LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uvijek sam volio navratiti na ovu temu jer mi se činilo da pišu nekako solidni ljudi ,vjerojatno bolji od Hrvatskog prosjeka …ali sam se prevario … kakav jad vlada u Hrvatskom društvu ovo je prestrašno,kao djeca u pješćaniku niste dobili svoj autić koji ste si zacrtali pa sad bodete kao osice.. barem se malo okuražite na nivo stršljena . Svi se slažete da vrijedi daleko više ali bi rađe u toplice kao neke babe… da bi si kupili novi auto da vas vide u gradu u vašem bemvječiću ili u vašem novo stanu sa termo fasadom koja ne diše..čisti Hr prosjek

7) Ako ponuditelj ili osoba koja s njim djeluje zajednički u roku od jedne godine od dana proteka roka trajanja ponude za preuzimanje, stekne dionice ciljnog društva, po cijeni koja je viša od cijene iz ponude, obvezan je dioničarima koji su prihvatili ponudu za preuzimanje isplatiti razliku u cijeni u roku od 7 dana od dana stjecanja.

I ovo optuživanje daliborop, prestrašno znači čovjek je dao svoje MIŠLJENJE jer sve što bilo tko od nas izrazi je njegovo MIŠLJENJE i nije potreban nikakav disclaimer . Šta je ovo pravni forum pa se treba ogradit od svega??? ono oprosti što sam živ

Pozivam se na članak zakona mojne me farbat članak. stavak 0.1 i oprosti veliki vođo što sam išta napisao. Molim te nemoj me pogodit sa raketom

Je, al nakon godinu dana od poslednjeg stjecanja odnosno završetka javne ponude nije dužan ponuditi nikome ništa.

Mislim da opcenito komentatori u svojim komentarima trebaju biti barem toliko korektni da ne tumače izdvojeno jednu odredbu ili stavak članka nekog Zakona već se moraju informirati detaljnije i sagledati cjelovitost zakona i namjeru zakonodavca.

Znaci koliko sam shvatio ostoja je dobio što je dobio. E sad, šta ako općine kroz koji dan kazu mi ne prihvaćamo javnu ponudu po ovoj cijeni? Možda je lursenima baš stalo da kupe i njihov dio. Znači čisto hipotetski pitam, ako bi htjeli ponuditi više od cijene koja je plaćena ostoji, kad to mogu učiniti? Mogu li odmah nuditi više ili moraju čekati da prodje ova prva ponuda?

Članak 29

Ponuditelj može podići cijenu najkasnije 10 dana prije isteka ponude, najmanje za 2 posto.

Kolege, nebi ja zurio sa prodajom dionica dok ne vidimo šta općine kazu

Moraju čekati najmanje godinu dana. I onda mogu napraviti transakciju sa općinama, no ista ih koliko ja shvacam ZPDD, neće obvezivati na davanje (nove) ponude manjinskim dioničarima.

Za vrijeme trajanja ponude, dionicar koji je prihvatio ponudu, može od nje odustati.

Lokalni izbori su bili 2017. godine, sad je potkraj 2019. godina, javna ponuda bit će završena vjerojatno krajem 2019. godine. Dakle, ako Lursseni žele, mogu pričekati početak 2021. godine, a tu smo već u izbornoj godini, i predati ponudu po većoj cijeni od one koju su ponudili Ostoji. Političarima bi to bio dobar argument – evo, nakon godinu dana uvjerili smo se da novi vlasnici ozbiljno pristupaju svojem ulaganju, a i ponudili su nam više nego Ostoji pa doista nema razloga da zadržimo dionice. Od dobivenog novca izgradit ćemo žičaru do Učke, golf igrališta, bolnicu, dom za starije i nemoćne…
S druge pak strane, ako se Lursseni pokažu kao dobri investitori, zašto bi davali premiju?
S treće strane, poznavajući političari, nikome od njih nije u interesu da novac od tih dionica potroši netko drugi. Mislim da bi ga oni prije zapalili nego dopustili da ga potroši netko drugi.
U svakom slučaju, tko sad preda dionice u javnoj ponudi, ima neku blagu nadu da će se dogoditi čudo i da će Lursseni isplatiti sve njih onoliko koliko mi mislimo da treba. 🙂
A opet, ako i predamo dionice u javnoj ponudi, teško da neće pasti ispod cijene u javnoj ponudi pa će kasnije biti prigode za kupnjom po nižim cijenama. Jer to je ipak ofucana Opatija, raj za siromašne penziće koji peru gebise kraj dame s kamelijama. :p

Ja sam se ipak nadao da će tu biti i neka javna isprika. Kao oprostite ljudi sto sam vam prodavao ovdje bureke i sto su neki očito ih i “skupo platili”. Ili barem skuplje od cijene u ponudi. A kad ono opet ista priča…. ne da mi se ulaziti u tvoje promašene premise i konkluzije jer ti si kreirao mrežu teza koju vješto prilagodjavas potrebama.

Ja osobno nemam ništa protiv, al nismo svi bas tutleki da ne razumijemo da je dosta toga običan BS. PR i propaganda. Al dobro, ne kaže nas narod slučajno…. kako siješ, tako ćeš i žeti.

Dalibor, hvala na svim komentarima i potkrepljenim razmisljanjima. Nadam se da se “citamo” i dalje (lrhc ili gdje god nas ulaganja odvedu).

@one
– od tebe nisam vidio nista osim nabadanja bez obrazlozenja. Ne razumijem cemu napad na osobu koja je dala najvise za ovu temu. Svaki argument sa obrazlozenjem je koristan. Nabadanja bez obrazlozenja samo trose prostor na forumu i vrijeme nas korisnika.

Nije mi samo jedno jasno, ako lurseni za vrijeme trajanja ove ponude odluče podići cijenu, moraju li ostoji isplatiti razliku ili ne? Ako ne moraju onda i nije nemoguce da se takvo nešto neće desiti, ako moraju šanse su po meni minimalne.

Ne moraju dati Ostoji razliku niti u jednoj varijanti. S njim su dogovorili cijenu (transakciju) prije obveze javne ponude. Tek s tom transakcijom podliježu javnoj ponudi.

Nije mi samo jedno jasno, ako lurseni za vrijeme trajanja ove ponude odluče podići cijenu, moraju li ostoji isplatiti razliku ili ne? Ako ne moraju onda i nije nemoguce da se takvo nešto neće desiti, ako moraju šanse su po meni minimalne.

Oni moraju Ostoji&Co isplatiti razliku samo ako je tako ugovoreno, a vjerojatno nije, zakon ih na to ne sili.
Nakon isteka ponude u roku godinu dana oni mogu kupovati po većoj cijeni, ali u tom slučaju moraju doplatiti razliku svima koji su prihvatili ponudu. Kada prođe godinu dana mogu kupovati po koliko god hoće.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

New Report

Close