LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Funky i ostali, kazem vam da ja mislim da se nesto dogadja jer se radi o spajanjima na derivatima snho.

da li bi to “spajanje” trebalo biti provedeno kroz SKDD? Ja mislim da BI. A tamo nema promjena … pogledaj si moj post od prije

>Znamo vec svi da se ovo intenzivno sminka i prodaje, ali dali vecinski moze isplatiti sehanovica iako se firma ne proda?
a tko mu moze zabraniti?

Pa spajanja nema na BETA-i, a i na drugima je tek krajem devetog mjeseca, taman malo prije delistiranja čini mi se, još nije službeno ni donesena odluka, skupštine su 20.8.

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

OK, samo malo.
Bonus na LRH je predmet , koji je bio iznesen na skupštini neformalnim putem (pričali su neki sa Ostojom). Ako vučemo paralele sa LRHC stvar je takva, da Šehanović treba dobiti bonus isplaćen u A-E primjera (nije samo preuzimanje trigger!). Vidite stranice 86-88 dokumenta u linku: Vaš link ….
Pozdrav, M.

Daliborop, jel imaš neki savjet imaocima Game i Pcts-a vezano uz ponudu za otkupom ili dokupom do višekratnika 150?

186 komada otišlo u paketu

Znamo vec svi da se ovo intenzivno sminka i prodaje, ali dali vecinski moze isplatiti sehanovica iako se firma ne proda?

O isplati Šehanoviću odlučuje NO, ali naravno NO to isplaćuje na temelju ugovora koji je potpisao sa Šehanovićem. NO je dao suglasnost na Sporazum o prestanku tog ugovora. Iz izjava članica NO od strane grada i izjava Dujmića saznajemo da u sporazumu nije navedeno nikakvo obrazloženje. Zato su i glasali protiv.

NO je praktično sada preuzeo odgovornost za prekid ugovora i isplatu za koju formalno nemaju obrazloženje pa time ni razlog zbog kojeg se isplaćuje bonus što je svakako škakljiv teritorij po pitanju odgovornosti. Jasno je da članovi NO od strane većinskog znaju razlog i točno znaju zašto i koja je računica za bonus. Pitanje je zašto to onda nisu jasno i čisto iskomunicirali sa ostalim članovima NO. Naravno mi sada izvlačimo zaključke iz tekstova po portalima što je prilično neprecizno. Najpreciznije je možda priopćenje sa pressice na stranicama grada. Ispada da je uz prijedlog o prestanku ugovora, predložen i aneks kojim se ugovara isplata bonusa no također bez obrazloženja.
Dujmić tvrdi da po njima obveza isplate bonusa ne postoji jer da ista nije ugovorena u slučaju da Šehanović daje ostavku, a sa druge strane ako ga razrješuje NO sa svoje strane tj nezadovoljstva njegovim radom to bi moralo onda biti obrazloženo, a onda se otvaraju po njima i neka druga pitanja razrješnica i bonusa za uspješnost.

Dakle formalno NO ne zna zašto je prekinut ugovor sa Šehanovićem niti zašto mu je i po kojoj osnovi i računici isplaćen bonus. Članice NO od strane grada imaju pravo uvida u ugovor sa Šehanovićem, anekse i ostalo, dok skupština i dioničari nemaju, i samim tim NO odgovara dioničarima za taj dio u smislu štete koja može biti počinjena društvu pa posredno dioničarima. Dujmić samo može zatražiti sazivanje skupštine i izvještaj NO po ovoj točki, a on kao predstavnik Opatije kao dioničara nebi smio znati ništa više nego bilo koji drugi dioničar. Članice NO ne smiju njemu govoriti nešto što se ne komunicira sa ostalim dioničarima. Kako je to u praksi, druga je stvar.
Budući da grad nije povukao neki potez osim što rogobore po medijima pretpostavljam da i oni čekaju da vide koji je stvarni razlog. I oni pretpostavljaju da je razlog nešto drugo, a ne nezadovoljstvo radom Šehanovića, ili osobnoj odluci Šehanovića.

Slijedom toga dali je ponuda već na stolu ili se tek očekuje ja nemam pojma, no znam da je 10,5 EV/EBITDA minimum o čemu većinski razmišlja jer toliko je stavljao u računice za bonus. Jeli to puno ili malo neka odluči kupac, a ako ih je dvojica kako se priča, neka se malo takmiče. 🙂

Sve ove računice koje sam ja pisao i računao temelje se na dostupnim podacima koji su skromni, pa samim tim nisu previše precizne. To su više indicije i smjernice gdje bi to moglo ići. Vidimo da neki članovi NO koji imaju pristup podacima i neku odgovornost ne znaju o čemu se točno radi nego nagađaju.

Nemoj misliti na m2!

Koji je motiv takve isplare bonusa u prodaje koja je vec realizirana ili ” samostonije” ?
Ako je prodaja realizirana, zasto se nije moglo cekati da bude i objavljena ?

Status Quo: Roll Over Lay Down

Mi ne znamo što je bilo u aneksu ugovora, možemo samo nagađati iz ovih napisa. Dujmić kaže[/url] da u aneksu stoji da Šehanović ima pravo na bonus kod prodaje tvrtke ako ostvari financijske rezultate koji će doprinijeti višoj cijeni dionice. Naravno, pitanje je kako je to stvarno složeno i napisano, vidimo iz primjera LRHC da je to malo drugačije ugovoreno.

