Hvala kolege na pojašnjenjima. Dakle ja svoje dionice neću prodavati na burzi, Al I kad bi ih išao prodavati nebi to napravio dok ponuda ne bude objavljena. To će biti brzo, nakon toga ipak postoji mogućnost da će lurseni povećati cijenu
Ja sam se ipak nadao da će tu biti i neka javna isprika. Kao oprostite ljudi sto sam vam prodavao ovdje bureke i sto su neki očito ih i “skupo platili”. Ili barem skuplje od cijene u ponudi. A kad ono opet ista priča…. ne da mi se ulaziti u tvoje promašene premise i konkluzije jer ti si kreirao mrežu teza koju vješto prilagodjavas potrebama.
Ja osobno nemam ništa protiv, al nismo svi bas tutleki da ne razumijemo da je dosta toga običan BS. PR i propaganda. Al dobro, ne kaže nas narod slučajno…. kako siješ, tako ćeš i žeti.
Dalibor, hvala na svim komentarima i potkrepljenim razmisljanjima. Nadam se da se "citamo" i dalje (lrhc ili gdje god nas ulaganja odvedu).
@one – od tebe nisam vidio nista osim nabadanja bez obrazlozenja. Ne razumijem cemu napad na osobu koja je dala najvise za ovu temu. Svaki argument sa obrazlozenjem je koristan. Nabadanja bez obrazlozenja samo trose prostor na forumu i vrijeme nas korisnika.
[/quote]
Pa ja ću ti samo reći da ti netko može pisati kako nešto vrijedi 6.750 i istodobno ti se iskrcavati na 5.250.
Možeš ti nekoga obožavati i glorificirati, ali činjenica je da su neki na ovoj temi kontinuirano, kroz dugo vremensko razdoblje, pisali o vrijednosti koja je pokazalo se, u popriličnom nesrazmjeru sa postignutom cijenom. Dakle, unatoč anonimnosti, postoji ipak odgovornost za napisano.
Ja sam, uz rijetke pojedince, opetovano upozoravao čitatelje da budu oprezni i kritični prema iskazima pojedinaca koji su licitirali i do 50-60% vecom cijenom od one koja je u ponudi. Ako je to tebi bezveze, ok. Ja mislim da sam bio dovoljno konstruktivan i sretan sam ako sam nekoga uspio odvratiti od namjere kupnje dionica po cijenama iznad 5.000 kuna.
Nikoga niti optužujem niti apriori osuđujem, samo pozivam javno na korektnost u komentarima i oprez prilikom isticanja informacija koje mogu sugestivno djelovati na odluke investitora.
Ja se potpuno slažem kolega one s vama. Bilo je dosta neoprezno kupovati LRH po cijenama iznad 5.000,00kn.
Jedina olakšavajuća okolnost je ta što ta kupnja nije bila i previše rizična u smislu postotka koji se je mogao izgubiti. Dakle, veliki rizik sa malim posljedicama.
Npr. kod Kraša je obrnuto. Kupnja po 1.000,00-1.050,00kn nosi mali rizik sa ogromnim posljedicama u smislu postotka koji se može izgubiti. Jer, u slučaju da Šaranović, u nekim svojim kombinacijama s Pivcem, trenutno bude zadovoljan sa 29,XX% vlasništva, cijena bez problema može pasti na 600,00-700,00kn.
Siguran sam, poznavajući vas na temi LRH (gdje nemate dionice), da ste dovoljno konstruktivni da ste na temi Kraš (gdje imate dionice) odvraćali kolege da kupuju Kraš po cijenama iznad 1.000,00kn.
Zahvaljujem na korektnost.
kolege,
čekamo izvještaj poštovanog kolege Dražena
Ako prodaje Grad izlazim i ja.
Ako ne prodaje, onda još ne znam.
Argumenti protiv su svakako što mislim da je cijena niska u odnosu na poslovanje i što ako prihvatim neznam kud ću s parama.
Argumenti za su take money i run da sutra nebude možda manje.
A opet može biti i više..
Ufuf
Ja sam se ipak nadao da će tu biti i neka javna isprika. Kao oprostite ljudi sto sam vam prodavao ovdje bureke i sto su neki očito ih i “skupo platili”. Ili barem skuplje od cijene u ponudi. A kad ono opet ista priča…. ne da mi se ulaziti u tvoje promašene premise i konkluzije jer ti si kreirao mrežu teza koju vješto prilagodjavas potrebama.
Ja osobno nemam ništa protiv, al nismo svi bas tutleki da ne razumijemo da je dosta toga običan BS. PR i propaganda. Al dobro, ne kaže nas narod slučajno…. kako siješ, tako ćeš i žeti.
