a evo potpore investiranju u hr. SKDD, objavila nove cijene usluga. Sve su naravno vece a mnoge do sada nisu niti postojale!
Primjerice za one koji ne prate, sada se ugovorna kupnja preko javnog biljeznika posebno naplacuje za preknjizenje vlasnistva (min 200 kn, a koliko je tocno ne pise) te recimo preknjizenje nasljedjenih dionica, a do sada je to sve bilo besplatno.
Necu dalje, ali u ovoj ZSE barici stvarno svi krokodili uzimaju ono malo sto jos mogu. A sve pod okriljem potpore i otvaranja investicijske klime.
LZN(enormalan) na hr nacin!
Ova dva dokumenta morate podnijeti poreznoj za godisnju prijavu, a sada ce to SKDD naplacivati:
Izrada i dostava potvrde o isplaćenom primitku, dohotku i uplaćenom
porezu-12.50 kn
Izrada i dostava sveobuhvatne Potvrde o isplaćenom primitku,
dohotku i uplaćenom porezu-50.00 kn
dakle sada da bi zadovoljili drzavne zahtjeve trebamo toj istoj drzavi placati izradu tih dokumenata.
O tempora o mores!
tesko je reci ista lijepo ali ovo je zesci debilizam i kokosarenje ulagaca na ZSE.
bravo plenki i vlado koja to ne zna…kao i sve oko uljanika gdje su sjedili u NO pa nista opet nisu znali.
uzet raji to, je, vidi se, uigrano do besprijekornosti!
Tržišna ekonomija.
To ih konkurencija pritišće
a evo potpore investiranju u hr. SKDD, objavila nove cijene usluga. Sve su naravno vece a mnoge do sada nisu niti postojale!
Primjerice za one koji ne prate, sada se ugovorna kupnja preko javnog biljeznika posebno naplacuje za preknjizenje vlasnistva (min 200 kn, a koliko je tocno ne pise) te recimo preknjizenje nasljedjenih dionica, a do sada je to sve bilo besplatno.
Necu dalje, ali u ovoj ZSE barici stvarno svi krokodili uzimaju ono malo sto jos mogu. A sve pod okriljem potpore i otvaranja investicijske klime.
LZN(enormalan) na hr nacin!
Prošao novi mjesac i počeo novi kvartal. Sunce grije a dionica skoro da zaboravljena.
Čekamo na jesen 2019.
#samostonije
Samo nemojte izletavati sa kojekakvim “vijestima” na 1.4.
Samo nam to jos treba nakon 2 mjeseca potpune tišine.
kada bi samo malo, malčice, mrvicu, trunku, česticu, natruhu informacije iz treće, četvrte, pete ruke mogli dobiti da znamo u kojoj točci su pregovori, tko je sa suprotne strane stola, jesu li još dva potencijalna kupca….
Ušli smo u travanj, pregovori su se od 31. siječnja nastavili s dvije zainteresirane stranke…
Trebalo bi biti strpljiv, ali ponekad je znatiželja jača
Ne znam…….ali meni se čini da je ovo bio toliki fijasko sa Singapurcima, prvenstveno zbog velike medijske buke koja se podigla…..pa ono potpuno nepotrebno uplitanje / komentiranje ministra turizma cijele priče…..da mi se čini da bi ovaj puta, ako se zaista obistini, mogla biti sasvim suprotna varijanta – bez ikakvih glasina / najava / komešanja – da jednog lijepog dana samo osvane vijest da je firma prodana.
Objasnjenje za odustanak Singapuraca je da se hoteli ne mogu podici na 5 zvijezdica. A prije toga ekskluzivan ugovor, due diligence, komentari iz vrha vlasti…. prije ce biti da smo mi zaostala komunisticka zemlja koja ne voli strani kapital.
Objasnjenje za odustanak Singapuraca je da se hoteli ne mogu podici na 5 zvijezdica. A prije toga ekskluzivan ugovor, due diligence, komentari iz vrha vlasti…. prije ce biti da smo mi zaostala komunisticka zemlja koja ne voli strani kapital.
isprike i smo isprike
možda se ne mogu dići SVI hoteli na 5*, to je drugo
istina je kao i obično negdje na pola puta između Ostojinih želja i Singapurske stvarnosti a to je – realnost!
nije stvar opatijske vlasti da ona ne želi, nego opatija prirodno ima takvo okruženje da je prostor za gradnju ograničen jer je između planina i mora, a taj prostor je već sada preizgrađen i hoteli za 5 zvjezdica se baš i nemaju kamo širiti za dobiju parkinge i ostale sadržaje, kao niti prostrane i opremljene sobe koje trebaju za 5*…osim toga, dio tih objekata su starija zdanja koja su pod zaštitom i čija se vanjština ne smije dirati, tj. ne može se to srušiti pa krenuti od 0….ti hoteli mogu se ušminkati, dotjerati i to je uglavnom to…to i jest najveća prepreka nekome da ih kupi jer sada mora platiti tržišnu cijenu, a onda u biti ostaje na tome što je kupio, bez mogućnosti da si znatno poveća zaradu kroz nova ulaganja
Zar je dogradnja i preuređenje jedini način da se zaradi u turizmu? To je građevine neki dio turizma, ali postoji i turistički dio turizma. Lanci koji upravljaju hotelima. To je bila neka Falkensteiner + OHM priča i meni to i dalje zvuči najprirodnije, vratit dite materi Austrougarskoj od pokvarenih Slavena.