No ako je kao što izjavljuju sada na istoj sjednici NO ugovor bio i aneksiran tako nešto se nebi moglo raditi da je nastala obveza ponude na preuzimanje jer i Uprava i Nadzorni odbor tada imaju ograničeno djelovanje što je i logično jer bi to moglo nametnuti neke nove obveze kupcu.

Mislim da se zamaramo sa nebitnim detaljima. Vjerujem da ćemo uskoro saznati više.
Moguće je da je Šehanović osjetio “usporen” prodajnim procesom i da nije želio više ovdje gubiti vrijeme čekajući da se to proda, a da istovremeno zaokreti u strategiji kojima se podilazi kupcima umanjuju efekte njegovog rada. S druge strane sad se može u potpunosti posvetiti LRHC gdje će biti dodatno motiviran i dionicama društva kao bonusom.

S druge strane u Opatiji su nezadovoljni jer mislim da polako shvaćaju da neće dobiti novog vlasnika kakvog si oni zamišljaju, nego opet neki fond koji je spreman platiti traženu cijenu, koji ima manja očekivanja povrata investiranog i koji će to držati opet neki period pa prodavati dalje. Oni bi naravno bili sretniji da prodaju i za manje, ali nekom zvučnom hotelijerskom imenu. Razumijem to, ali naravno da su moja očekivanja drugačija.

Nemoj misliti na m2!

http://c.newsnow.co.uk/A/948742515?-18905:4840:4

Mi ne znamo što je bilo u aneksu ugovora, možemo samo nagađati iz ovih napisa. Dujmić kaže[/url] da u aneksu stoji da Šehanović ima pravo na bonus kod prodaje tvrtke ako ostvari financijske rezultate koji će doprinijeti višoj cijeni dionice. Naravno, pitanje je kako je to stvarno složeno i napisano, vidimo iz primjera LRHC da je to malo drugačije ugovoreno.

No ako je kao što izjavljuju sada na istoj sjednici NO ugovor bio i aneksiran tako nešto se nebi moglo raditi da je nastala obveza ponude na preuzimanje jer i Uprava i Nadzorni odbor tada imaju ograničeno djelovanje što je i logično jer bi to moglo nametnuti neke nove obveze kupcu.

Mislim da se zamaramo sa nebitnim detaljima. Vjerujem da ćemo uskoro saznati više.
Moguće je da je Šehanović osjetio "usporen" prodajnim procesom i da nije želio više ovdje gubiti vrijeme čekajući da se to proda, a da istovremeno zaokreti u strategiji kojima se podilazi kupcima umanjuju efekte njegovog rada. S druge strane sad se može u potpunosti posvetiti LRHC gdje će biti dodatno motiviran i dionicama društva kao bonusom.

S druge strane u Opatiji su nezadovoljni jer mislim da polako shvaćaju da neće dobiti novog vlasnika kakvog si oni zamišljaju, nego opet neki fond koji je spreman platiti traženu cijenu, koji ima manja očekivanja povrata investiranog i koji će to držati opet neki period pa prodavati dalje. Oni bi naravno bili sretniji da prodaju i za manje, ali nekom zvučnom hotelijerskom imenu. Razumijem to, ali naravno da su moja očekivanja drugačija.

Ok. Znaci moje su sumnje opravdane. Nije jos prodano i u trenutku kada je sehanovicu isplacen bonus nije bilo obveze ponude kao niti stvarnog buduceg vlasnika. Ujedno se i Sehanovic osjetio usporenim prodajom koja traje.
Znaci bonus nije isplacen zbog realizirane prodaje nego otegnutog procesa prodaje. Ispkata bonusa ne znaci da je LRH prodana. Ako ce se realizirati prodaja ( ako ) nece se to znati do zavrsetka spajanja derivata i povlacenja s burze. A to je listopad ili studeni. Cekamo i dalje…

Status Quo: Roll Over Lay Down

Sigurno nije prodano jer da je, obavijest mora bez odgode na burzu.
Ono koliko ja znam je da Šehanović nije samo formalno otišao sa funkcije nego se stvarno maknuo iz LRH. Njegov posao je očito ovdje završio i on kreće dalje u LRHC. Nije da nebi bilo još posla u LRH ali po svemu sudeći većinski su odlučili da je to za njih gotova priča. Ostavio je Šehanović u ladicama još projekata koji će ići svojom dinamikom dok novi ne uhvate konce.

Mislim da ova spajanja na derivatima imaju veze sa povlaćenjem sa burze i da samo slučajno se poklapaju sa događanjima u LRH. Da je to neka strategija zbog prodaje onda bi se to provelo davno prije kad su radili prethodne pretumbacije, a ne sada uoči prodaje, jer da su u procesu prodaje to se zna već godinu i pol pa bi to već pripremili, a ne da kupac čeka da se oni poslože. Kad budu pare na stolu stvar je gotova, ništa se više neće čekati.

Ne znam čemu nestrpljenje. Ja sam prvi koji nisam navijao da se to još ne prodaje jer mislim da se tu u godinu-dvije mogla vrijednost dignuti za 20ak % i plus neka premija u preuzimanju. No vjerujem da većinski zna bolje od mene. Rekli su puno puta, da se ne žure, da čekaju dobru cijenu i neće prodavati pošto-poto. Ako je sada trenutak i cijena je dobra, onda ga treba iskoristiti.

A političari neka pričaju priče.

Nemoj misliti na m2!

New Report

Close