Daliborop, mozemo li ovaj tjedan dobiti cijenu po kojoj su Gitone kupili paket LRHja?
Puno hvala i lp.
Daliborop, mozemo li ovaj tjedan dobiti cijenu po kojoj su Gitone kupili paket LRHja?
Puno hvala i lp.
Cijenu ćemo dobiti kada Hanfa odobri ponudu. Dali će to biti ovaj tjedan?
Ja bi rekao da ne. No naravno ne znam to sigurno.
Možda se sada i ponavljam ali nema veze. Idemo to sada detaljno za one bez iskustva.
Ovo je hodogram:
DATUMI NISU TOČNI – mi ne znamo kada će točno predati ponudu, niti dali će Hanfa poštivati rok od 14 dana, tu su samo za orjentaciju
11.7. Obavijest o nastanku obveze objave ponude za preuzimanje
– u roku od 30 dana mora se predati ponuda na odobrenje Hanfi
– rok miruje dok se ne ishodi dozvola AZTNa
2.9. AZTN je odbacio prijavu
+ 30 dana za predaju ponude Hanfi
2.10. najkasnije moraju predati ponudu (mogu i ranije)
+14 dana da Hanfa odobri ponudu
16.10. najkasnije OBJAVA PONUDE (Hanfa može rok i produžiti)
+ 28 dana za prihvat ponude
13.11.- do tada traje rok u kojem morate poslati potpisani obrazac da prihvaćate ponudu i dionice staviti na slobodnu poziciju
+ 14 dana za isplatu
27.11. isplata najkasnije
Cijenu u ponudi, pa prema tome i kupoprodajnu cijenu saznati ćemo kad se OBJAVI PONUDA
HANFA će prvo zaustaviti trgovanje na burzi (najvjerojatnije do kraja dana) i tek onda objaviti ponudu
Znači GITONE ima još 8 dana da preda ponudu Hanfi, ali i ne znamo dali ju je već možda i predao.
Ja bi očekivao da se prvo prenesu dionice na GITONE, pa tek da onda predaju ponudu. To nije uvjet ali recimo da bi to bio neki logičan korak.
Ja sam najavio da će do prijenosa doći još prošli tjedan i nisam to rekao napamet, ali evo još danas ništa. Znam da ovako sastrane to izgleda dosta jednostavno, ali nije. Tu su 4 društava prodavatelji. Odluke uprava, odluke NO, punomoći, ovjere, SPA, izjave, garancije, ugovor o prijenosu, opet ovjere, punomoći itd,itd. Složen je to proces. No bliži se kraju..
7.10. je nova skupstina i logicno bi bilo da do tada bude objavljena ponuda. Vidjet cemo hoce li tako i biti. Nije to tako daleko, samo jos 8 trgovinskih dana.
@Novi
Jel vrijedi 5k kn? Dajte recite! Imam nesto kesa koji jos uvijek nije plasiran u KRAS!
Dalibor je pisao o cjeni i mislim da zna dosta vise od mene o ovoj temi tako da preporucujem prelistati malo i potraziti njegove komentare.
Ja ostajem do ponude u ovoj dionici i siguran sam 100% da cijena nece ispod one po kojoj sam ja kupio svoj udio (malo iznad 4000 kn mi je prosjek).
@Novi
Dalibor je OK! Sve 5! Ali on to “ziherski” pise, znam ja to odavno… ali ono spekulativno to me intersira, ide li LRH na 9k kn barem?
Ja i dalje stojim iza svoje procjene da cijena neće premašiti 5000 kuna u javnoj ponudi. Zašto?
Zato sto fundamentalni pokazatelji, suvlasništvo općina i opcenito otežan i dugotrajan proces prodaje ukazuje na to da za LRH nije bilo otimanja.
One, ja mislim da doba turizma u Hrvatskoj tek dolazi. Svijet je sve bogatiji. Ljudi sve vise putuju. Mi smo ipak jedan fini i mirni firtl Europe. Uskoro cemo u Shengen. Pa samo 8 miliona Hrvata zivi izvan Hrvatske. A o usponu bogatstva Afrike, Kine da ne govorim. To su sve potencijalni turisti. Osim toga, ulaskom u Shengen i kohezijom EU i polozajem tj rentierstvom postajemo potencijalna Florida.
BDP Hrvatske i projekcije koje sam čula od ” pametnih” ljudi su zapanjujuce. I povrh svega, kako je moguće vrednovati hotele na Balatonu više od Opatije ? Ili Jadrana ? Na Balatonu je lijepo, ali ipak…
@Novi
Dalibor je OK! Sve 5! Ali on to "ziherski" pise, znam ja to odavno… ali ono spekulativno to me intersira, ide li LRH na 9k kn barem?
9 ne. 6 200 do 6 500 da, dalibor objasnio
nažalost, ovdje nema nebojse samo hladne herrschaften aus dojčland. plaćajju pošteno ali ne rasipaju