LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ daliborop – jer imate najvise podataka

Da li moguce da su poslovne knjige LRH nastimane i da je kupac u due dilligenceu nesto nasao i za to jako spustio cijenu?

Da li je moguce da je prikazana EBITDA razina lazirana ili barem neodrziva na dugi rok?

Zasto niti jedna hotelska kuca u RH nema takve marze? Ne vjerujem da je ex Uprava LRH toliko bolja, educiranija, sposobnija i pametnija od svih drugih Uprava u RH. Pogotovo kada su info iz same firme vrlo cesto u suprotnosti sa prikazanim "uspjehom".

Zasto LHR nije bio zanimljiv niti jednoj domacoj hotelskoj kuci? Sada je ocito da cijena nije bila razlog nezainteresiranosti. Da li to podrazumijeva da ima nesto sto je skriveno?

Ovo su pitanja na koja bi mogli dobiti odgovore u slijedecim fin. izvjescima, a koja se onda direktno ticu, tj. postavljaju ista pitanja i za ulaganja u Cavtat.

ima jos jedna hotelska kuca koja ima slicne rezultate kako tu kucu poznam u dusu neznam kako im izvjestaji prolaze revizorske izvjestaje uglavnom ekipa se je ove godine pobjegla od vlasnika

bar smo od trebaju nam hoteli za lokalnu privredu dosli do trebaju nam da bi si kroporacije zaradjivale a mi onda imali sto kupovati I dobar ROI

Cijena koja je postignuta je pravi odraz Hrvatske. Ja su uopce cudim da se itko usudi ovdje ulagati, a vezan je za nekretnine, GUP, politiku i opcine, drzavu opcenito.
U Hrvatskoj u privatnim firmama vlada glupost, a tek u opcinama i drustvenim zajednicama 🙂
Sve sto vrijedi za bilo koju drugu zemlju, pa cak i u okruzenju, treba podijeliti sa 2 – i to ie cijena u Hrvatskoj.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Danas teško da ću nešto saznati za LRHC…
Pitanje je dali će netko od starih većinskih vlasnika uopće doći. Neki dan su mi rekli da će vidjeti dali novi vlasnici žele da oni dođu, tj dali im je to zgodno baš ovom prilikom…

Ja sam za LRHC već pitao osobno, bilo je sa mnom joša par dioničara na zadnjoj skupštini.
Napisati ću taj dio i ovdje i na LRHC

1. Kažu da im ne smetamo i da su mali dioničari dobrodošli..
2. Možda će spojiti HCVT i LRHC jer to im više nema smisla, samo nepotrebni troškovi. LRHC je vlasnik 100% HCVT. Za dioničare LRHC to nema nikakvog uticaja.
3. Na alfabetima nema plana nikakvog uvrštavanja na burzu. Vjerojatno će ponuditi neki otkup s vremenom.
4. Plan je razvijanje tvrtke i maksimalizacija vrijednosti tvrtke – Svoju zaradu vide kroz to, što je bio plan i na LRH. Znači očekivati je da se u budućnosti tvrtka proda. Ne brzo
5. Investicije idu iz zarade, plan je 250 soba u Cavtatu i 200 u Portorožu
6. Cavtat radi odlično, bolje od plana, Portorožu isto dobar, treba još raditi u Portorožu na profitabilnosti

Za LRH sam jučer slučajno škicnuo neke planove tako da očekuem da ću danas dobiti i neku prezentaciju.

Opći dojam u Ambasadoru je dobar. Ponudio mi je zadnji puta Hrelja da pogledam kako su to uredili ali nismo stigli jer smo imali FTB skupštinu nakon toga. Sada sam obišao cijeli hotel i jako mi se sviđa, čak i bolje nego na slikama. Dobio sam lijepi upgrade sobe. Hotel je pun, kaže mi osoblje da je tako stalno.
Tražio sam kasniji check out, ali ispričali su se da nemogu jer su puni..

Da ja dam neki svoj doprinos tim procjenama

Ima ona da hotel vrijedi: cijena Coca-cole u sobi x broj soba x 100.000
Cola iz mini bara je 28 kuna, a Fanta je 25
Ne znam jeli to neka manipulacija, ja sam mislio da Cola i Fanta uvijek jednako koštaju
SAd možda je Coca Cola preskupa, ali vi sad izračunajte cijenu hotela…
Daleko smo mi čini mi se od takvih cijena.

LP

Eto toliko za sada. Dolazi li još netko?

Ne znam bas da li itko vise vjeruje Ostoji i inima. Navlakusa bila sa LRH pa sad veli da su svi dobrodosli u Lrhc. Tesko da ce moje pare tamo,ili uopce na zse. Jednom te zeznu,ok. Ali dopustiti da te dva puta isti prevesla,onda s tobom samim nesto ne valja. Tako da nista od Lrhc,sto prije prodat i pobjec s parama,nije vrijedan. Za par godina ce biti “repriza”

@greb
Ja za svoje loše procjene ne krivim Ostoju nego sebe.
On je lijepo napisao 10,5 EV/EBITDA, a ja sam mislio da vrijedi više
Mogao sam uzeti 10% više od cijene u ponudi da sam prodavao prije nego je objavljena.
Kad nisam prodao odmah po ponudi kad je doseglo 10,5 EBITDA i maknuo se od rizika čekanja objave, onda mi tih +10% nije nešto značilo.
Tih 10% sam izgubio, tj nisam ih zaradio.
Ukupno sam zaradio i više nego pristojno.
Da su mi barem druge investicije dale ovakve povrate.

Nemoj misliti na m2!

pocekat skupstinu danas i ne brzat s odlukama. Naime ako se gleda samo ebitda onda je HMST prodan po koliko?? Znaci derutni hoteli koje prodaje drzava postizu vecu cijenu nego sredjeni koji donose super prinos. Ista stvar i sa HIMRom.

ma možemo mi čekat što hoćemo gotovo je ovo trgovanje na lrhc je odraz poverenja najbolje bi bilo da draško pita darka je možemo svi na 1900 izači i doviđenja

pivat ćemo borbene samo da nas drug ivi ne ponese druže t mi ti se kunemo

bogami su nas dobro nasadili
svi koji su kupovali prije ljeta OK al tko je kupovo u zadnje vrijeme taj će izgubiti
neki su upozoravali da bi se ovako nešto moglo dogoditi ali lakše je vjerovat u bajke nego u zdrav razum

2011. je SNHO dao ponudu po 2250 KN. Dobro smo jos i prosli s ovom po 4761. 🙂

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

bogami su nas dobro nasadili
svi koji su kupovali prije ljeta OK al tko je kupovo u zadnje vrijeme taj će izgubiti
neki su upozoravali da bi se ovako nešto moglo dogoditi ali lakše je vjerovat u bajke nego u zdrav razum

Pa tak je nekak i fer. Mi se godinama patimo u lrh, i onda dođu neki dotepenci i poberu vrhnje. Ne ide to tako. :-p

Vrijeme lijeci sve rane. A novi decki su dobili lekciju. Ne moze uvijek bit sretno kao na opte.

New Report

Close