LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Adris nije ništa prokockao. Adris je imao trzisni i financijski interes da suradjuje s Agrokorom i obratno. Adris nije kriv odnosno njegova uprava sto je nelegalnim aktivnostima pokrivenim zakonom i kriminalnim ponašanjem izvanredne uprave počinjena šteta ne samo njima nego i ostalim vjerovnicima i vlasnicima dionica u ovisnim društvima koji nisu sudjelovali u roll-upu.

A kako ćeš izbaciti grad odnosno gradove iz vlasništva? Tko bi htio kupiti 25% LRH i to pošteno i fer platiti?

Ja ponavljam da nema šanse da Adris kupi LRH ili su one uistinu minimalne. Adris se uvijek izvlači kao adut kada krenu spekulacije glede bilo kakve prodaje u turizmu. Pa i sire. Za ostale biznise tipa proizvodnje i/ili iz financijske branše kriteriji su prilično jasni. Adris neće kupiti ništa sto već nije vodeće poslovanje i/ili dovoljno veliko da ima znacajan nacionalni i/ili regionalan znacaj.

Po mojem osobnom sudu, Opatija nije tip destinacije koja bi se uklopila u njihov turisticki portfelj. Njihove su kupovine ciljane na vodeće turističke prostore i gradove koji imaju prostor za znacajan rast. Ako nisu kupili Maestrale u DU ili Istraturist iz Umaga, ne vidim zašto bi išli na Opatiju? Njih očito zanimaju Zagreb, te ciljano Split i Dubrovnik. I naravno ovo sto imaju na potezu Rovinj – Vrsar. Zanimao bi ih vrlo vjerojatno i ACI, a ako ne cijeli ACI sasvim sigurno Marine u Rovinju i vecim turističkim središtima. Ili možda i one već etablirane u manjim turističkim središtima ali sa dostatnim kapacitetom odnosno brojem vezova ili matematikom iza tog broja pod uvjetom da mogu ovladati kroz jednu i/ili vise transakcija značajnim nautičkim poslovanjem na prostoru Jadrana. Adris izuzetno puno ulože u Rovinj i probija značajno prvotne prognoze tih investicija, pa cisto sumnjam da će u dogledno vrijeme pokazati interes za kompanijom ala LRH. Adris kao i većina sličnih investitora bi u Opatiji vjerojatno zeljeli imati hotel ili dva, ali ne dvadeset hotela. Opatija ipak nije Monte Carlo i nema taj potencijal rasta kao sto to imaju druge vodeće jadranske destinacije.

Adris je racunao na LRH, samo po cijeni po kojoj su si oni zamislili, a to nije cijena koju trazi Ostoja i mali dionicari.
Vrlo se jednostavno moze grad izbaciti, ne da mi se objasnjavati, ali procitaj temu i vec je objasnjeno. Radi se o posve legimit postupku kojega do sada vecinski nije povlacio, ali cini mi se da se.ovih " gospodarstvenika " poput adrisovih i agrokorovih " menadzera" koji su jadni " orobljeni " nece moci drugacije rijesiti. Politika je uvijek tu negdje
[/quote]

Može Ostoja tražiti sto želi, al jasno je da “Jelena” na vidiku nema.

kolege,
nakon datuma 31. siječnja do kada je Singapurski fond tražio ekskluzivu u pregovorima, pregovori o kupnji su se nastavili s dva preostala potencijalna kupca.
Pa vi sada pogodite koji su?

Ne ja ću se sada obratiti zagrebačkoj burzi i izdavatelju da nam da javne podatke o tome tko su preostali investitori. Ne znam tko si ti da raspolažeš i širiš u javnosti takve informacije, ako one nisu javne? Ako su javne onda bi bilo korektno da nas uputiš odakle potječu da se i sami informiramo.

Bilo je u novinama da singapurci imaju ekskluzivan ugovor do 31.1., a nakon toga ce se razgovrati sa dva preostala kupca

Je, u novinama je pisalo i da vode hibridni rat protiv Vlade i premijera i da je nagodba u Agrokoru provedena u skladu sa Zakonom. Čak je i ustavni sud potvrdio ustavnost Zakona. No, nitko se nije bavio aspektom zakonite provedbe samog zakona i duhom tog zakona.

Prodat će to jednom, al očito je da ta prodaja steka i da kandidati “ne stoje u redu”.

Jednako koliko je nagodba zakonita tako su bili zakoniti stjecanje Adrisa i sastavnica Agrokora od strane IT i AV . Dakle, zakonito. Ono s Beljem je bilo posebno zakonito.
To je sve pisalo u novinama.
Kao i da jos 2 potencijalna kupca razgledaju LRH pise u novinama.
A ja i dalje mislim da se treba rijesiti politicara iz LRH.

Status Quo: Roll Over Lay Down

Sto je ovo opa idemo na 3500

Zadnja rupa na svirali…….na moju veliku zalost…….

Kakva zallost a nekima vrijedi od 6000-8000 ovo mi je zadnja dionica nek je prodaju i po 4 izlazim vise

Mirovinci su uzimali po 3450…….ako se oni opet malo ne aktiviraju, bit će veselo……

….strpljen spašen…pokazalo se na kraju i na Hmst…kao i na svim ostalim prodajama u turističkom sektoru…

Mirovinci su uzimali po 3450…….ako se oni opet malo ne aktiviraju, bit će veselo……

Da, bio je strahovit promet od sto iljad kuna, katastrofa, crni utorak, Opatija potopljena, stečaj!

New Report

Close