NIŠTA!
Sad je odjednom euforija prebacivanja para u Lrhc? Moze li mi itko dati jedan valjani razlog,na stranu brojke,nego pitam za razlog otkud sad baš euforija,sta se to promijenilo da opet ponovim u zadnjih mjesec dva?
Pa Hrvati imaju hrpu novaca u bankama,zar ne bi oni ulozili u Lrhc,cemu cekati do sada?
Dignut kredit pa kupit dionice,ili da umjesto Krasa krene susjed kupovati Lrhc,kako mu nitko nije javio za tu priliku?
Aha, Darkec ce dobiti novce pa ce sada pozlatiti Lrhc hotele, da nije to?

Nisam mislio na tebe Cookie,ispricavam ti se osobno ako si se uvrijedio. Povlacim to iskreno.
Nego pitam ozbiljno,sta je to drugacije zadnjih mjesec,dva na Lrhc? Cemu euforija bas sad u ovom trenutku?
Samo to? Ako imate objesnjenje bilo tko suvislo objasnjenje,ulozio bih i ja. Osobno me Darko nije impresionirao pa pitam otvoreno vas koji ste optimisti za Lrhc. Ne trolam,jednostavno pitam? Btw imam i ja Lrhc otprije od diobe,vjerovao sam tada u neke iluzije ispostavilo se 🙂

Imaš lrhc, nemaš pojma zašto je imaš, cijena narasla, a ne prodaješ ju? Sama pamet.

Imaš lrhc, nemaš pojma zašto je imaš, cijena narasla, a ne prodaješ ju? Sama pamet.

Ne odgovaras na pitanje,ali bar nisi kao ostali da zasutis,cijenim to.
Ako nisi istomisljenik odma te vredjaju.
Pitam jednostavno pitanje,cemu srdzba?
Dalibor je iznio evaluacije,hvala mu na tome,cisto profesionalno od njega.
Vrijedile su i prije dva mjeseca zar ne?
Pitam vas ostale koji vjeruju u Lrhc, otkud euforija bas sad,sta je novo?
Da,imam Lrhc,prodat cu ga u dogledno vrijeme. Vjerovao sam peuje da Lrh vrijedi puno vise,pa shodno tome i Lrhc ce,Dalibor to zna bolje i svima je brojkama potkrijepio.
Medjutim,Darkec je prodao Lrh ispod mog,a usudio bih se reci i vasih ocekivanja. Sad ne vjerujem da Lrhc moze opravdati euforiju na forumu,pa trazim objasnjenje. A vi se ljutite i osobno shvacate…ispricavam se ako uvrijedih nekoga jos jednom.
Da ponovim Vi komentirate bar,ostali se povukli,klasicna hrvatska prica,u dobru i(zlu) s figom u dzepu 😉

@starigrac
Veću ponudu će dati samo ako će im Grad prodati svoj udio. Zašto bi nama dali veću ponudu ako s njom ne dobivaju i gradske dionice? To bi bilo bacanje para.

… pa i mislio sam na to da je okidač prodaja dijela Opatije&Co…

Meni lrhc vrijedi 3.000 kn. Vrijedio bi 5.000, ali eto, slabo se LRH prodala pa sam diskontirao.

Danas se riješio LRH nakon duuuuugoooo godina, svima koji ostaju želim puno steće i uspijeha, posebno Daliboru.
Lipo bi bilo da koji put svratis i na ADPL i JDGT….👍👍

A ostalima…..tipkamo se na LRHC di daljnjega ..

Da, očito je ovdje Opatija najveća prepreka. Novi vlasnik spreman je ulagati i dokapitalizirati tvrtku ali do prate i ostali. Znači ovdje da je umjesto Opatije neki fond koji to može pratiti, to ne bi bila loša prča ako su planovi da se to sve podiže na jednu višu razinu.
Ulaganje i širenje kroz LRH vjerojatno se odnosi na još neke akvizicije koje se u vezi Opatije spominju. Nekako mi se čini da ni novi vlasnik nije zauzeo pretjerano prijateljski stav prema Opatiji?
Jasno im je poručio da ih ograničavaju, i da će svoje planove realizirati mimo LRH ako im oni ne prodaju svoj udio, tj ako ih ne mogu pratiti u dokapitalizaciji.
No postoje i modeli da se to riješi.
Opatija bi trebala naći neki fond da ih prati, pa da dokapitalizira Novu Liburniu i onda da prate igru. Tako bi si otvorila situaciju da ima 2 potencijalna kupca za svoj udio koji čak nebi ni morala odjednom prodati, nego kroz dokapitalizacije u NL polagano prepuštati partnerskom fondu svoj dio.
Recimo da Gitone želi napraviti dokapitalizaciju od 50 mil eur, Opatijin dio sad vrijedi otprile toliko i morali bi sudjelovati sa 17,5 mil u tome. U LRH bi NL zadržala 25%+1 dionicu, a oni nebi više bili vlasnici 100% NL nego 75%. Znači zadržavaju većinski u NL, a i kontrolni u LRH.
Kad jednom odluče to prodati onda imaju 2 potencijalna kupca. Fond za svoje udjele u NL i Gitone za dionice.