Dalibor, hvala na svim komentarima i potkrepljenim razmisljanjima. Nadam se da se "citamo" i dalje (lrhc ili gdje god nas ulaganja odvedu).
@one – od tebe nisam vidio nista osim nabadanja bez obrazlozenja. Ne razumijem cemu napad na osobu koja je dala najvise za ovu temu. Svaki argument sa obrazlozenjem je koristan. Nabadanja bez obrazlozenja samo trose prostor na forumu i vrijeme nas korisnika.
[/quote]
Dalibor je vertikala ovog foruma, jos jednom veliko hvala.
Ostali (ukljucujuci i mene) komentiraju kristalnom kuglom i bjeze od polemike s Daliborom 🙂
kolega Dražene,
znam da ćete nam javiti dojmove i možda neke Vaše konstatacije ili čak i zaključak koji….
Slobodan sam podsjeti Vas da ste rekli javiti se.
S nestrpljenjem mi koji nismo bili na skupštini isčekujemo Vaš glas…
Moj ukupni “izvještaj” će biti više impresije nego činjenice.
Nažalost ponuda danas nije objavljena pa g.Heimo i g.Bock i članovi NO nisu smjeli pričati o ponudi, konkretnim planovima i slično.. Mislim da bi rado se predstavili i najavili što misle napraviti ali spajanje vikenda je neke stvari pomaknulo sa ponudom.
Rekao bi da odvjetnici čuvaju mjesto u NO za neke ljude koji će se tu postaviti kroz neko vrijeme. Jedan odvjetnik tj odvjetnica je danas već zamijenjena..
Služebno ništa drugo nije bilo.
Čekamo onda ponudu da vidimo planove. Nešto se izgleda bitno ne mijenja, umjesto Ostoje sada je tu novi većinski. No taj ima vjerojatno dugoročnije planove. Vjerojatno žele tu uložiti puno novca o dok je Opatija unutra to neće moći napraviti kroz dokapitalizaciju. Postji 2 modela. Zaduživanjem ili prodajom dijela imovine. Recimo da mogu uz suglasnost Opatije svu imovinu koja nije u djelatnosti i nije možda u skladu sa njihovim vizijama prodati, a kroz to će opet ući neki novac u firmu, a Opatija zadržati svojih 25%. Druga opcija je da se firma zaduži. Novac je sada jeftin.
LRH radi dobro, hoteli su ipak relativno nedavno uređeni, a dodatna uređenja podići će vrijednost tvrtke i profitabilnost. Kažem daće rast vrijednosti firme, ne dionice jer tu treba to netko htjeti i platiti? Nažalost jedini kupac sada izgleda da je Lurssen. Iako pitanje je dali će AZ prodati svojih 8%. Njihova je perspektiva duža od naše i njima bi ovo trebalo biti interesantno. Oni bi mogli i kreirati neku likvidnost na burzi. Mogli su sada prikupljati u ovoj arbitraži. Čak možda i skupljati iznad ponude i povećavati paket. Dati ponudu CERPU za par posto veću od Lurssena. I sa 8% možda doći na 12-13%. Oni mogu to pratiti i dugoročno sigurno zarađuju.
Za nas male postavljeno je pitanje:
Vrijedi li LRH više sa Lurssenima ili Ostojom?
Mislim da je odgovor jasan.
Ali i odmah drugo.
Tko će nam to platiti.
E tu odgovor i nije jasan.
Na LRHC je model poznat. Nešto kao i na LRH. Većinski to misli ušminkati i prodati.
Nudi se pristojan prinos uz određene rizike
Na LRH su po meni sada rizici manji, no onda će vjerojatno i prinos biti manji.
Nemoj se ljutiti, ali ti si se potpuno pogubio. Od čemera za izgubljenom ljubavi počeo si javno komentirati snove i fantazije.
Mirovinski fond “bijeli vitez” za manjinske?
Pa ako na LKPC nisu pokusali osujetiti javnu ponudu gdje je bilo mnogo vise rezona, zašto bi sad to činili ovdje?
Za mene su to fantazije… a sad, vidim da imaš širok krug pobornika i štovatelja, pa im se valjda takve pričice sviđaju.
Moram priznati @one da ste pomalo u pravu.
Dalibor od sjajnog analitičara,sad okreće ploču. Dalibor malo ste lijevo,pa sad malo desno,držte se brojki,to Vam super ide,prognoze Vam se nisu obistinile,to je sad činjenica sorry 🙂
Zse,nema perspektive,bar moje novce neće vidjet dalje,za pitanje što i kako dalje…