LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolege,
slažem se, vrlo korektan potez uprave, odnosno vlasnika na odlasku je povećati plaće djelatnika.
Inače, pratim cijene smještaja u LRH zadnje dvije godine, posljednja dva mjeseca su više nego za isto razdoblje npr lani.
Promjena politike plaća, promjena politike cijena….zanimljivo

kolega Dalibore,
možemo li čuti Vaš stav, mišljenje…
Srdačan Vam pozdrav

Od svega indikativno je da su prihodi u najbitnijem 3Q kvartalu manji za 5% od prosle godine ukupno za koji postotak manji isto, da li je ovo neki pocetni uvid sta mozemo ocekivat i od ostalih turistickih dionica vidjet cemo brzo.

oprosti, ne kontam ovo tvoje, ili krivo gledam u izvještaju?!

prihodi od prodaje
3Q 2017 161,54 mln
3Q 2018 165,04 mln

ako ukalkuliramo razlike kroz jednokratne stavke bonusa i prodaje imovine 2018/2017, RDG je otprilike isti kao prošle godine…ili se varam?

www.lociraj-popust.com

Od svega indikativno je da su prihodi u najbitnijem 3Q kvartalu manji za 5% od prosle godine ukupno za koji postotak manji isto, da li je ovo neki pocetni uvid sta mozemo ocekivat i od ostalih turistickih dionica vidjet cemo brzo.

Nije istina, uprihodili su više no u q3 2017 tj. prodali su više dobara i usluga no lani. jedino ove godine nisu prodali non core imovinu,

a to je velika razlika – jesu liprihodi manji zato sto su podbacili ovo ljeto ili zato sto ove godine nisu rodali nijednu vecu nekretninu.

Razliku zapravo u btnom čini rashodi – veći su za 40 milja nego lani. od toga ca 32 milje na plaće, od toga lčavovsi dio j JEDNOKRATNI BONUS ODLAZEĆEM ŠEFU UPRAVE, te onda još oko 7 milja materijalnih troškova u vidu struje, vode, pranj itd.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Sto nam Dalibor ima reci?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

kolege,
po meni relevantno iz izvješća:
povećanje plaća radnika za 18%,hoteli Imperijal i Istra bili u renoviranju, a sada opet otvoreni,pad broja noćenja za 1%, povećanje prihoda od posla za cca 2.5%(povećanje cijene smještaja).
Ostalo već znamo, ili sam nešto zaboravio.
Dok čekamo Dalibora….

Zatvoreni hoteli su nam pojeli nekih 20 mil. kn prihoda.
A ebitda se istopila kod Sehanovica 28mil, radnici 7 mil kn, rezijski troskovi 2 mil. kn.

Na zabušavam ali sam imao nekih problema sa računalom. Manje više sve ste napisali. Ja nebi baš rekao da se EBITDA istopila. Tu je ona i u postotku je marža vrlo blizu prošlogodišnjoj.
Šehanovićev bonus ja sebi iz računice izbacujem jer radi se o jednokratnoj stavki pa ako gledamo vrijednost firme u prodaji to ne trebamo računati u EBITDA nego konačnu cijenu umanjiti za taj iznos. To je oko 93 kune po dionici, i ja nemam problem sa tim s obzirom što je on za nas napravio.

Činjenica je da je tvrtka ove godine usporila sa rastom prihoda (+2,9%), a i najave novih velikih investicija su sasvim drugog karaktera nego dosadašnje. To me ne iznenađuje previše jer znamo da su se vukli neki potezi koji su dali naslutiti da se ide u neku reorganzaciju, promjenu strategije, a eto na kraju i odlazak Šehanovića. Kada važan direktni prodajni kanal kao što je internet prodaja reorganizirate i mijenjate i to u baš u trenucima kada ide najveća prodaja onda se to mora osjetiti na brojkama i to su sigurno tih 2-3% koliko su mogli imati više gostiju, i to onih koji plate najviše za sobu. A to i onda itekako kumuliralo u prihodu i imali bi rast prihoda od 6-7%, uz skoro pa iste troškove.

To se ne radi ako za to nemate dobar razlog. Bio je očito veliki pritisak da se LRH i LRHC prije sezone potpuno razdvoje.

Pitanje za sve nas je naravno koji je to razlog. 🙂

Nemoj misliti na m2!

Dali je to dobit trostruko manja nego prosle godine u 3Q?

Hoce li nas Dalibor izgubiti okladu? Stigle ponude za hmst

jest ako si nepismen pa ne znaš razlučiti redovno poslovanje od izvanrednih prihoda i rashoda.

to je kao da bonus direktoru računamo kao redovno stanje i na temeljui toga radimo priojekcije za 2019. jako pametno

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Uzmi P/E od HMST pa pomnoži da vidimo cijenu LRH.

New Report

Close