LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zna li netko nesto o LRH ? Prodaja zapela ?

Nemam neke insajderske informacije, ali ako su navodno dva zainteresirana kupca započeli due dilligance 1. veljače, a sad je 7. svibnja, zašto bi nešto zapelo? Pa ne sklapaju se takvi poslovi u roku od tri mjeseca. Možda su još u data roomu, s obzirom na kompliciranost naših zakona, posebice imovinsko-pravnih, ali i inih, GUP-ova i svega ostalog.

Uostalom, što se dosadašnjih kupaca tiče, nijednom nije dobro završilo kad su se počela spominjati imena. Pravilo bi trebalo biti da se o tomu šuti sve dok se proces ne okonča.

P.S. Koliko se sjećam, tražena cijena je, prema izračunu temeljenom na navodima medija, bila dosta viša od 6.000 kn.
[/quote]
Kolko?

Ako su trazili i ” puno vise od 6000 kuna po dionici ” kakve su im.ono valuacije na LRHC koja ima jednaki broj dionica, nije ni upola manja firma. LRHC se trzi po 1300 kuna.
Meni je ovo s prodajom LRH sve cudno.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Mogu trazit koliko hoce po meni nax 6000 plafon a bilo bi dobro da se proda i u za 4000 samo neka ide

Ako je to istina sto su mediji navodili onda je cijena definitivno kamen spoticanja. Pitam se prodaje li se to uopce . 250 miliona eura je prilicno visoka cijena. A ako je i vise od toga, ne znam bas.
Prodaje li se to ?

Ako se ne proda, onda se ne prodaje i obratno.
[/quote]
Tko trči ne hoda. Ovdje se ne zna trče li ili hodaju. Ako ne trče onda mozda hodaju. Ako hodaju ne trče.
To sto oni tvrde da trce ne mora znaciti da je i istina.
Mogu oni traziti i 10 000 po dionici i tvrditi da prodaju. Ali to nije prodaja. Ako traze i vise od 250 miliona eura to je, mora se priznati, puno novca. Valuacije maestrala i hupz su bile realne jer su se dogodile. Mislim da bi da dobiju 6000 kuna po dionici i oni bili zadovoljni.
[/quote]

Ne znam postoji li sektor u Hrvatskoj u kojemu je bilo više velikih preuzimanja zadnjih godina od hoteljerskog sektora. HUPZ, HIMR, HMST – mahom preuzeti, s tim da je sve te tvrtke preuzeo domaći kapital, a ne strani.
Kod svakog od tih preuzimanja cijena je, ako pitaš forumaše, bila previsoka.

To je istina sto ste napisali za preuzimanja. Iako je u hotele na hvaru usao strani kapital. I hotele na losinju je usao ruski kapital. Ima jos primjera. Po dubrovniku npr. Ili Falkensteiner itd. Poslijednja preuzimanja su bila s javno.objavljenim cijenama i to su bile realne valuacije koje su se zaista i zbile.

To je istina sto ste napisali za preuzimanja. Iako je u hotele na hvaru usao strani kapital. I hotele na losinju je usao ruski kapital. Ima jos primjera. Po dubrovniku npr. Ili Falkensteiner itd. Poslijednja preuzimanja su bila s javno.objavljenim cijenama i to su bile realne valuacije koje su se zaista i zbile.

Dakle realna valuacija je ona koja se dogodi. Ok, oko toga možemo se složiti. Ali tu je treba uzeti u obzir još jednu nepoznanicu, a to je vremenski horizont. E sad, taj horizont od Ostoje može biti mnogo drugačiji od onog od malih dioničara ili drugim riječima on zna koliko želi i siguran je, da će to dobiti. Pošto firma raste, nema brige. I kad nema drugih pametnih investicija ustraje na svome, dok se ne obistini, pa bili mnogi između vas ljuti ili ne, to je njemu stvarno najmanja briga:). Sam navijam i mislim, da je u pravu.

Zna li netko nesto o LRH ? Prodaja zapela ?

Nista se ne desava osim to da ipak na ~3600 svi komadi nađu kupca.

Cekamo skupstinu te jesen 2019 kad iztece mandat.

Ali tu je treba uzeti u obzir još jednu nepoznanicu, a to je vremenski horizont. E sad, taj horizont od Ostoje može biti mnogo drugačiji od onog od malih dioničara ili drugim riječima on zna koliko želi i siguran je, da će to dobiti. Pošto firma raste, nema brige.

Bit će brige, ako krene nova recesija, a firma ne bude prodana. Onda sve pada u vodu za idućih x godina – pritome prvenstveno mislim na vrijednost dionice, a ne firme kao takve.

Ali tu je treba uzeti u obzir još jednu nepoznanicu, a to je vremenski horizont. E sad, taj horizont od Ostoje može biti mnogo drugačiji od onog od malih dioničara ili drugim riječima on zna koliko želi i siguran je, da će to dobiti. Pošto firma raste, nema brige.

Bit će brige, ako krene nova recesija, a firma ne bude prodana. Onda sve pada u vodu za idućih x godina – pritome prvenstveno mislim na vrijednost dionice, a ne firme kao takve.
[/quote]

Pa o tome pričam, Ostoji je važna vrijednost firme, a za nas svaka recesija je prilika za dokup, naravno ako nisi do grla u tome…:)

[/quote]

Kad dođe recesija, bit će ti potpuno svejedno u kojoj si dionici. Odnosno, neće biti svejedno ako si u napregnuto zaduženoj firmi.

Vidim da svi vjerujete da firma nece biti prodana u skoro vrijeme. Spominje se jesen i cekanje, pa moguce recesije itd.

Osobno držim da će biti prodana uskoro, doduše to očekujem od lipnja prošle godine.
Dali je to za tri dana, tri tjedna ili tri mjeseca neznam.
Vjerujem da Ostoja prodaje Lrh s ozbiljnim namjerama i za ozbiljan novac.
I drago mi je da je tako, jel Lrh treba prodati za ozbiljne pare.
I zadnje, ali ne najmanje važno,kada jednom i dođe recesija elastičnost potražnje za uslugom ove vrste, lokacije i kategorije se neće osjetiti, odnosno Lrh hoteli će i dalje biti puni Austrijancima, Slovencima, Njemcima i Talijanima.
Dobro uložen novac za onoga koji kupi

New Report

Close