Drugi način je da sklope međudioničarski ugovor i izmjene statut po kojem onda u NO zadržavaju neka prava veta koje im inače daje ZTD tek na 75. Gitone bi mogao uložiti 50 mil eur, Opatija pada na 20% ali zadržava sva prava koja im daje kontrolni paket? Vlasnički smanjuju udio ali mogli bi mazati oči svima da i dalje imaju zlatnu dionicu.
I takav model postoji.

No to sve ne vjerujem da je realno, sumnjam da će biti toliko proaktivni. Vjerojatno sad neće prodati dionice, i time će vremenom biti samo na gubitku. Gitone će naći način da provede svoje planove, ali potpuno je normalno da oni neće ulagati svoje novce unutra a da Opatija sjedi i gleda, a drži svoj kontrolni paket.
U svakom slučaju situacija u LRH je daleko riješene.

Što se tiče delista. Ništa neočekivano. Teško da take svjetske igrače može zanimati ZSE.
No to je još daleko, ako Opatija ne prodaje. U Opatiji su neke konzultacije provedene već unaprijed, a vjerujem da će ovih dana izaći i u javnost sa svojim stavovima.

FF će nakon ponude biti jako, jako mali. Kad bi netko bio dovoljno financijski jak i sada skupio lijep paket dionica po cijeni ispod ponude, i kasnije polako dizao cijenu na kraju bi mogao i zaraditi na ovoj najavi delista. Sam sebi kreira prinos 😉

Nemoj misliti na m2!

pitanje za strucnjake…
ako netko ima kontrolni paket, da li moze zastopati dokapitalizaciju vecinskog vlasnika, kojom bi njegov udjel pao ispod kontrolnog paketa?
hvala

…. Fanzatijo bajna! 😁

Čuj serenadu Fantazijo bajna biseru ti našeg mora
U tvom divnom skladu ti lijepa si noću
Prekrasna kada svane zora

Tvoj val što se pruža do vrtova ruža
O ljubavi šapće noć i dan
Snivaj sad Fantazijo bajna
Ti si najljepša tajna i moj ljubavni san

Ništa od svega sto ti pišeš nije realno. Realno je da će sad biti okončana ponuda po cijeni koja je poznata u javnosti. Onda će Nijemci jedno pol godine do godinu dana upoznavati se s kompanijom i kreirati novi smjer i raditi planove…. od strateških do gradjevinskih nakon čega će ponovno sjesti za stol s općinama i gradovima i ponuditi im plan da ostanu i prate ih, a ako neće da ih isplate – po nekoj njima prihvatljivoj cijeni koju uspiju ako uspiju dogovoriti. Ako… ako dakle Nijemci budu jako, jako korektni možda daju ponudu i svima ostalima po to cijeni, neformalnu. Dobrovoljnu ili kako je već zovete. Ako ne budu… pričekat će još koliko treba i pokusati napraviti delist prema pravilima za delist. I to je to.

Mene ne bi iznenadilo da svi ključni do konca trajanja ove ponude izađu, uključujući fondove i gradove i općine. Radi se ipak o 360 milijuna kuna sto nije nezanemariv iznos za lokalnu vlast. Cisto da ih ne bi netko počeo prozivati da zašto nisu prodali kada su imali priliku…

Zapravo jedni i drugi imaju svoje interese i mogu još čak i koju godinu jedni uz druge kohabitirati, no pitanje je kome se vise isplati da prvi popusti i riješi se drugoga. S druge strane, možda svi zajedno nadju neki zajednički interes i (pr)oduže svoje “partnerstvo”. Vrijeme će pokazati.

New Report

Close