LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lako moguće da je sve u članku točno, jer po ovim brojkama Ostoja traži skoro 20 ebitda što je skupo. Hupz je prodan za cca 16 ebitda… Obzirom da imam dionice, ako je to pregovaračka pozicija pa će spuštati u redu, ali ako će inzistirati na svojim brojkama moglo bi se sve prilično otegnuti…

Sve dosadašnje transakcije su bile unutarnje, u smislu da je domaća tvrtka kupovala domaću tvrtku. Stranci, ako ne računamo Čehe i Hvar, još nisu kročili na hrv. tržište.

S te strane, razumljivo je čuđenje ovako visokoj cijeni u odnosu na zaradu, ali tu uvijek postoji i taj nekretninski dio čiji potencijal se često zanemaruje, ignorira.

Opatija, nakon Dubrovnika, ima najveći potencijal rasta cijene nekretnina.
[/quote]

Zanemaruje se i to da nekretninski dio vrijedi onoliko koliko dobiti donosi. A ne onoliko koliko netko misli da to vrijedi.
[/quote]

Postoji dobit iz poslovanja i dobit iz položajne rente. Vani je jedno odvojeno od drugog. Kod nas nije i to nas strašno zbunjuje.

kolege,
a i mi smo svi hlebinska škola, za razliku od tigra Ostoje.
Raspravljamo mjesecima o broju soba i njenoj vrijednosti ,kategorizaciji, niskom dugu, ev/ebitda u turističkom sektoru RH…
I svi nekako realno procjenjujemo traženu vrijednost LRH od 5000 do 6000kn.
Ja osobno tipovao na 5350kn.
A gazda traži 8700kn, sve gledam jel dobro vidim.Ne znaći naravno da će toliko i dobiti.
Nisam ni znao da,dok bi pili čašu šampanjca i jeli škampa u Johnsonu, usput mogli i kupiiti lokal, a i onaj preko puta

Kupac je odustao ali i dalje ima ekskluzivna prava do kraja mjeseca. Cemu to?

#samostonije

i tako opet ide jedna godina.

barem za 2020 znamo da budu rezultati odlicni.

Ako ne dode kriza

Kupac je odustao ali i dalje ima ekskluzivna prava do kraja mjeseca. Cemu to?

Možda da imaju vremena oko korekcije cijene.

Koliko ja vidim, jos nitko drugi od uobičajenih nitko preuzeo vijest od ovog portala jutros.
Malo neobično, čini se……

A i ti Singapurci, što su se stisli, a kao imaju novca.
Pa kad im je skupo investirati u cash maschine koji se nota bene sam puni preko internet stranica…
Neka onda ulože u Keniju, to je zemlja članica EU i bez islamističkih skupina…

Koliko ja vidim, jos nitko drugi od uobičajenih nitko preuzeo vijest od ovog portala jutros.
Malo neobično, čini se……

Nije neobično, nego je takvu vijest vrlo teško provjeriti. Novinar mora imati osobu od povjerenja, a ta osoba mora imati povjerenja u novinara jer ovakvu vijest nitko ne može, sve i da hoće, potvrditi. Vjerojatno je netko u Novom listu dobio zaduženje da pokuša provjeriti tu vijest, pa možda sutra na naslovnici osvane veliki naslov: Propala još jedna prodaja LRH! pa cijena opet ode dole. Pa će tu vijest prenijeti i Jutarnji i Večernji i svi ostali, pa će cijena još otići dole. Pa će dionicu blokirati, pa će se javiti uprava i dati neku neodređenu informaciju koja se može ovako i onako protumačiti.

#samostonije

i tako opet ide jedna godina.

barem za 2020 znamo da budu rezultati odlicni.

2020 kraj, ako ne dođe cunami. Bas smo mogli festat danas da se potvrdila prodaja.

Vjerojatno je netko u Novom listu dobio zaduženje da pokuša provjeriti tu vijest, pa možda sutra na naslovnici osvane veliki naslov: Propala još jedna prodaja LRH! pa cijena opet ode dole. Pa će tu vijest prenijeti i Jutarnji i Večernji i svi ostali, pa će cijena još otići dole.

Ja sam imao dva naloga od jučer navecer – na 4020 i 3940……i oba mi prošla jutros po 3820kn……
Nisam mogao ni sanjati takav poklon…..sve nize ispod toga je IMHO san snova…..

Zato kazem……daj Boze da bude tako kako vi navodite…….iz Vasih usta u Bozje uši…….

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/doznajemo-nista-od-prodaje-jedne-od-nasih-najvecih-turistickih-kompanija-singapurski-fond-koji-je-bacio-oko-na-liburnia-riviera-hotele-odustao/8284814/

New Report

Close