LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dali je to dobit trostruko manja nego prosle godine u 3Q?

jest ako si nepismen pa ne znaš razlučiti redovno poslovanje od izvanrednih prihoda i rashoda.

to je kao da bonus direktoru računamo kao redovno stanje i na temeljui toga radimo priojekcije za 2019. jako pametno
[/quote]
Ma,ne znam tko je pismen,a tko nepismen,tko nepristojan,ali dobit jest trostruko manja,bez obzira koji su razlozi za to,zar ne?Biti ce “grdo” ako se taj trend nastavi i dode do kriza na emitivnim trzistima u EU i svijetu naredne godine.Ne tvrdim da hoce,ali burze i EM markets “padaju vrlo jako i brzo ovih dana” !
Inace,uz duzno postovanje,tek uzgred,citam izvjesca i na nekim drugim jezicima osim materinjeg i trgujem na nekim daleko vecim i zahtjevnijim burzama nego li je ZSE i to svakodnevno.
Nevjerovatna je nervoza kojom se reagira na svako drugacije misljenje na ovom forumu i to ne samo ovoj temi.

jest ako si nepismen pa ne znaš razlučiti redovno poslovanje od izvanrednih prihoda i rashoda.

to je kao da bonus direktoru računamo kao redovno stanje i na temeljui toga radimo priojekcije za 2019. jako pametno
[/quote]
Ma,ne znam tko je pismen,a tko nepismen,tko nepristojan,ali dobit jest trostruko manja,bez obzira koji su razlozi za to,zar ne?Biti ce "grdo" ako se taj trend nastavi i dode do kriza na emitivnim trzistima u EU i svijetu naredne godine.Ne tvrdim da hoce,ali burze i EM markets "padaju vrlo jako i brzo ovih dana" !
Inace,uz duzno postovanje,tek uzgred,citam izvjesca i na nekim drugim jezicima osim materinjeg i trgujem na nekim daleko vecim i zahtjevnijim burzama nego li je ZSE i to svakodnevno.
Nevjerovatna je nervoza kojom se reagira na svako drugacije misljenje na ovom forumu i to ne samo ovoj temi.
[/quote]

da, bas sje svejedno otkud je dobit ili otkud je gubitak. to je tak nevažno za nekoga tko želi iščitati izvješće i donijeti sud o nekoj tvrtci.

sjedi 5, kolega

p.s. preporućam vam stecajuše i predstečajuše – tamo lijepo otpišu dugove, to stave u izvanredni prihod i bog te veselio. kad je već nevažno otkud je što

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

[/quote]
Ma,ne znam tko je pismen,a tko nepismen,tko nepristojan,ali dobit jest trostruko manja,bez obzira koji su razlozi za to,zar ne?Biti ce "grdo" ako se taj trend nastavi i dode do kriza na emitivnim trzistima u EU i svijetu naredne godine.Ne tvrdim da hoce,ali burze i EM markets "padaju vrlo jako i brzo ovih dana" !
[/quote]

da, bas sje svejedno otkud je dobit ili otkud je gubitak. to je tak nevažno za nekoga tko želi iščitati izvješće i donijeti sud o nekoj tvrtci.

sjedi 5, kolega

p.s. preporućam vam stecajuše i predstečajuše – tamo lijepo otpišu dugove, to stave u izvanredni prihod i bog te veselio. kad je već nevažno otkud je što
[/quote]
Nemam ni “stecajuse ni predstecajuse” u portfelju,a LRH sam imao u portfelju i pomalo pratim tu dionicu ,ali smatram da je sada precjenjena i da ce turisticki sektor biti prvi na udaru ako dode do krize na emitivnim trzistima.
Za dionicare je VRLO BITNO,kolika je dobit i da se povecava iz godine u godinu ili da barem ne pada drasticno.Manje su im bitni razlozi zasto je novac “otisao negdje drugdje”.
Zamislite ,recimo da dobit FB ili AMAZON-u padne 67 % ?Vrijednost dionice bi pala barem 30-40%,zar ne?Ovdje je sreca da je relativno malo slobodnih dionica u optjecaju pa pad nece biti ni blizu tim razinama.

Samo je veeeeliki problem sada izaci sa pristojnom količinom (pod time mislim na 100+ komada), a time ne dobrano srusiti cijenu.
Naravno, to ne vrijedi za one povlastene koji mogu dogovornu transakciju provuci kad god pozele.

kolege,
ovdje se očekuje do kraja godine objava vijesti o preuzimanju ili prodaji LRH.
Nema razloga onome tko je do sada bio u poziciji prodavati paket od sto i više komada. Tko ima slobodna sredstva, bolje je kupiti,postoji vjerojatnost da zaradi više nego na oročenju u banci.
Ovo naravno nije preporuka nikome da kupi ili da proda.
LRH je do sada više puta prodavana ali na kraju se izjalovio bijeli dim.
Možda se nama nekolicini, ovaj put pak, potezi zadnjih mjeseci samo pričinjavaju,krivo tumačimo znakove, loše analaziramo korake…ali toliki splet od jednom

Ma naravno da je dobit važna, ali ipak je to knjigovodstvena kategorija i kao takva se može “namještati” Dobar primjer je sad LRHC jer ako gledamo samo kategoriju dobiti dobit je 3x veća nego u LRH, i narasla je 62% u onosu na prošlu godinu !!
Naravno to nije tako, ni blizu jer LRHC je proporcionalno svom prihodu za bonus izdvojila skoro duplo više nego LRH. no to se tamo “pokrilo” izvanrednim prihodima.
Isto tako u LRHC je amortizacija na razini 20% poslovnih prihoda, dok je kod LRH 27% i to sada po 3Q dok se to na godišnjoj razini diže na 24% kod LRHC i čak 32% kod LRH. Ostali turisti obračunavaju amortizaciju u visini 15-18% prihoda. Kad bi LRH prepolovila amortizaciju imala bi čak i uz bonus dobit na razini 20% prihoda. Jedna RIVP ima dobit na razini 13% prihoda.

LRH i LRHC imaju i dalje nadprosječno visoke marže, i odlične povrate na investicije, pa čak i sa takvim ogromnim isplatama bonusa rezultati su dobri tj povrat na uloženi kapital je po meni natprosječan.

Tržište je tržište, i cijena na burzi može i gore i dolje, no svi znamo da Ostoja ovo prodaje za veliki novac, i da su tu stalno neki “ozbiljni” kupci. Njih ne zanima koliko je cijena na ZSE. Moraju platiti Ostoji koliko on traži. Kad se to jednom dogodi bit će nebitno koliki je bio bonus.

Nemoj misliti na m2!

tata dalibor je sve objasnio. kome smeta fluktuacija dobiti, bože moj, smetza mu.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Šehanoviću 37 milijuna kuna neto

Zanimljivo.

Status Quo: Roll Over Lay Down

kolege,
evo objavljeno predvečer u NL , hotel Ambasador kreće u obnovu s 1. studenim, a kraj radova je planiran za lipanj 2019.
I tako to….

Opet ce nam otkinuti dosta prihoda. Valjda ce ga imperial zamijenit.

kolega,
procjenjujem da s 2019. kreće ne novo poglavlje u životu LRH, već sasvim nova poslovna priča.
Bez nas…

Ja mislim da će se Ostoja na kraju gorko kajati ako do kraja godine ovo ne uspije prodati, i to što nije zaključio deal kad je bila prilika (a vjerujem da je itekako bilo) i da se nije odlučio biti malo fleksibiilniji kad je konačna cijena u pitanju.

New Report

Close