Otišlo je za 11,67 Ebitda ttm.
Pa to je u skladu sa slicnim lokalnim transakcijama i meni se cini da je to ok cijena. Druga je stvar sto su se ovdje konstantno formirala ocekivanja da to puno vise vrijedi. Možda, ali ne u ovome trenutku niti sa ovakvom vlasnickom strukturom i stanjem u destinaciji.
Ja neću nikome trljati sol u ranu, al shvatite da se firma nudila na prodaju i da onda ne možete očekivati znacajnu premiju. Druga bi bila situacija da je bila obratna situacija i da su se kupci otimali za firmu, kao sto je to recimo na Krašu ili je bilo na HUPZ-u.
Bit će drugi puta bolje. Ne treba se vezati za odredjenu firmu već potražiti novu ili adekvatnu priliku i primijeniti stečeno znanje i iskustvo na sto kvalitetnije i preciznije vrednovanje, kao i kreiranje realnog, logičnog i održivog scenarija.
70% zarade na Alfi na papiru
Samo kako sad doći do novaca kad su kod darca
Ako sam ja dobro izračunao dionica SNHA vrijedi malo više od 24000kn. ? Dali može netko potvrdit moj izračun?
@one
Kad to drugi puta? Ovdje su odigrane vrhunske igre, a vi kazite sto hocete. Mislim da cijena nikako nije fer!
Svaka se skola placa, ovo mi nije prva… bacio sam ja ponudu talijana za Lenac nakon drugog citanja u smece, pa…
Osobno,veliko razocaranje…iskustveno,neka mutna posla u drzavi pa nista nova
…pitanje,sta dalje,prodati ili ostati?
P.S. iskrene cestitke svima koji su bacili prognozu ispod 5000 kn
Ovo je istodobno popriličan downer za skoriju budućnost na ZSE vama koji ostajete – čisto u svjetlu očekivanja priljeva svjezeg novca natrag u opticaj.
Oni koji su kupovali nakon objave nastanka javne ponude, dakle od 12/07 nadalje – kad su prosle i najveće količine – sa ulazima na cca 4500 – 4600 – ti sigurno neće imati kome uvaljati svoje dionice sada osim ih deponirati u ponudi – jer ovdje od idućeg tjedna konkretnijeg bida iznad cca 4500-4600 tesko da će biti.
Oni koji su svojim ulazima na granici cijene javne ponude, kao recimo ja i oni koji imaju skuplji ulaz vjerojatno neće htjeti izlaziti s vecim minusima, nego će ih isto moći realizirati u javnoj ponudi.
Jedino oni koji su značajnije akumulirali prije – zadnjih par mjeseci / godina – imaju nekog rezona sada kratiti – ako vrebaju bolju priliku u iduća 2 mjeseca dok ne zavrsi ponuda i isplata novca, ali vjerujem da će i oni pričekati da dobiju najbolju cijenu za svoje dionice.
Sve u svemu tek nakon cca 2 mjeseca moze se očekivati sa vraćanjem odredjenog broja sredstava na ZSE od isplaćenog novca nakon ponude, ali to će – čini mi se – ukoliko odjednom iz vedra neba ne iskrsne novi Kras ili neki IPO koji se čeka zadnje desetljece – biti vrlo mršavo.
Mi koji smo davno ulazili smo ipak zaradili. A glede Opatije, slazem se da je ofucana. Najdosadnije mjesto na Jadranu.
Ljudi sve se vidjelo po cijeni koja se bila stabilizirala oko 4600 kn.
Međutim nekim osobama je priča sa Krašom odlično sjela da se iskrcaju 10% više
renči
kad davno ulazili? koliko mi poznato ima tu poprilično kolega koji su ulazili na 5,6 ili 7 kila prije 12, 13 ,14 g! kako li je njima!!?? jest dobila se lrhc, ali svejedno. mislim da je jako malo onih sa ulaskom ispod 2000 kn, ali i toga je već 10 g.
Puno truda je ulozeno u ovu dionicu, no sve je to dzabe kad postoje visi interesi. Za Lrhc se neki opet mogu nadati da ce cijena biti ok jer je ostoja jedini vlasnik, no nikad se ne zna.
Kod alfabeta uopce ne vidim nadu. To su dionice koje ce mali trzit izmedju sebe (dizat i spustat).
Za Lrh bas steta. Sve je govorilo od 5300 pa na vise. Hrvatska usla u investicijski rang, kamate niske, no kod nase barice to nista ne znaci. Ocito da ti hoteli, kao i cjelogodisnje poslovanje nisu bas nesto.
Kod nas vam se sva mudrost svodi na srecu i spekulaciju. Kupis atln kao vrhunsku firmu sa vrlo vrijednim nekretninama i oni te delistaju. S druge strane kupis kras koji je zastarjela firma u vrlo jakoj bransi, bez nekih izgleda za sirenje i eto ti bobe i slobe koji su na kajmanskim otocima okrenuli milijune i dizu cijenu u nebo.